Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:22 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DJST Constanţa desfăşoară prima ediție a proiectului „Reprezentativitate la nivel de tineret”

ro

21 Oct, 2021 17:27 2190 Marime text
 
  • Proiectul cuprinde realizarea unui curs în beneficiul a 25 de tineri constănțeni.

În contextul creat de implementarea programului Constanţa - capitala tineretului din România, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, în parteneriat cu Centrul de Resurse Educaționale și Psihosociale, desfășoară prima ediție a proiectului „Reprezentativitate la nivel de tineret”.

Constanța deține mandatul și titlul onorific de capitală a Tineretului din România pentru perioada 2 mai 2021 - 1 mai 2022.

Proiectul cuprinde realizarea unui curs în beneficiul a 25 de tineri constănțeni, finalitatea fiind dezvoltarea unor abilități legate de practicarea lobby-ului și inițierea de campanii corecte de advocacy în comunitatea de tineri constănțeni. 

Prin advocacy înțelegem aplicarea de strategii necesare aducerii la cunoștința decidenților a unei probleme stringente a comunității/a unui grup, a identifica soluții referitor la această problemă și apoi de a promova aceste soluții prin diverse mijloace în rândul opiniei publice și a factorilor cu putere de decizie, astfel încât aceștia să fie convinși să le implementeze.

Prin activitatea de lobby, înțelegem desfășurarea unui proces de comunicare directă între o persoana abilitată în acest sens și factorul decident cu privire la politicile publice de interes local, regional sau național elaborate în contextul reglementării raporturilor sociale, se arată într-un comunicat al DJST Constanţa. 


Cursul oferă posibilitatea, printre altele, ca tânărul să fie inițiat în diferite tehnici de reprezentare comunitară; de influențare a deciziei publice; să poată să exprime liber un punct de vedere argumentat; să poată să organizeze o campanie publică pentru promovarea unor drepturi; să înteleagă rolul instituțiilor publice locale și centrale; să fie capabil să elaboreze o strategie locală de acțiune; să cunoască rolul organizațiilor de tineret; să facă distincția între politică și politici publice; să individualizeze corect problemele comunității; să gestioneze resursele organizaționale în organizarea de activități de tip advocacy și lobby.
 
Din cauza condițiilor pandemice, activitățile sunt desfășurate în mod exclusiv în mediul online.
 
Programul „Constanța - Capitala Tineretului din România” este implementat de către Federația Organizațiilor Nonguvernamentale de Tineret, proiectul făcând parte din calendarul de activități dedicate acestui program.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii