Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Ionuț Cojocaru - „Îmi doresc să înscriu cât mai mult și să fiu golgeterul echipei“

ro

24 Jun, 2024 17:00 1212 Marime text

 
  • Tânărul fotbalist a fost titular, ca extremă stânga (într-o linie ofensivă de trei) în meciul amical cu Cerno More Varna.
 
Surpriza plăcută a Farului Constanța în turneul play-off al ediției trecute a Superligii, tânărul atacant Ionuț Cojocaru are planuri mari și în noul sezon, în care și-a propus să fie „tunarul“ formației de pe litoral.
 
Atacantul de 20 de ani urmează actualmente programul de pregătire al Farului, care a cuprins și un meci amical, 0-1 cu Cerno More Varna. „E o perioadă grea, dar și frumoasă, cu foarte multe antrenamente. Vreau să o încheiem cu toții sănătoși și să începem campionatul în forță. A fost un sezon bun pentru mine, păcat că m-am accidentat pe final. În stagiunea următoare, îmi doresc să înscriu cât mai mult și să fiu golgeterul echipei, iar pe plan colectiv să ne luptăm la campionat. La prima echipă sunt foarte mulți jucători talentați din academie. Mă bucur pentru ei. Noi îi ajutăm să crească și să se impună“, a declarat Ionuț Cojocaru, la Farul TV.

Tânărul fotbalist a fost titular, ca extremă stânga (într-o linie ofensivă de start de trei Bodișteanu - Rivaldinho - Cojocaru), în testul cu Cerno More Varna.
 
„Și noi vom fi o echipă bună a campionatului“
 
La Farul a revenit și căpitanul echipei, Constantin Grameni, care a avut o vacanță mai lungă, după ce a fost convocat la echipa națională pentru meciurile cu Bulgaria și Liechtenstein, premergătoare EURO 2024.
 
„Sunt bucuros, că mi-am revăzut colegii, dar și încrezător și plin de entuziasm. Noul sezon poate fi și mai dificil decât precedentele, pentru că în fiecare an echipele aduc jucători mai buni, încercând să progreseze. Va fi un campionat frumos, plin de echipe cu ambiție. Dar și noi vom fi o echipă bună a campionatului, având în vedere transferurile făcute și juniorii care vin din academie. Primul nostru obiectiv va fi accederea în play-off, iar apoi zic că vom face o figură bună. În plan personal, îmi doresc să ajut echipa, niciodată nu-mi propun chestii spectaculoase. Știu că, dacă îmi voi ajuta echipa, vor veni și reușitele personale. Voi încerca să marchez și să ofer cât mai multe pase de gol. Cel mai important e să meargă echipa bine, pentru că așa toți avem de câștigat“, a menționat Dina Grameni, potrivit sursei citate.
 
Marea provocare
 
Unul dintre tinerii talentați din academie prezenți la echipa mare, Luca Băsceanu (MVP-ul finalei Ligii de Tineret și al Supercupei Ligii de Tineret, golgeterul echipei de juniori), speră să se impună și la seniori.
 
„Am revenit la pregătire cu gânduri bune și cu bateriile încărcate. Am avut un sezon reușit la juniori, am câștigat două trofee din trei (titlul și Supercupa) și suntem bucuroși pentru această performanță. Reușitele mele m-au ajutat în ce privește moralul, sunt foarte bucuros și sper să am succes și la Liga 1. Va fi o perioadă grea, dar sper să mă impun și să joc. Va fi un sezon frumos. Pentru mine, marea provocare va fi prezența în lotul de seniori, asta îmi doresc cel mai mult. În același timp, ne gândim și la prezența în Youth League, sperăm să fim victorioși“, a menționat Luca Băsceanu (mijlocaș, 18 ani).
 
Meciuri amicale Farul Constanța
 
Farul - Cernomore Varna 0-1 (0-1)
 
Miercuri, 26 iunie, ora 11.00, cu Zimbru Chișinău (locul 3 Moldova) - în direct la Farul TV
 
Sâmbătă, 29 iunie, ora 11.00, cu Petrocub Hâncești (campioana Moldovei)
 
Sâmbătă, 29 iunie, ora 17.00, cu Petrocub Hâncești (campioana Moldovei)
 
Miercuri, 3 iulie, ora 17.00, cu Petrocub Hâncești (campioana Moldovei) - în direct la Farul TV.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
   
Citește și:
 
Meci amical. Farul Constanța - Cernomore Varna 0-1
 
Farul Constanța
Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii