De la Ovidiu la Călăraşi Suporterii sunt nemulţumiţi că SSC Farul nu poate juca pe stadionul „Farul“. Ce spune DJST Constanţa
De la Ovidiu la Călăraşi: Suporterii sunt nemulţumiţi că SSC Farul nu poate juca pe stadionul „Farul“.Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, nou-promovată în Liga a 2-a, va disputa în afara Constanţei şi al doilea meci din campionat considerat pe teren propriu. Cum arena „Gheorghe Hagi“ (aşa cum figurează în actele Ministerului Tineretului şi Sportului), „Farul“, cum îi spun cei mai mulţi microbişti, nu este omologată pentru Liga a 2-a, SSC Farul a susţinut confruntarea de debut în campionat, cu ACS Poli Timişoara, la Ovidiu, iar sâmbătă, cu Academica Clinceni, va evolua la Călăraşi.
Suporterii, care au înfiinţat acum doi ani SSC Farul, pentru a ţine în viaţă spiritul farist, sunt nemulţumiţi că echipa lor nu poate juca pe stadionul „Farul“, acuzând, în schimb, că AS CS Farul, formaţie care a demarat procedurile pentru a se numi FC Farul (brand câştigat la licitaţie de fostul fotbalist Ciprian Marica), ar fi urmat să evolueze, în Liga a 4-a, pe arena constănţeană din str. Primăverii! Ieri însă, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa a emis un comunicat, semnat de directorul executiv al instituţiei, Mariana Solomon, în care se aduc lămuriri despre activitatea sportivă care se derulează la Complex Stadion „Gheorghe Hagi” din Constanţa, precizându-se clar că acolo se desfăşoară numai antrenamente, nu şi activitate competiţională. Adică nicio echipă nu va putea evolua pe „Farul“, deci nici AS CS Farul!
„Se milogeşte de fiecare oraş limitrof să fie primită“
„Şi răspuns final… jucăm la Călăraşi! Nu suntem primiţi pe stadionul oraşului. Singura echipă de fotbal a Constanţei în Liga II-a se milogeşte de fiecare oraş limitrof să fie primită să-şi susţină meciurile de «acasă» acolo unde li se face milă şi i se deschid porţile. Ruşinos şi revoltător! Iubitorii sportului rege, din Constanţa, sunt vitregiţi şi li se răpeşte bucuria de a-şi susţine echipa dragă sufletului lor. Interese politice meschine şi mizere au dus la o situaţie absurdă, din care suferă cei ce nu au nicio vină“, a postat pe Facebook Emanuela Gavrilă, femeia de afaceri din Constanţa cu care SSC Farul a încheiat un contract de asociere.
„Am investit sume mari“
Fanii au şi o stare de frustrare, menţionând pe Facebook, în această săptămână, printre altele, că „echipele primite pe terenul principal (n.r. la antrenament, în urma programului întocmit) beneficiază de investiţia făcută de SSC Farul (n.r. în suprafaţa de joc)“. Fanii se referă la stadionul „Farul“ ca la „casa noastră“, care, „timp de doi ani, a fost ţinută în viaţă de noi, suporterii Farului“. Totodată, fanii s-au plâns că „am investit sume mari de bani ca să facem stadionul Farul să fie la un nivel acceptabil şi pentru noi nu se găsesc soluţii legale să jucăm pe Farul“ şi că „SSC Farul este entitatea care a schimbat gazonul, a curătat şi igienizat, a investit şi va juca sămbătă meciul considerat «acasă» la Călăraşi“, acesta fiind şi subiectul unui sondaj de opinie demarat pe reţeaua de socializare, în care 96% dintre respondenţi s-au pronunţat că meciul cu Academica Clinceni ar fi trebuit să se joace pe „Farul“.
„Baza sportivă prezintă multiple probleme“
Ieri, DJST Constanţa a dat însă comunicatul de care spuneam, la finalul acestuia precizându-se că „cele menţionate vin în clarificarea unor păreri greşit exprimate în mass-media şi reţelele de socializare“.
Iată comunicatul integral: „Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa vă informează că activitatea sportivă de fotbal, atletism, precum şi a altor discipline sportive în Complex Stadion «Gheorghe Hagi» se realizează doar pentru pregătirea sportivilor (antrenamente), nu pentru activitate competiţională, deoarece baza sportivă prezintă multiple probleme. Specificăm că Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa nu are atribuţii în omologarea bazelor sportive pentru nici o disciplină sportivă, această sarcină revine asociaţiilor judeţene şi a federaţiilor de specialitate. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă avizează, conform legii 4/2008, dacă o bază sportivă îndeplineşte condiţiile de siguranţă a participanţilor la o activitate sportivă oficială (sportivi, oficiali, spectatori etc.). Omologarea sportivă şi verificarea din punct de vedere al respectării condiţiilor de siguranţă a stadioanelor sau al altor baze sportive sunt două activităţi distincte care se desfăşoară la începutul fiecărui an competiţional. Publicarea în Monitorul Oficial nr.698/10.08.2018 a Hotărârii de Guvern nr.574/24.07.2018 privind actualizarea anexei nr.30 la HG 1705/2006 pentru inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public şi transmiterea unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului prin DJST Constanţa în domeniul public al municipiului Constanţa, prevede un termen de 30 de zile de realizare a procedurii de predare - preluare. Eforturile comune de peste un an de zile ale DJST, Primăria Municipiului Constanţa s-au materializat şi Complexul Stadion «Gheorghe Hagi» ajunge în administrarea locală, aşa cum este în toată Europa. Cele menţionate mai sus vin în clarificarea unor păreri greşit exprimate în mass-media şi reţelele de socializare“.
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp