Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegație a Federației Române de Rugby, condusă de președintele Alin Petrache, prezentă la Constanța. „Dobrogea este un pilon important“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

28 May, 2024 12:44 1368 Marime text


O delegație a Federației Române de Rugby a sosit astăzi la Constanța, în turneul în care oficialii FRR îl întreprind în țară, pentru a vedea situația din teritoriu.

Din delegația care a ajuns și pe litoral fac parte Alin Petrache – președintele Federației, Gerard David – antrenorul echipei naționale de seniori, Michael Dallery – preparator fizic, Iustin Ilioiu – managerul echipei naționale, Florinel Matei – secretar general FRR și Ștefan Demci – reprezentantul cluburilor de seniori în Biroul Federal al FRR.   

După ce au mers la antrenamentul CSM Constanța, pe plajă, delegația federală s-a deplasat la echipa Tomitanii Constanța, pe stadionul „Mihai Naca“, discutând cu copiii clubului și cu antrenorul Cristian Cojocaru, dar și cu antrenorul Cornel Vasile, prezent cu sportivi de-ai săi de la Mușchetarii Mihail Kogălniceanu, localitate care dă mai mulți jucători la Tomitanii.

La întâlnire a fost prezent și Andrei Szemerjai, fostul director al LPS „Nicolae Rotaru“.

Suntem în turneu în țară, cred că astăzi îl vom încheia aici, în Dobrogea. Vizităm împreună cu staff-ul echipei naționale tot ceea ce înseamnă suflare rugbystică în România. Gerard David și Michael Dallery, cei doi care se ocupă de echipa națională, vor să vadă și structura din teren, ceea ce e foarte important.

Am fost în toată țara, au văzut cluburi de seniori, din prima și a doua divizie, cluburi de juniori, de copii, iar acum suntem și în Dobrogea, regiune care este un pilon important pentru rugby-ul românesc.

În România, oamenii, copiii îi avem. Ei doar trebuie luați, aduși și învățați deprinderile rugbystice și valorile pe care le avem. Din punctul de vedere al infrastructirii sportive, stăm mai rău. Avem baze din anii 60, 70, 80 și este destul de greu să-ți desfășori activitatea în momentul în care nu ai o infrastructură corectă.

Astăzi, la Constanța, întâi am fost pe plajă și am văzut echipa CSM Constanța, la antrenament. David a avut o discuție cu câțiva jucători. Sunt câțiva jucători care au fost și la loturile naționale și vor fi în continuare.


După ce terminăm cu Tomitanii, mai mergem spre Mangalia și Costinești. Aș vrea să văd și celelalte cluburi și să discut cu domnii primari despre infrastructura existentă și inexistentă, a declarat Alin Petrache.


Sursa foto: ZIUA de Constanța

Citește și:


Din nou pe podiumul național
„CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“


UPDATE. Rugby
Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța a jucat pentru locul trei pe țară. „Din nou în careul de ași!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii