Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Cu sufletul! Bogdan Țîru a trecut peste toate și a intrat în teren. „Îmi doresc să ajut echipa“

ro

24 Sep, 2024 17:00 1709 Marime text
 
Bogdan Țîru joacă la Farul cu numărul 5. Sursa foto: Farul Constanța
 
  • În vârstă de 30 de ani, Bogdan Țîru s-a întors pe litoral în această lună.
 
Meciul Farul Constanța - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2-1, din etapa a zecea a Superligii 2024/2025, i-a prilejuit fundașului Bogdan Țîru prima evoluție în tricoul echipei de pe litoral de la revenirea sa, în această lună.
 
Fundașul de 30 de ani a fost trimis pe teren în minutul 57, în locul mijlocașului Ionuț Vînă, într-o perioadă a jocului în care Farul evolua în inferioritate numerică, și a pus și el umărul la victoria gazdelor. Gheorghe Hagi, managerul tehnic al fostei campioane a României, a subliniat evoluția lui Țîru, în condițiile în care acesta încă nu e la nivelul optim în ce privește pregătirea fizică, iar recent a avut un deces în familie, cel al fratelui său. Bogdan a arătat însă un suflet mare pentru culorile alb-albastre și a intrat pe teren chiar și în această situație. 
 
„Are tărie, e fostul nostru căpitan“
 
„Felicitările mele lui Bogdan, pentru că știți prin ce a trecut. Nu-i ușor, dar are putere, tărie, e fostul nostru căpitan. S-a întors acasă și îl ajutăm să-și revină. Se simte bine cu noi. L-am luat la acest meci doar să fie în cantonament, nu eram așa convins că poate să joace acum. Dar l-am întrebat și mi-a spus că poate. Mă bucur și felicitările mele“, a spus Hagi.
 
„Am arătat un spirit de luptă foarte bun“
 
„E o victorie importantă pentru noi. A fost un meci foarte greu, de când am rămas în zece oameni a trebuit să luptăm mai mult, să jucăm mai direct. Cred că ne-am apărat foarte bine, am arătat un spirit de luptă foarte bun. Am câștigat, nu contează că au fost două penalty-uri, importante sunt cele trei puncte. Sunt fericit, am debutat cu o victorie. Nu are importanță cât joc, momentan trebuie să mă pun la punct cu pregătirea fizică. Oricâte minute aș intra, îmi doresc să ajut echipa, să câștigăm și să obținem cât mai multe puncte, pentru a putea intra în play-off. A fost o etapă bună pentru noi și sperăm ca și în runda următoare să facem un joc bun în primul rând și un rezultat în consecință“, a spus, la Farul TV, și Bogdan Țîru, care la seniori a mai jucat la FC Viitorul (între 2011 și 2020, interval în care a fost împrumutat de două ori la FC Voluntari), Jagiellonia Bialystok, CFR Cluj și Warta Poznan.  
 
„Trebuie să legăm victorii“
 
Și la partida cu Sepsi OSK, căpitanul Farului, Denis Alibec, a tras echipa după el, marcând ambele goluri ale gazdelor, fiind declarat omul meciului și inclus, a doua oară la rând, în echipa etapei stabilită de Liga Profesionistă de Fotbal.
 
„A fost un meci foarte dificil. Am rămas în zece de timpuriu, dar cred că ne-a montat acest lucru, pentru că am intrat puțin relaxați, iar eliminarea lui Bălașa ne-a motivat suplimentar. S-a văzut că suntem o echipă. Penalty-urile așa le bat eu, dar acum va trebui să-mi schimb modul de execuție, pentu că și ceilalți portari s-au uitat. La a doua execuție, l-am lăsat pe Narek, pentru că voia să marcheze și el, cu atât mai mult cu cât și obținuse lovitura de pedeapsă. Dar a ratat și a trebuit să bat eu din nou.  

Această victorie ne dă un moral foarte bun, dar ne mai trebuie trei - patru asemenea meciuri. Trebuie să legăm victorii, să ne unim ca grup, așa cum am făcut acum doi ani, când am reușit să luăm titlul. Și anul trecut băieții au jucat foarte bine.

În următoarele două partide, întâlnim Buzău în deplasare și Dinamo acasă. Două meciuri foarte grele, Budescu e la Buzău și cu siguranță vor fi foarte periculoși. Dinamo a început foarte bine, dar sper să o batem“, a spus Denis Alibec, conform sursei citate.
 
„Am făcut de toate în acest meci“
 
Portarul farist Alexandru Buzbuchi spune că victoria cu Sepsi OSK le dă moral „marinarilor“, în condițiile în care acestea nu veneau după o perioadă foarte bună.

„Meci foarte greu, dar cred că am meritat victoria. Am suferit, au fost și multe evenimente, cu două cartonașe roșii. Dar am încercat să și jucăm, am și luptat, am făcut de toate în acest meci. Ne-a ajutat și Dumnezeu și am reușit să câștigăm. Era necesar să fim concentrați, să ne apărăm bine și să fim atenți, pentru că Sepsi urma să pună presiune pe noi, cu centrări, șuturi și faze fixe. Succesul ne dă moral, pentru că nu veneam după o perioadă așa bună, cum suntem obișnuiți. Avem pretenții de locurile fruntașe, iar această victorie ne ajută în a progresa și a avea încredere, pentru a ajunge acolo unde ne e locul.

Și următoarele două meciuri pot fi câștigate, dar, în același timp, dacă nu ești concentrat și pregătit 100%, se pot întâmpla accidente. Toate meciurile sunt echilibrate. Vrem să luăm toate punctele“, a punctat Buzbuchi.
 
„E mai bine ca în trecut“
 
Jucătorii Farului au subliniat și ajutorul primit de la public. „E mai bine ca în trecut, avem acum o galerie care ne susține, vin mulți oameni la stadion. Au fost alături de noi și le mulțumim“, a spus Bogdan Țîru. „Sperăm să aducem iar la Farul mentalitatea de învingători și să le demonstrăm fanilor că ne putem bate cu orice adversar“, a punctat Denis Alibec. „Ca întoatdeauna, publicul a fost alături de noi. Ne-a ajutat și acum. Le mulțumim suporterilor că ne-au încurajat să trecem peste o perioadă mai puțin bună“, a arătat Alexandru Buzbuchi.  
     
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Superliga 2024/2025
Farul Constanța a urcat în clasament după etapa a zecea. La câte puncte e de play-off
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii