Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Farul Constanța După 5-0 cu Kids Tâmpa Brașov, fotbalistele de pe litoral continuă cursa pentru medaliile naționale la Under-17

ro

31 May, 2024 17:00 1182 Marime text
Sursa foto: Academia Hagi
 
  • Mădălina Barbu (cu trei goluri) și Nathalie Stoicescu (cu două goluri) au fost marcatoarele echipei Farul Constanța în partida de la Brașov.
 
Calificate în fazele superioare ale Campionatului Național Under-17, după ce s-au clasat pe poziția secundă în Seria 1, fotbalistele junioare U-17 ale clubului Farul Constanța au susținut, vineri, 31 mai 2024, la Brașov, confruntarea cu echipa similară a clubului Kids Tâmpa Brașov (locul 1 în Seria 3), din sferturile de finală ale întrecerii interne.
 
Pregătite de Marius Soare, junioarele de pe litoral au anulat avantajul terenului propriu al brașovencelor și s-au impus categoric, cu 5-0 (2-0). Golurile au fost marcate de Mădălina Barbu (15, 53, 72) și Nathalie Stoicescu (32, 55). Pentru Farul U17 au evoluat: Erika Văduva - Jeaqueline Craiovan, Sara Bortea, Crina Băjenaru (63 Rebecca Battista), Violeta Bogos - Nathalie Stoicescu, Denisa Băcanu, Ana Maria Nastur (63 Elena Rîpeanu) - Angelina Geambazu (75 Andreea Roșian), Teodora Vasile, Mădălina Barbu (75 Daniela Sandu).
 
În urma acestei victorii, Farul U-17 rămâne în cursa pentru medalii, urmând să participe la turneul final de la Alba Iulia, programat în intervalul 6 - 7 iunie 2024.
 
Laura Rus, votată cea mai bună jucătoare
 
Campioană a României în sezonul 2023/2024, formația feminină de senioare Farul Constanța are patru jucătoare convocate la echipa națională pentru dubla cu Bulgaria, din preliminariile Campionatului European 2025. Este vorba de Ana Maria Stanciu (fundaș), Ioan Bortan, Olga Iordăchiuși (mijlocași) și Florentina Istrate (atacant). La finele unui sezon excelent, încheiat cu titlul de campioană la fete, fanii au ales cea mai bună jucătoare a echipei de pe litoral din stagiune: atacantul Laura Rus, care a fost și golgeterul Superligii, cu 15 reușite, alături de Dimitra Ivanova (Poli Timișoara) și Rania Kara-Jouli (Gloria Bistrița).
 
Pe primul loc în preliminariile pentru Euro
 
Meciurile cu Bulgaria se joacă vineri, 31 mai 2024, de la ora 19.00, pe stadionul CNS „Arcul de Triumf” din București, și marți, 4 iunie, de la ora 19.00, pe stadionul Slavia Sofia din țara vecină. În clasamentul grupei C4, după două etape, România se află pe primul loc, cu 6 puncte, în timp ce Bulgaria ocupă poziția a 3-a, cu 3 puncte.
 
Meciuri contra Republicii Moldova
 
 Sursa foto: frf.roAlte trei jucătoare de la Farul Constanța, Adelina Voinescu (portar), Maria Cristea și Ioana Stancu (fundași), au fost convocate la un lot național, selecționata Under-19, aflată în perioada 25 - 31 mai 2024 într-un stagiu de pregătire la Centrul Național de Pregătire al Federației Moldovenești de Fotbal, de la Vadul lui Vodă. Cu ocazia stagiului, au fost programate și două meciuri amicale, cu reprezentativa de aceeași vârstă a Republicii Moldova, prima partidă, cu Adelina Voinescu și Maria Cristea în echipa de start, încheindu-se la egalitate, 2-2.
Sursa foto: frf.ro
În a doua partidă, jucată vineri, 31 mai, România a învins cu 3-1 (0-1), iar Adelina Voinescu și Maria Cristea au jucat tot meciul. 

UPDATE:

România a câștigat cu 1-0 (Vătafu 76) meciul cu Bulgaria, consolidându-și prima poziție în clasament.

Dintre reprezentantele Farului, Ana Maria Stanciu, Ioan Bortan și Olga Iordăchiuși au fost titulare.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Citește și:
 
Fotbal feminin
Noua campioană, Farul Constanța, a încheiat Superliga cu stil. Laura Rus, pe primul loc în clasamentul golgeterilor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii