Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul a murit

ro

13 Jul, 2010 00:50 1885 Marime text

p6_-_farul.jpgInevitabilul s-a produs. FC Farul nu mai există, după ce negocierile dintre conducerea clubului şi reprezentanţii autorităţilor locale au eşuat. Astfel, clubul fanion al Constanţei nu va mai lua startul în viitorul sezon al ligii secunde. 

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, a declarat ieri, că FC Farul este oficial mort după ce societatea care patronează clubul a intrat în procedură de insolvenţă din cauza datoriilor, iar ANAF a pus sechestru pe bunurile acesteia. „Cu părere de rău va anunţ că Fotbal Club Farul Constanţa este mort, chiar dacă patronul Giani Nedelcu spune că mai încearcă să rezolve ceva pe la Federaţie. Am discutat cu Mircea Sandu şi nu se poate face nimic fără să se plătească datoriile. Noi, Consiliul Judeţean, am spus la un moment dat că vom face un audit să vedem în ce ne băgăm, să vedem dacă se poate să ne implicăm în salvarea clubului. FC Farul are însă nişte datorii imense către jucători sau către furnizori. În total, acestea se ridică la peste 100 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care bugetul Consiliului Judeţean pentru sport este de 60 de miliarde de lei. Situaţia clubului de fotbal Farul nu are cum să se mai rezolve pentru că este în insolvenţă“, a declarat Dragomir. Reprezentantul autorităţilor locale a mai precizat că, în aceste condiţii, în perioada următoare se va încerca înfiinţarea unei noi echipe care să evolueze în ligile inferioare. „Vom încerca să facem o asociaţie sportivă nouă şi să o luăm de jos, cu gândul să negociem cu cei care au astăzi culorile, emblema şi denumirea de Farul să le luăm noi, pentru că aceste aparţin oraşului. Îmi pare rău şi pentru ei, pentru că au adus nişte bani aici să facă sport, dar managementul defectuos i-a adus la aceasta situaţie. În condiţiile în care nu aveam altă soluţie decât să pornim de la Divizia D, o să încercăm să găsim o soluţie să fuzionăm măcar cu o echipa din eşalonul al treilea. Astfel, echipa va juca măcar la acest nivel, iar în doi ani să ajungă în Liga I. O să vedem ce implică aceste lucruri pentru că Federaţia Română de Fotbal nu prea face concesii“, a mai spus Cristinel Dragomir. 

Stadionul, în administrarea CJC

De asemenea, Direcţia de Sport a judeţului Constanţa a făcut o adresă către Consiliul Judeţean prin care solicită trecerea stadionului Farul în administrarea Consiliului Judeţean. După ce această cerere va fi aprobată în Consiliul Judeţean, va fi trimisă mai departe Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, pentru a se oficializa trecerea la Consiliul Judeţean printr-o Hotărâre de Guvern. Stadionul Farul a fost dat în concesiune către clubul FC Farul în anul 2001, cu obligativitatea de a se investi în întreţinerea sa. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii