Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:33 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Examen de grad la Năvodari Samir Regep - „Sportul înseamnă şi respect, şi tradiţie, nu numai muşchi şi bătaie“ (galerie foto)

ro

09 Dec, 2014 00:00 3726 Marime text
Sala Sporturilor din Năvodari a găzduit un examen de grad în kickboxing, participând în jur de 50 de tineri luptători de la CS „Bogdan Ciubotariu“ Constanţa şi CS Năvodari.
 
Sportivilor le-au fost testate cunoştinţele tehnice şi teoretice pentru a fi declaraţi calificaţi pentru centuri superioare. „Acest examen s-a desfăşurat la iniţiativa mea, după ce, la întrecerea Judgement Day, de la Bucureşti, am văzut foarte mulţi sportivi comiţând erori tehnice flagrante, inclusiv de-ai noştri. Nu dădeau lovituri clare, loveau ca din fundul grădinii, întorceau capul, clipeau, nu aveau control asupra emoţiilor, dând frâu liber lacrimilor. Cei de la Federaţie au certat multe cluburi pentru aceasta şi pentru faptul că mulţi sportivi intră în concursuri fără a avea vreun grad. De aceea, am luat decizia de a organiza o astfel de testare la Năvodari“, a declarat sensei Samir Regep (centură neagră 4 Dan), instructorul principal de la CS „Bogdan Ciubotariu“.

Şeful Comisiei a fost sensei Costin Asănăchescu

Acesta a spus că şi la verificarea de la Năvodari au fost sportivi care au dovedit lipsuri tehnice şi teoretice, unii fiind excluşi chiar din examen. Au existat însă şi luptători care au promovat testarea cu brio. „Şeful Comisiei a fost sensei Costin Asănăchescu, cel care m-a pregătit şi pe mine pe vremea când concuram. El a verificat preponderent aspectele tehnice, iar eu am fost mai mult pe partea de istorie sportivă şi teorie. Sportul nostru înseamnă şi respect, şi tradiţie, nu numai muşchi şi bătaie. Pe lângă bagajul tehnic, luptătorii trebuie să înveţe de mici să respecte, să salute şi să fie fair-play. Să ştii să pierzi e o artă. Dacă ai ieşit campion o dată, nu înseamnă că eşti mare valoare. Trebuie să munceşti şi să acumulezi continuu. Sigur, părinţii sunt dornici să-şi vadă copiii în concurs cât mai repede, dar trebuie să şi înţeleagă că nu pot urca oricum în ring. De acum înainte, vor merge la competiţii numai cei care au grade. Doar cei care ştiu despre ce e vorba. Din trei în trei luni, vom organiza examen pentru centurile mici (galbenă, portocalie), iar odată la jumătate de an vor avea loc testări pentru celelalte culori, de la portocaliu în sus. Acţiunea noastră a avut un ecou pozitiv la Federaţie“, a precizat Samir Regep.

Armand Cristea şi Alexandru Sandea, remarcaţi

Tehnicianul de 46 de ani a remarcat în mod deosebit doi dintre elevii săi care au avut succes la examen, Armand Cristea (zece ani) şi Alexandru Sandea (aproape şapte ani), zis „Duracell“. „Armand a obţinut centura maro, iar «Duracell», pe cea verde. Printre altele, Armand a avut 15 meciuri de câte un minut fără pauză. Şi Alexandru s-a prezentat foarte bine. Costin Asănăschescu a stat 20 de minute cu el. La final, «Duracell» a fost aplaudat“, a spus Samir Regep.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii