Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 17 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Alexandru Stoian, prezență onorantă într-un top mondial. Fotbalistul a debutat în prima ligă la 14 ani, 10 luni și 13 zile!

ro

17 Oct, 2024 17:00 292 Marime text
 Alexandru Stoian. Sursa foto: Farul Constanța
 
  • Alexandru Stoian a susținut primul meci în eșalonul de elită din România pe 28 octombrie 2022, în confruntarea FCU Craiova 1948 - Farul Constanța 1-2.  
 
Tânărul fotbalist de la Farul Constanța Alexandru Stoian, în vârstă de 16 ani, a fost inclus de publicația „The Guardian“ în topul celor mai talentați 60 de fotbaliști din lume născuți în anul 2007!
 
Mijlocașul ofensiv al echipei constănțene face parte astfel dintr-un grup select, în care au fost nominalizați Lamine Yamal, Pau Cubarsi sau Marc Bernal, de la FC Barcelona. Format în Academia Hagi, Alexandru este internațional de juniori al României, dar evoluează și la echipa de seniori a Farului. Jucătorul a debutat în prima ligă pe 28 octombrie 2022 (în meciul FCU Craiova 1948 - Farul 1-2), pe când avea 14 ani, 10 luni și 13 zile! De altfel, Alex Stoian este al doilea cel mai tânăr debutant din istoria primei divizii din România, după Nicolae Dobrin, care avea 14 ani, 10 luni și 5 zile când a susținut primul meci în primul eșalon, în 1962!  
 
Amicale tari cu România Under-19
 
Recent, Alexandru Stoian, alături de alți doi tineri de la Farul, Ionuț Cercel și Iustin Doicaru, a participat cu echipa națională Under-19 a României (alcătuită din jucători născuți după 1 ianuarie 2006) la un turneu de pregătire, în cadrul căruia tricolorii au susținut trei meciuri de verificare, în compania a trei adversari extrem de puternici: Norvegia U-19, Germania U-19 și Spania U-19. Turneul a avut loc în România, fiind găzduit de stadioanele din Buftea, Mogoșoaia și Voluntari. Tricolorii, pregătiți de Ion Marin, au înregistrat o victorie (2-0 cu Germania U-19), un egal (1-1 cu Spania U-19) și o înfrângere (0-2 cu Norvegia U-19) și au încheiat turneul pe poziția a 3-a.

În etapa a 12-a a Superligii 2024/2025, Farul Constanța a remizat pe teren propriu cu Dinamo, iar Alexandru Stoian, trimis pe teren în repriza a doua, a fost remarcat pentru evoluția sa.
 
„Primul meu obiectiv e să marchez în SuperLigă“
 
În perioada de pregătire din această vară, Farul Constanța a susținut mai multe meciuri amicale, iar pe lista marcatorilor „marinarilor“ și-a trecut numele și Alexandru Stoian, cu șuturi frumoase.
 
„Mă simt bine la pregătire. Mă bucur că am marcat, e un plus de moral pentru mine și sper să o fac și în SuperLigă, în noul sezon. Mă bucur că marchez goluri frumoase, dar mie îmi plac și cele urâte. Oricum, orice gol e frumos. Primul meu obiectiv e să marchez în SuperLigă. Sperăm să ne pregătim cât mai bune, ca să începem campionatul cu bine. Noi, tinerii din lot, ne bucurăm că vom reprezenta România cu Farul în Youth League și sperăm să câștigăm primele două meciuri, iar apoi să mergem mai departe“, a declarat Alexandru Stoian atunci, la Farul TV.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
g>Citește și:
 
Farul Constanța
Ionuț Cercel, Alexandru Stoian și Iustin Doicaru, meciuri la Naționala U-19. Victorie cu Germania, egal cu Spania
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii