Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:22 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CVM Tomis, joacă ultima şansă la finală

ro

05 Apr, 2011 02:58 1242 Marime text
cvmtomis.jpgFormaţia constănţeană nu trebuie să piardă în cele trei meciuri rămase de disputat în semifinala cu Explorări Baia Mare

Vicecampioana din sezonul trecut, Club Volei Municipal Tomis, este la o înfrângere distanţă de a fi eliminată încă din semifinalele Diviziei A1 la volei masculin.

După ce au dezamăgit în meciurile disputate vineri şi sâmbătă, la Sala Sporturilor, formaţia pregătită de Viktor Sidelnikov îşi joacă astăzi, de la ora 17.00, ultima şansă pentru un loc în finala campionatului, urmând să întâlnească la Baia Mare pe Ştiinţa Explorări, în cel de-al treilea meci din cadrul penultimului act al Divizie A1. Deşi erau favoriţi cerţi în primele două meciuri disputate weekend-ul trecut la Constanţa, Began şi compania au părăsit terenul învinşi, băimărenii reuşind să se impună în ambele jocuri la capătul a cinci seturi extrem de echilibrate. Primul meci, disputat vineri, a început perfect pentru constănţeni, care şi-au adjudecat primele două seturi, cu 28-26 şi 25-18. Astfel, se părea că Tomisul se îndreaptă spre o victorie facilă, mai ales că în actul al treilea constănţenii conduceau cu 23-20. Oaspeţii reuşesc să câştige următoarele cinci puncte şi îşi adjudecă setul. Acesta a fost startul unei reveniri incredibile a băimărenilor, care au trecut la cârma jocului în următoarele parţiale. Tomitanii nu reuşesc să-şi revină din şocul pierderii setului precedent şi cedează actul al patrulea cu 25-18. Setul decisiv este din nou dominat de la un capăt la altul de oaspeţi, care se impun cu 15-10, înregistrând prima surpriză a play-off-ului Diviziei A1. Din păcate pentru constănţeni, deznodământul din primul meci s-a repetat şi a doua zi, băimărenii câştigând meciul cu acelaşi scor. Primul set a fost echilibrat, oaspeţii desprinzându-se pe final şi câştigând setul, scor 26-24. Tomisul revine în setul secund şi îl câştigă cu 25-19. Acelaşi scor se înregistrează şi în setul 3, însă în favoarea Ştiinţei Baia Mare. Echipa antrenată de Viktor Sidelnikov duce meciul în setul decisiv, după 25-23 în penultimul act, pe care îl pierde din nou şi inclusiv meciul. Constănţenii au astfel nevoie de o victorie astăzi, în primul meci de la Baia Mare, pentru a rămâne în cursa pentru finala campionatului. Pentru cele două partide, Federaţia Română de Volei i-a delegat pe arbitrii Bogdan Stoica (Bucureşti) şi Nicolae Cristea (Cluj Napoca). Al doilea meci este programat mâine, de la aceeaşi oră.

Remat şi Dinamo, la egalitate

În cealaltă semifinală se vor întâlni astăzi şi mâine, la Zalău, campioana Remat Zalău şi Dinamo Bucureşti. După primele două întâlniri, scorul general este de 1-1, bucureştenii adjudecându-şi primul meci cu scorul de 3-2 (22-25, 25-22, 25-22, 27-25, 15-10), iar Remat pe al doilea, cu acelaşi scor (25-20, 25-18, 21-25, 23-25, 15-10). Semifinalele Diviziei A1 se joacă în sistemul „cel mai bun din cinci partide".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii