Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța. Constantin Grameni, la Naționala mare „Cea mai fericită zi din viața mea. Nu-mi venea să cred, pur și simplu“ (GALERIE FOTO)

ro

02 Jun, 2024 17:00 1443 Marime text
  • Constantin Grameni se află în lotul României pentru meciurile amicale cu Bulgaria și Liechtenstein, care constituie și lotul preliminar pentru Euro 2024.    
 
Desemnat, la 21 de ani, căpitan la Farul Constanța din turneul play-off al sezonului 2023/2024 al Superligii, tânărul mijlocaș Constantin Grameni a avut parte apoi de o nouă mare bucurie: prima convocare la echipa națională de seniori a României!
 
Tricolorii susțin pe 4 și 7 iunie 2024 ultimele două amicale înaintea turneului final al Campionatului European, din Germania (cu Bulgaria și Liechtenstein), iar selecționerul României, Edward Iordănescu, a anunțat cei 28 de jucători pentru această acțiune, efectivul de jucători fiind și lotul preliminar pentru EURO 2024. Lotul final pentru turneul din Germania, care poate cuprinde până la 26 de jucători, va fi anunțat vineri, 7 iunie. Marți, 4 iunie 2024, de la ora 21.30, pe stadionul Steaua din București, România întâlnește Bulgaria. Aceeași arena găzduiește și partida cu Liechtenstein, programată vineri, 7 iunie 2024, de la ora 21.00.
 
„Mă motivează în plus“
 
În lotul anunțat pentru cele două meciuri se află și Constantin Grameni, pe care vestea l-a făcut extrem de fericit. „Prima convocare e visul oricărui copil care se apucă de fotbal. E un lucru enorm de mare, care poate nici nu mă așteptam să vină atât de repede. Mă motivează în plus, să dau totul, să muncesc mai mult. E o confirmare că munca dă roade. Eram la masă cu familia, când m-a sunat cineva de la echipa națională și mi-a spus că voi fi convocat la această acțiune. Am așteptat să fie oficial, că nu-mi venea să cred, pur și simplu. Cred că în acea zi nici nu conștientizam ce s-a întâmplat. Familia e prima care a aflat vestea și sunt fericit că s-a întâmplat așa. Am primit foarte multe mesaje, și de la multe persoane din fotbal, și de la unii colegi care sunt la echipa naționaă, și de la colegi de la Farul. E plăcut când văd că lumea mă felicită și sper să ofer cât mai multe astfel de oportunități“, a spus Dina Grameni, la FRF.tv.    
 
Mesajul lui Edward Iordănescu
 
Tânărul mijlocaș farist a avut parte de o primire foarte bună la lot. „Colegii m-au primit bine, am avut și o discuție cu domnul selecționer. Pe majoritatea băieților îi cunosc, sunt mulți care au terminat junioratul la Academia Hagi, ne știm de acolo. Pe ceilalți îi știu din campionat sau de la loturile de juniori.  Nu va fi nicio problemă de adaptare. Selecționerul mi-a spus că noi ne-am câștigat acest loc la echipa națională, iar el ne sprijină. Ne va ajuta cu tot ce poate pentru a deveni mai buni. Acest lucru în primul rând ne responsabilizează și ne motivează și mai mult să dăm totul pe teren și să ajungem la un nivel cât mai înalt. Din partea staff-ului avem toate susținerea“, a mai spus Grameni, potrivit sursei citate.
 
A început fotbalul la patru ani și jumătate
 
Fotbalistul de la Farul a povestit cum a început povestea sa în fotbal. „Am început fotbalul la patru ani și jumătate. Eram la o grupă cred cu trei ani mai mare, pentru că încă nu se făcuse vârsta mea la Farul Constanța. Academia Hagi încă nu se înființase. Eram cel mai mic de acolo. Fotbalul pentru mine a început dintr-o joacă. Mă antrenam și eu cu acei băieți care erau cu două capete mai mari ca mine, alergam pe acolo. Ușor-ușor, a devenit o meserie pentru mine. Sunt fericit că s-a întâmplat așa, pentru că e ceea ce iubesc să fac. Cea mai fericită zi din viața mea a fost atunci când am câștigat titlul cu Farul Constanța, dar apoi a devenit cea când am aflat că voi fi selecționat la echipa națională, și în preama unui turneu final. E ceva măreț și nesperat. E o opotunitate foarte mare pentru mine și sper să mă ridic la nivelul acestei șanse“, a arătat Dina.
     
Debutul ideal
 
Aceștia își imaginează cum va fi debutul său în tricoul Naționalei mari a României. „Debutul l-am și vizionat, l-am și visat, dar nu știu cum va fi. Eu îmi doresc să debutez cât mai repede posibil. Sper să fie într-un meci acasă, pe un stadion plin. Aceasta ar fi varianta ideală. Acum vom vedea. Indiferent cum va arăta, va fi cea mai fericită zi din viața mea și aceea. Nu am un talisman pe care-l iau cu mine să-mi poarte noroc. Pe colegii de la lot îi apreciez pe toți în același mod, pentru că, fiind aici, sunt cei mai valoroși jucători români ai momentului și toți merită același respect. Dar pentru jucătorii mai experimentați am un respect mai mare, pentru că au în spare o carieră lungă și frumoasă“, a mai spus fotbalistul constănțean.
 
Evoluții bune și la tineret
 
În afară de Farul, Constantin Grameni s-a remarcat și la echipa națională de tineret, fiindu-i recunoscător selecționerului de la Under-21, Daniel Pancu. „Nu am apucat să vorbesc cu Daniel Pancu, dar și el a avut un aport foarte mare în această convocare, pentru că și la echipa națională Under-21 am avut evoluții destul de bune și asta datorită dânsului, pentru că ne-a oferit încredere de fiecare dată, și mie, și colegilor. A contat foarte mult și acest lucru“, a punctat Grameni.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Sursa foto: Facebook (Echipa națională de fotbal a României) și captură FRF.tv
 
Citește și:
 
Constantin Grameni, de la Farul Constanța, în lotul preliminar al României pentru Campionatul European Germania 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii