Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa feminină Farul Constanța „O provocare și o bucurie. Mi s-a făcut pielea de găină“. Campioanele României, înainte de Champions League

ro

15 Jul, 2024 17:00 574 Marime text

 
  • Turneul se va desfășura la baza sportivă a Academiei Hagi, de la Ovidiu, în septembrie 2024.
 
Echipa feminină de fotbal Farul Constanța, campioana României, a revenit la antrenamente, cu gânduri mari pentru noul sezon. Pe plan intern, trebuie să țină ștacheta ridicată, apărându-și titlul din Superligă, iar pe plan extern are provocarea Ligii Campionilor.
 
„Acum mulți au așteptări de la noi și trebuie să ținem ștacheta sus. Pentru asta încercăm să ne pregătim cât mai bine posibil. Am făcut și mai multe schimbări în lotul de jucătoare, în staff-ul tehnic și încercăm să rămânem acolo sus. Am adus jucătoare tinere, care să dea un elan, să fie o combinație fericită între experiență și tinerețe. Sperăm că va fi echipa ideală. Așteptăm să vină de la lot, ca să le prezentăm conceptul și ce avem noi aici. Să sperîm că în cel mai scurt timp vor fi la nivelul celorlalte și vom crește, atingând punctul ideal pentru Liga Campionilor“, a declarat la Farul TV Raluca Sârghe-Simes, antrenorul principal al Farului. 
 
Debut contra campioanei din Kosovo
 
Echipa de pe litoral va debuta în Women's Champions League din primul tur preliminar, sorții decizând ca Farul să evolueze în Grupa 11 a competiției, alături de campioana din Kosovo, KFF Mitrovica și cea din Norvegia, Valerenga. Turneul se va desfășura la baza sportivă a Academiei Hagi, de la Ovidiu, în perioada 4-7 septembrie 2024. Farul și Mitrovica se vor întâlni în primul meci, care va decide formația ce va întâlni în finala turneului pe campioana Norvegiei. Câștigătoarea acestei partide va avansa în play-off-ul Champions League, ultimul tur înaintea fazei grupelor.
 
„Avem nevoie din nou de fani“
 
„Numai spunând Champions League mi s-a făcut pielea de găină. E o provocare și o bucurie să fim acolo. E munca noastră timp de un an. Suntem fericite să jucăm în Ligă, unele din nou, altele pentru prima dată. Eu revin și ca antrenoare și îmi doresc foarte mult să avem rezultate deosebite. Ne știm adversarii și ne vom pregăti foarte bine. Vom atinge toate etapele de pregătire până în Liga Campionilor. Suntem fericite că suntem acasă în competiție, avem suporterii aproape, ei și în campionat ne-au împins de la spate. Au fost un plus pentru noi și vom avea nevoie din nou de ei. Pe această cale îi invit să ne susțină ca și până acum“, a mai spus Raluca Sârghe-Simes, potrivit sursei citate. 
 
„Este un adevărat examen pentru noi“
 
Atacantul farist Laura Rus a încheiat sezonul trecut pe prima poziție în clasamentul golgeterilor, cu 15 reușite, alături de Dimitra Ivanova (Poli Timișoara) și Rania Kara-Jouli (Gloria Bistrița), și își dorește realizări și în stagiunea 2024/2025.
 
„Sunt fericităsă revin la Constanța pentru pregătire. A fost o vacanță binemeritată, dar pe care acum trebuie să o lăsăm în spate și să ne pregătim pentru ce urmează, campionat și Liga Campionilor. Am munci mult să ajungem aici și sunt foarte fericită că turneul nostru se ține la Constanța. Sper să vină cât mai multă lume să ne susțină, pentru că vom avea nevoie. Este un adevărat examen pentru noi, chiar și pentru mine, care am atâtea partide în Liga Campionilor. Nu mă mai așteptam să revin în competiție. Sunt la Farul să dau totul, atât în campionat, cât și în Liga Campionilor, unde sper din suflet să realizăm ceva frumos și de ce nu să continuăm cu victorii pe linie“, a menționat Laura Rus.   
 
„Îmi doresc să ajung la cea mai bună versiune a mea“  
 
Aceasta își dorește să joace fotbal cât mai mulți ani. „Chiar dacă am o vârstă, muncesc zilnic la un nivel înalt, pentru că îmi doresc să ajung la cea mai bună versiune a mea. Mă bucur că îmi ating fiecare obiectiv, atât de grup, cât și individual. Vreau să joc fotbal cât mai mult. Câștigând campionatul și jucând în Liga Campionilor, avem nevoie de jucătoare puternice, bune. Sper să facem un grup redutabil. Am dovedit și în sezonul trecut că victoriile, mai ales în meciurile grele, au venit mai ales că am fost un grup unit. Sperăm să facem meciuri cât mai bune“, a ma nționat fotbalista Farului. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Women's Champions League
Fotbalistele de la Farul Constanța joacă pe teren propriu în turneul din primul tur preliminar
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii