Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța, în Cupa României. Totul despre adversare și program Cristi Ganea - „Nu am cucerit niciodată trofeul, mi-l doresc mult“

ro

26 Sep, 2024 17:00 441 Marime text
 
Cristi Ganea, în meciul Farul Constanța - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2-1. Sursa foto: Farul Constanța
 
  • Farul Constanța va debuta în grupa C a Cupei României contra formației Sănătatea Servicii Publice Cluj.
 
Farul Constanța, campioana României din sezonul 2022/2023, va evolua în grupa C a Cupei României, ediția 2024/2024, urmând a susține toate cele trei meciuri în deplasare. Prima partidă va fi la finele lunii viitoare.
 
Adversarele echipei de pe litoral vor fi UTA (locul 14 în Superligă), FC Hermannstadt (locul 7 în Superligă) și Sănătatea Servicii Publice Cluj (locul 6 în seria 10 a Ligii a 3-a), iar din grupă mai fac parte Unirea Ungheni și Politehnica Iași.
  
Programul este următorul:

• Etapa 1: Sănătatea Servicii Publice – Farul Constanța (30 octombrie), Politehnica Iași – UTA, Unirea Ungheni – Hermannstadt
• Etapa 2: Hermannstadt – Farul Constanța (4 decembrie), Unirea Ungheni – UTA, Sănătatea Servicii Publice – Politehnica Iași
• Etapa 3: UTA – Farul (18 decembrie), Politehnica Iași – Hermannstadt, Sănătatea Servicii Publice – Unirea Ungheni.

„Orice se poate întâmpla“
 
„Cupa României e un obiectiv pentru noi. În fiecare an, această competiție este una grea. Chiar dacă jucăm cu echipe mai slab cotate decât noi, toate echipele se mobilizează și vor să câștige. Am văzut și sezonul trecut Corvinul cum a câștigat Cupa României. Orice se poate întâmpla. Pentru noi, este un obiectiv al clubului și vom trata fiecare meci cu maximă seriozitate. Singurul dezavantaj când jucăm în Cupă e că evoluăm în deplasare, dar sperăm să facem o figură frumoasă și să ne calificăîm mai departe. Eu am mai trăit bucuria câștigării Cupei și vreau să mă mai bucur de asemenea momente. Orice trofeu este important. Am două Cupe în palmares și sper să fie acum și a treia oară“, a declarat la Farul TV mijlocașul Ionuț Vînă. 
 
Adversarele din sferturi
 
Primele două echipe clasate în fiecare grupă în parte se califică în faza sferturilor de finală, câștigătoarele seriilor urmând a disputa meciurile pe teren propriu.  Primele două formații din grupa C vor întâlni echipele calificate din grupa D, astfel: 1C – 2D, 1D – 2C. Din Grupa D fac parte Oțelul Galați, Sepsi OSK, ACSM Reșița, AFK Csikszereda, SCM Rm. Vâlcea și CSM Unirea Alba Iulia, iar meciurile se vor disputa astfel:
 
• Etapa 1: Unirea Alba Iulia – Sepsi OSK, AFK Csikszereda – Oțelul Galați, SCM Râmnicu Vâlcea – ACSM Reșița
• Etapa 2: ACSM Reșița – Sepsi OSK, SCM Râmnicu Vâlcea – Oțelul Galați, Unirea Alba Iulia – AFK Csikszereda
• Etapa 3: Oțelul Galați – Sepsi OSK, ACSM Reșița – AFK Csikszereda, Unirea Alba Iulia – SCM Râmnicu Vâlcea.

„Asta e meseria noastră“  
 
„Vom întâlni trei echipe foarte bune, dar mergem să ne jucăm șansa și bineînțels că ne dorim să câștigăm. Putem spune că e un dezavantaj că jucăm în deplasare pe terenul unor echipe de Superligă, dar suprafațele de joc sunt bune și ne vom putea avea evoluția noastră obișnuită. Vor fi multe deplasări, și în Cupă, și în campionat, dar asta e meseria noastră, suntem obișnuiți cu plimbatul, cu autocarul, nu e nicio problemă. Trebuie doar să câștigăm meciurile. Ținând cont că nu am cucerit niciodată trofeul până acum, îmi doresc mult acest lucru și vom lupta pentru a atinge obiectivul“, a spus, potrivit sursei citate, și Cristi Ganea, fundașul stânga al Farului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Farul Constanța și-a aflat adversarele din grupa C a Cupei României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii