Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoționant! Foști jucători din fotbalul Medgidiei, revedere după aproape 40 de ani. „Ne-am văzut visul împlinit“ (GALERIE FOTO)

ro

29 Jul, 2024 17:00 540 Marime text

 
  • Întâlnirea a marcat și performanța fotbalistică din 1988, când IMU - CSS Medgidia a ieșit vicecampioană națională la juniori 2!
 
Eveniment emoționant pentru fotbalul din Medgidia! Mai mulți foști fotbaliști locali au participat la o întâlnire după aproape 40 de ani, revăzându-se cu bucurie jucători din generații diferite (unii venind din străinătate), iar din program nelipsind un meci pe stadionul „Iftimie Ilisei“.
 
Organizată de Marian Manolescu și de alți inimoși, întâlnirea a marcat și performanța fotbalistică din 1988, când IMU - CSS Medgidia a ieșit vicecampioană națională la juniori 2! Marian Manolescu povestește cum a luat naștere povestea acestei întâlniri, la care foștii jucători se gândeau de mult.
 
Gândul îi încolțise de multă vreme în minte
 
„Deși mi-am dorit foarte mult să am o carieră lungă de fotbalist de performanță, prezența mea pe terenul de fotbal a ajuns la final exact când ea trebuia să se consacre, din pricina numeroaselor probleme medicale, care nu mai erau compatibile cu exigențele cerute de fotbalul profesionist! Fiind foarte tânăr, nu mă împăcam cu ideea deloc și, ușor - ușor, am schimbat macazul, făcând lucruri în afară gazonului și căpătând cu trecerea anilor o brumă de notorietate locală, ca organizator de evenimente sportive! Așa se face că, de-a lungul timpului, am reușit să organizez destule evenimente fotbalistice și nu numai, însă unul dintre ele încolțise de multă vreme în mintea mea, dar îmi era teamă să încerc să-l pun în aplicare, deoarece trecuseră ani mulți, aproape 40!“, a punctat Marian Manolescu.
 
Ciprian Matei a aderat la proiectul îndrăzneț
 
Periodic, unul dintre colegii săi de la juniori, Costel Carabaș, îl suna și îl întreba ce mai face, cum o mai duce cu sănătatea, etc, spunându-i „ce frumos ar fi să ne revedem mai mulți dintre foștii colegi din generația noastră!“.
 
„A fost momentul în care am început să cred că pot face asta și m-am pus pe treabă! Am constituit un grup de WhatsApp și am început să găsesc și să adaug foști colegi din generația 69-70! Imediat, un alt coleg, Ciprian Matei, a aderat la acest proiect îndrăzneț și, până la final, am avut o conlucrare perfectă amândoi! Odată populat grupul, am început ușor-ușor să creionăm punctul culminant al poveștii, o revedere după aproape 40 de ani, fiind stabilită ulterior pentru data de 27 iulie 2024! Lucrurile mergeau foarte bine și, din lungile discuții pe care le aveam cu Ciprian Matei în pregătirea evenimentului, am convenit că ar fi ideal dacă, în acest context, am scoate la lumină și o performanță pe care lumea fotbalului medgidian nu prea o știa și anume titlul de vicecampioană națională la juniori 2 în 1988!“, menționează Marian Manolescu.
 
Câteva vârfuri de generații, invitate
 
Odată cu această decizie, au lărgit componența grupului, ducându-se până la jucători din generația 71-72, iar, la momentul întâlnirii, au convenit să invite și câteva vârfuri de generații care, datorită valorii lor, cochetau mereu cu generația lor (Stelian Carabaș, Cosmin Mocanu („Moșu“), Cătălin Nazîru!
 
Doi foști jucători au venit din Franța
 
„Apoi, pe 29 aprilie, am avut o întâlnire de taină, la un restaurant medgidian, unde și alți colegi au pus umărul, cu sugestii și altele, pentru mult așteptata întâlnire din vară! Și uite așa, ușor - ușor, am ajuns pe 27 iulie, pe stadionul Central din incinta complexului Iftimie Ilisei din Medgidia, unde, dis de dimineață, cu lacrimi de bucurie în ochi, ne-am văzut visul împlinit, o revedere după aproape 40 de ani! Mihai Gologan, vicecampion național în 1988 și fost jucător la Cimentul Medgidia, a venit din Franța, acolo unde lucrează, Cătălin Dumitrescu, tot din Franța, portarul Florin Vasile, și el vicecampion național, a venit de la Oradea, acolo unde s-a stabilit, Demeter Augustin, fost jucător al Universității Craiova, de la București, profesorul Vlad Gheorghe, de la Craiova, acolo unde încă activează, la CSS Craiova, și așa mai departe, unul câte unul, aproape 30 de persoane ne-am regăsit pe gazon după mulți mulți ani!“, a mai spus Marian Manolescu.
 
Lotul complet
 
Au fost prezenți Marian Găitan, Florin Vasile (portari), George Munteanu, Laurențiu Șerban, Daniel Erlic, Eugen Popescu, Marian Dragnea, Relu Brojbă, Marinel Guzu, Ciprian Matei (fundași), Cătălin Dumitrescu, Marian Manolescu, Cătălin Nazîru, Levis Hîj, Mihai Gologan, Iani Cojocaru, Mihai Haas, Demeter Augustin (mijlocași), Stelian Carabaș, Costel Carabaș, Fane Chiricu, Viorel Nicolae și Fane Grasu (atacanți).
 
Campion cu Universitatea Craiova
 
„Din grupul prezent, cei mai reprezentativi au fost Steli Carabaș, care nu mai are nevoie de prezentare, fratele său Costel Carabaș, campion cu Universitatea Craiova în 1991, iar Fane Chiricu, Demeter Augustin au îmbrăcat de asemeni tricoul Universității Craiova! Din echipa care a câștigat medalia de argint în 1988, au fost prezenți Florin Vasile, Ciprian Matei, Șerban Laurențiu, Levis Hîj, Haas Mihai, Fane Grasu, Nicolae Viorel, Munteanu George și Mihai Gologan!“, a subliniat Marian Manolescu.
 
Echipament în memoria regretatului Alin Căpitan
 
A urmat un joc de două reprize a câte 15-20 de minute. „Vârsta și canicula au fost adversari puternici. Cei prezenți au fost împărțiți în două echipe, roșii contra galbeni, conduși cu aceeași exigență de toți cei trei antrenori din acea perioadă, Vlad Gheorghe, Fane Duțu și Eugen Vartic. Jocul a avut multe momente haioase, poznașul principal fiind portarul Marian Găitan! Meciul s-a terminat evident la egalitate, absolut din… «întâmplare», câțiva dintre cei prezenți încercându-și norocul și la penalty! În amintirea unuia dintre colegii noștri, decedat în Canada, Alin Căpitan, i-am făcut și lui echipament, pe care-l vom trimite în Canada către un alt coleg de-al nostru care-l va purta cu mândrie în amintirea lui Alin, pe numele său Cătălin Erlic!“, a mai spus Marian Manolescu.
 
Ghete date din generație în generație
 
Stelian Carabaș a primit un cadou special. „Golgheterul partidei, nimeni altul decât Stelian Carabaș, cel mai tare din oraș, a primit din partea organizatorilor o pereche de ghete Adidas din acele timpuri, păstrate cu sfințenie de către fostul proprietar, adică subsemnatul, urmând ca Steli să doneze încălțările unuia dintre viitorii fotbaliști promițători ai Medgidiei!“, a precizat Marian Manolescu.
 
A primit banderola de căpitan
 
În semn de recunoștință pentru organizarea evenimentului, Marian Manolescu a primit de la Ciprian Matei banderola de căpitan, pe care, la rândul său, a împărțit-o cu mai mulți colegi! „La repriza a treia, s-au depănat amintiri, s-a dansat, s-au dat dedicații și fiecare a mâncat și a băut după bunul plac. Și uite așa s-a încheiat o zi de neuitat! În urmă cu 40 de ani, porneau ca juniori de perspectivă către marea performanță, acum au fost din nou împreună, în categoria ultra old-boys! Aceasta este povestea unui eveniment reușit, unanim apreciat și dorit repetat cât mai curând!“, a menționat Marian Manolescu.
 
Provocare pentru un meci de pomină!
 
Tot la repriza a treia, Marian Găitan i-a făcut o provocare lui Stelian Carabaș, pentru un meci de pomină între generația 69-72 și generația 74, „acceptată cu mare plăcere!“. „La final, aș dori să transmit tuturor celor absenți de la acest reușit eveniment toată considerația, atât a mea, ca organizator, cât și a tuturor colegilor prezenți, îi așteptăm mereu să ni se alăture!“, a încheiat Marian Manolescu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Întâlnire specială la Medgidia. La vară, se va marca și performanța din 1988, când IMU - CSS a ieșit vicecampioană națională! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii