Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
00:02 23 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dialog la meciul FC Viitorul cu FC Salzburg „- Ce salariu fix ai tu? - 3.000. - Păi cu 3.000 eu îmi iau pantofi!“ (galerie foto)

ro

03 Aug, 2019 00:00 2400 Marime text
Parcursul FC Viitorul din ediţia 2019/2020 a Europa League s-a încheiat după primul tur în care evoluat, manşa a doua preliminară, în care a întâlnit formaţia belgiană KAA Gent. Învinsă cu 6-3 în tur, echipa lui Gică Hagi a încercat să întoarcă soarta calificării în returul de la Ovidiu, în care a reuşit însă doar o victorie de palmares, 2-1. „Am greşit mult într-o repriză (n.r. prima din Belgia, încheiată de Gent cu avatajul de 5-1), dar atât la ei, cât şi acasă am încercat să fim la înălţimea, valoarea şi la fotbalul lor, care e foarte dezvoltat. Mulţi au spus că am avut ghinion picând cu o echipă din Belgia, dar eu nu văd aşa lucrurile.
 
Din astfel de meciuri învăţăm şi vedem de ce mai avem nevoie pentru a progresa şi a deveni mai buni. Nu-mi convine că am fost eliminaţi, dar am întâlnit un club foarte bine organizat, care provine dintr-un fotbal în care primele şase echipe produc mulţi jucători, au academii valoroase. În fiecare an, au mulţi bani de achiziţii, de la 10-15 milioane în sus. Calificarea s-a jucat în prima repriză de la ei. Am încercat la noi să întoarcem scorul, dar era foarte greu. În prima repriză de la Ovidiu, n-am fost periculoşi“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.
 

„Suntem departe de ei“

 
Întrucât e decalaj între cluburile din România şi cele din străinătate pe partea de finanţare, obiectivul lui Hagi e ca FC Viitorul să se dezvolte, să devină mai puternică şi să nu mai fie nevoită să-şi creeze bugetul, anual, preponderent din vânzarea de jucători. „Ne dorim să devenim mai buni, pas cu pas, an de an, sperăm să facem mai bine. I-am felicitat pe băieţi pentru repriza a doua. În prima parte, am fost la înălţime doar la construcţie şi circulaţie, nu şi în combinaţii şi finalizare. Suntem tineri. Eu sunt încrezător, dar şi realist.
 
Nu poţi crea minuni aşa, dintr-o dată, să fii competitiv în Europa. Ne dorim, gândim, dar nu e uşor. Eu mereu am încredere mare că se poate, dar anumite situaţii îţi arată adevărul. Iar realitatea este că trebuie să ne dezvoltăm. În momentul de faţă, România nu se poate ridica la nivelul fotbalului belgian. Suntem departe de ei. Mai avem de construit mult. Să construim infrastructură şi bugete importante, iar cluburile să fie finanţate cum trebuie. Să luptăm cum ei cum luptam înainte“, a menţionat „Regele“.
 

„Noi, după Revoluţie, ne-am dus în jos. În toate“

 
Fără investiţii serioase, sportul românesc nu are nicio şansă în confruntările internaţionale, crede Hagi. „Staţi liniştiţi, eu o să încerc s-o fac să fie mai bine. Nu ştiu în cât timp, dar o am în cap, iar de mâine vom începe să muncim la acest lucru. Nu-mi convine ce s-a întâmplat în aceste două meciuri. Dar e realitatea şi trebuie să o accept. Noi după Revoluţie ne-am dus în jos. În toate. În Europa mai suntem doar cu gândul. Şi e păcat. Suntem departe de ei şi ar trebui să ne mişcăm cum trebuie. Ar trebui să ne unim o dată şi să devenim competitivi cu sportul în confruntările cu Europa. În România ar trebui să avem măcar bugetele din Belgia. Şi ţările de lângă noi ne-au depăşit din acest punct de vedere. Lângă sport trebuie să vină multinaţionalele, care fac bani mulţi în România. Trebuie să fie investiţii. Altfel nu mai avem nicio şansă. Copiii de la Campionatul European ne-au adus o speranţă că putem fi iar competitivi“, a menţionat managerul tehnic al FC Viitorul.
 

„Aţi văzut cum a jucat Ghiţă?“

 
Hagi a spus că Gent s-a calificat pe merit în dauna Viitorului în turul trei preliminar al Europa League. „Sportul e o chestiune naţională. Şi subsemnatul, şi oricine din România lucrează pentru România. Trebuie să avem bani ca să luăm jucători valoroşi, care să facă diferenţa în cupele europene. Altfel, ce facem? Stăm cu copiii în fiecare an? 99, 98, 90 şi nu ştiu cât…
 
Aţi văzut cum a jucat Ghiţă azi? Dar nu poţi să fii dintr-o dată competitiv la nivelul cel mai mare. De acum înainte, o să fac pregătirile în altă parte, lângă ei, să-i vedem. Am dispărut de lângă ei. Nu meritam să mergem mai departe, am luat multe goluri. Ei au arătat mai bine decât noi, mai puternici. Sunt valoroşi, redutabili la duelurile unu la unu. Singurul meu defect în momentul de faţă, dar sunt forţat, e că îmi fac bugetul din vânzările de jucători. Azi lucrez, iar mâine o iau de la capăt, de la zero. Când voi avea şi eu buget de 10 - 15 milioane, staţi liniştit că mă bat şi eu cu ei“, a punctat Gică Hagi.
 

„Domnilor, trebuie să ne trezim odată!“

 
„Regele“ a dat şi un exemplu în privinţa diferenţelor salariale şi de buget dintre România şi străinătate. „Am jucat cu Salzburg, acum doi ani. Atunci, media salarială de la noi era de 3.000 - 4.000. Cineva de la ei i-a întrebat pe jucătorii noştri, ei între ei: «Ce salariu fix ai tu?». «3.000!». «Păi cu 3.000 eu îmi iau pantofi!». O pereche de pantofi! Şi voi vreţi să ne ducem să batem cu ei! Domnilor, trebuie să ne trezim odată! Viitorul n-are un sponsor pe piept. Aşa de bine e cunoscut e Hagi, aşa de bine face, că n-are un sponsor pe piept! Ruşinică pentru mine! Incredibil! Un club tânăr, care joacă, care dă jucători şi nu are un sponsor. De ce? Nu ştiu! În străinătate e altfel. De ce ei pot să facă şi noi nu? La noi nu sunt sponsori şi multinaţionale, care fac miliarde în România?“, a întrebat Hagi. FC Viitorul a întâlnit FC Salzburg în august 2017, în play-off-ul Europa League. Echipa austriacă a avut succes în dublă manşă, pătrunzând astfel în grupele competiţiei, după două victorii: 3-1 la Ovidiu (în tur), 4-0 în retur.

 

Denis Drăguş, la Standard Liege

 
Următorul jucător de la FC Viitorul care se transferă în străinătate, la Standard Liege, în Belgia, este atacantul Denis Drăguş, care nici n-a fost inclus în lot la returul cu Gent. „În ultimul an şi jumătate, Denis a făcut un salt enorm. Atunci când, de la noi, ajunge titular în echipa naţională, înseamnă că am făcut ce trebuie. În România a arătat că e un jucător valoros, iar o echipă din Vest dintr-un fotbal foarte bun, l-a dorit. Prioritatea era să găsim soluţia ideală ca Denis să aibă o nouă experienţă, la nivel mult mai bun, ca el să progreseze. Suma de transfer contează mai puţin. Viitorul e cunoscut ca un club care formează jucători şi aprovizionează foarte bine loturile naţionale. Lucrează pentru România. Am ajuns să avem 11 jucători la Campionatul European, zece după ce s-a accidentat Denis“, a mai spus Gică Hagi.
 

Următorul meci, cu Sepsi Sf. Gheorghe

 
Următorul meci pe care îl va susţine FC Viitorul este cel din campionat cu Sepsi Sf. Gheorghem, din deplasare, din etapa a patra a Ligii 1. Partida a fost programată duminică, 4 august, de la ora 21.00. FC Viitorul e liderul clasamentului, cu punctaj maxim în cele trei partide de până acum şi golaveraj 9-2, în vreme ce Sepsi ocupă poziţia a noua, cu trei puncte (golaveraj 1-1), înregistrând numai remize în disputele susţinute în cele trei etape de la începutul sezonului.
 
Sursa foto: FC Viitorul. 1 - meciul FC Salzburg - FC Viitorul 4-0, din 2017; galerie - meciul FC Viitorul - KAA Gent 2-1
 
Citeşte şi:
 

După 3-6 în tur, FC Viitorul nu a reușit să elimine KKA Gent din Europa League, însă a realizat o victorie de palmares la Ovidiu
 
Eșec usturător. Meci cu nouă goluri! FC Viitorul, învinsă de Gent cu scor de tenis. La pauză, a fost 5-1!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii