Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 09 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța, eliminată de Valerenga din UEFA Women's Champions League Raluca Simes - „Experiența și-a spus cuvântul“

ro

09 Sep, 2024 14:40 259 Marime text
Raluca Simes. Sursa foto: Farul Constanța    
Participarea europeană a echipei feminine de fotbal Farul Constanța, campioana României, s-a încheiat după două partide, disputate, în turneul de la Ovidiu, în preliminariile UEFA Women's Champions League.

Fotbalistele de pe litoral au câștigat prima partidă, cu KSS Mitrovica (campioana din Kosovo), cu 4-0, după care au întâlnit, în finala turneului, campioana Norvegiei, Valerenga, miza fiind accederea în play-off (ultima fază de calificare înainte de grupe).

Partida i-a revenit formației nordice, scor 3-1 (1-1), dar după ce Farul a condus cu 1-0, iar la acest scor a avut și un om în plus! Practic, Valerenga a înscris toate cele trei goluri în inferioritate numerică!  

„Valerenga a știut să gestioneze bine“

Raluca Simes, antrenoarea Farului, a menționat că experiența superioară a echipei norvegiene și-a spus cuvântul.

„Nu vreau să găsesc scuze sau ceva de genul acesta, că nu-mi stă în caracter, dar cred că experiența și-a spus cuvântul. Într-un moment dificil, Valerenga a știut să gestioneze bine, având experiență în Liga Campionilor, iar fotbalul din Norvegia fiind mai dezvoltat ca la noi. Fotbalul e făcut din momente, iar, luând gol în ultima secundă din prima repriză, fetele noastre au picat psihic. În partea secundă, am primit iar un gol rapid. Din păcate, mentalitatea noastră nu e de a reveni, de a continua, de a nu ceda. Noi picăm psihic și s-a văzut asta. Chiar îmi pare rău, pentru că în prima repriză cred că am jucat foarte bine“, a spus antrenoarea Farului, la Farul TV.


„Trebuie să tragem linie și să vedem“

Raluca Simes le-a cerut elevelor sale să se mobilizeze și să treacă peste acest moment.

„Cum le-am spus și fetelor, trebuie să fim cu capul sus, să mergem mai departe și încercăm să ne atingem obiectivele. Anul viitor, statutul Champions League se schimbă, va fi ca la băieți. Dacă vom fi eliminate în faza de început, va fi o nouă competiție, Europa League, astfel că avem șansa de a fi prezente în competițiile continentale mai mult. E clar că acum e supărare mare, sunt multe meciuri în campionat, e și oboseală, fizică și psihică. Trebuie să tragem linie și să vedem, pentru că unele lucruri nu merg bine. Sunt diferențe prea mari între fotbalul european și ce e aici și asta cred că ține mult de disciplină, din afara terenului, felul în care ne implicăm“, a precizat antrenoarea, conform sursei citate.

 
Citește și:
 
UEFA Women's Champions League
Farul Constanța, învinsă de Valerenga în finala turneului de la Ovidiu (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii