Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CVM Tomis incepe sezonul cu o noua echipa

ro

26 Jul, 2010 00:42 2206 Marime text
cap_4.jpgDintre jucătorii care au evoluat sezonul trecut la vicecampioana României au mai rămas doar patru

După ce a ratat majoritatea obiectivelor propuse sezonul trecut, formaţia masculină de volei Club Volei Municipal Tomis Constanţa va aborda viitoarea ediţie de campionat cu un lot de jucători schimbat aproape în totalitate.

cvmtomis.jpgAstfel, vicecampioana României la volei masculin, CVM Tomis, şi-a definitivat lotul cu care va aborda sezonul 2010-2011 al Diviziei A1. La fel ca în sezonul trecut, când la echipă au venit foarte mulţi jucători noi, în această vară s-a format un lot cu totul nou, care va fi pregătit de un cuplu nou de antrenori, alcătuit din rusul Viktor Sidelnikov, sosit aproape de finalul sezonului trecut în locul lui Stelio de Rocco şi din Răzvan Parpală, fost jucător al constănţenilor. Acesta din urmă îi ia locul lui Mircea Dudaş. Dintre cei 15 componenţi ai lotului din sezonul anterior au fost păstraţi doar patru jucători: centrii Began şi Macovei, universalul Dumitrache şi libero-ul Mihăilă. La capitolul plecări se numără coordonatorii Firpo şi Despotovski, universalul Svetozarevic, centrii Hernandez, Pavel şi Laza, extremele Voinea, Romero, Szalai şi Sajnberger, libero-ul Tănăsescu. În schimb, formaţia constănţeană a transferat în această vară nu mai puţin de nouă jucători, majoritatea tineri. Astfel, au sosit la Constanţa: fostul jucător de la Dinamo, Cristian Chiţigoi (31 de ani, 1.95 metri, universal), Marin Lescov (20 de ani, 1.90 metri, coordonator) şi Dmitri Bahov (19 ani, 1.96 metri, extremă), internaţionali moldoveni, ambii de la Unirea Dej, internaţionalul de juniori Alexandru Zahar în vârstă de numai 16 ani (2.02 metri, extremă), de la CSŞ Tulcea, ucraineanul Igor Markusev (26 de ani, 1.96 metri, extremă), de la Budivelnik Dinamo Bukovina Cernăuţi (locul 4 în campionatul Ucrainei) şi brazilianul Marcos de Oliveira (37 de ani, 1.92 metri, libero), de la Beauvais Oise Universite Club (locul 5 în prima ligă franceză). De asemenea, recent au mai fost achiziţionaţi Sergiu Ilieş (33 de ani, 1.90 metri, coordonator), de la Remat Zalău, Andrei Spînu (23 de ani, 2,10 metri, centru), de la VfB Friedrichshafen (campioana Germaniei), internaţional român, şi Mark Plotyczer (23 de ani, 1.95 metri, extremă), de la AO Kifisias (Grecia), internaţional britanic.

Reunirea lotului, pe 5 august

Lotul formaţiei de pe litoral se va reuni pe 5 august şi va efectua două cantonamente de câte două săptămâni. Primul va fi susţinut la Buzău. Apoi, echipa constănţeană se va pregăti în Rusia, la Sankt Petersburg. Primul meci oficial al Tomisului va avea loc pe 2 octombrie, când este programată prima etapă a sezonului 2010-2011. Elevii lui Viktor Sidelnikov vor juca în runda inaugurală, pe teren propriu, cu nou promovata CSM Bucureşti. În cupele europene, CVM Tomis va întâlni SCC Berlin, pe 16, 17 sau 18 noiembrie (tur) şi 23, 24 sau 25 noiembrie (retur).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii