Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 28 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța a învins Universitatea Craiova și a revenit pe primul loc în Superligă

ro

06 Feb, 2023 21:57 1757 Marime text


În meciul care a închis etapa a 24-a a Superligii, Farul Constanța și Universitatea Craiova s-au întâlnit în această seară, la Ovidiu.

Importantă pentru bătălia din partea superioară a clasamentului, partida le-a revenit „marinarilor“, scor 2-1 (2-0).

Au marcat Mazilu (6) și Larie (34 - din penalty), respectiv D. Nistor (59).

Au evoluat - Farul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Aioani - Kiki, Larie, M. Popescu,  Borza - Băluță (77 Doukoure), Artean, Grameni (62 Casap) - Mazilu (62 Cojocaru), L. Munteanu (46 Sali), Morar (62 Mateus). Rezerve: Buzbuchi - Baravykas, Grosu, Banu.

Univ. Craiova (antrenor Eugen Neagoe): Arlauskis - Martic (46 Ndong), Găman (46 Mateiu), Da Silva, Vătăjelu - Al. Crețu (73 Koljic), Screciu, Nistor - Isfan (73 Roguljic), Rivaldinho (46 Markovic), Ivan. Rezerve: Lazar - Zajkov, Sala, Cîmpanu.
 

Farul a învins mai clar decât o arată scorul, 2-1, în derby-ul cu Universitatea Craiova, succes care o readuce în fotoliul de lider al Superligii. O partidă în care Arteran - min.2, i-a dat primele emoții lui Arlauskis, pentru ca tânărul Mazilu să deblocheze tabela încă din min.7: Grameni i-a pasat lui L. Munteanu, acesta l-a găsit excelent la limita ofsaidului pe Mazilu, iar atacantul de numai 17 ani l-a învins cu un șut la colțul lung pe experimentatul portar al oltenilor. Farul a continuat să își creeze o sumedenie de ocazii, multe avându-l la finalizare pe Mazilu, iar până la pauză și-a dublat absolut meritat avantajul: Arlauskis l-a faultat în careu pe M. Popescu, iar Larie a transformat cu siguranță lovitura de pedeapsă în min.34. Presiunea Farului a continuat și în partea secundă, Mazilu și Cojocaru (cel din urmă la debutul în Superligă) fiind din nou foarte aproape de a înscrie, însă cei care au înscris au fost oaspeții, la prima acțiune periculoasă, prin Nistor, cu un șut plasat din marginea careului. Craiova a presat în final, dar echipa noastră s-a apărat exact și a obținut un succes absolut meritatm se arată pe site-ul oficial al Farului. 


În urma acestui rezultat, Farul a revenit pe prima poziție în ierarhie (de pe doi), făcând schimb de locuri cu CFR Cluj.

Între cele două echipe e acum o diferență de un punct (51-50).      

În etapa viitoare, Farul va juca în deplasare cu FC Argeș (locul 13, cu 25 de puncte), duminică, 12 februarie, de la ora 17.00.  

Citește și:

Moment de reculegere, la meciul Farul - Universitatea Craiova, în memoria victimelor cutremurelor din Turcia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii