Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 02 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța La 16 ani, puștiul - minune Alexandru Stoian speră să marcheze, în noul sezon, și în SuperLigă. „E primul meu obiectiv“

ro

02 Jul, 2024 17:00 262 Marime text

 
  • Alexandru Stoian a înscris în ambele meciuri amicate jucate până acum, în această vară, cu Petrocub Hîncești, campioana Republicii Moldova.  
 
Farul Constanța a susținut până acum în perioada de pregătire de vară patru meciuri amicale, iar în două dintre ele, cele cu Petrocub Hâncești, campioana Republicii Moldova, a marcat și tânărul mijlocaș Alexandru Stoian (16 ani).
 
Format în Academia Hagi, acesta este internațional de juniori al României și e și în cercul echipei mari, jucând inclusiv în prima ligă, în care a debutat în 2022, pe când avea 14 ani, 10 luni și 13 zile. De altfel, Alex Stoian este al doilea cel mai tânăr debutant în istoria primei divizii, după Nicolae Dobrin. În această vară, Farul a susținut până acum patru amicale: 0-1 cu Cerno More Varna, 5-3 cu Zimbru Chișinău, 3-2 și 1-2 cu Petrocub Hâncești, campioana Republicii Moldova. În ultimele două partide, a înscris și Alex Stoian, câte un gol, cu șuturi frumoase.
 
Îi plac și golurile frumoase, și cele…urâte
 
„Mă simt bine la pregătire. Mă bucur că am marcat, e un plus de moral pentru mine și sper să o fac și în SuperLigă, în noul sezon. Mă bucur că marchez goluri frumoase, dar mie îmi plac și cele urâte. Oricum, orice gol e frumos. Primul meu obiectiv e să marchez în SuperLigă. Sperăm să ne pregătim cât mai bune, ca să începem campionatul cu bine. Noi, tinerii din lot, ne bucurăm că vom reprezenta România cu Farul în Youth League și sperăm să câștigăm primele două meciuri, iar apoi să mergem mai departe“, a declarat Alexandru Stoian, la Farul TV.
 
Debut cu Unirea Slobozia
 
„Marinarii“ și-au aflat și programul din noul sezon al SuperLigii, Farul urmând a debuta pe teren propriu, la jumătatea acestei luni, în compania noii promovate Unirea Slobozia. În continuare, echipa de pe litoral va juca în turul sezonului regular astfel:    
   
Etapa 2 (20-21 iulie): Oțelul Galați - Farul Constanța
Etapa 3 (27-28 iulie): Farul Constanța - FC Botoșani
Etapa 4 (3-4 august): Farul Constanța - Poli Iași
Etapa 5 (10-11 august): FCSB - Farul Constanța
Etapa 6 (17-18 august): Farul Constanța - Hermannstadt
Etapa 7 (24-25 august): UTA Arad - Farul Constanța
Etapa 8 (31 august-1 septembrie): Farul Constanța - CFR Cluj
Etapa 9 (14-15 septembrie): Petrolul - Farul Constanța
Etapa 10 (21-22 septembrie): Farul Constanța - Sepsi
Etapa 11 (28-29 septembrie): Gloria Buzău - Farul Constanța
Etapa 12 (5-6 octombrie): Farul Constanța - Dinamo
Etapa 13 (19-20 octombrie): Rapid - Farul Constanța
Etapa 14 (26-27 octombrie): Farul Constanța - Universitatea Craiova
Etapa 15 (2-3 noiembrie): U Cluj - Farul Constanța.
 
Banderola, și pe brațul lui Diogo Queiros
 
„Cred că va fi un meci foarte greu cu Slobozia, ca și celalte meciuri din campionat, dar vrem să începem bine, cu o victorie. Sperăm să facem un meci bun, ținând cont că jucăm și pe teren propriu“, a spus, potrivit sursei citate, și mijlocașul Diogo Queiros, care a purtat și banderola de căpitan în unele amicale. „Mm-am simțit foarte bine, am fost mândru. Vreau să continui pe acest drum. Sper să câștigăm și restul amicalelor și să începem bine sezonul. Suntem bine pentru startul Superligii“, a punctat jucătorul.
 
Amicale utile
 
Farul mai de jucat două amicale, cu Petrocub Hîncești, pe 3 iulie, de la ora 17.00 (intrare liberă) - în direct la Farul TV și pe 5 iulie, de la ora 18.00, cu CSA Steaua.
 
„Testele cu Petrocub Hîncești, care va reprezenta Moldova în preliminariile Ligii Campionilor, au fost utile, se va dovedi. Noi în sezonul trecut am fost eliminați din Ligă tot de o formație din Moldova. Vom aborda la fel de bine jocul și miercuri, încercând să câștigăm, acesta o obiectivul, chiar dacă e amical. Vrem să ne simțim cât mai bine în teren unul cu celălalt, atât fizic, cât și tehnic. Ne place să jucăm meciuri oficiale, să fie lumea la stadion, în tribună, să ne susțină, dar și pregătirea e parte a procesului și trebuie să-i acordăm importanță maximă“, a spus și mijlocașul Constantin Grameni, căpitanul Farului.
     
„Vrem să începem în forță“
 
Acesta crede că „marinarii“ vor avea o misiune dificilă la debutul în sezonul 2024/2024 al Superligii, dar obiectivul nu poate fi altul decât victoria.
 
„Meci greu, nu are cum să fie altfel. Unirea Slobozia va veni cu entuziasmnul promovării, cu încrederea, căci au câștigat Liga a 2-a. Vor da totul să înceapă și ei bine sezonul. Doar că și noi suntem pregătiți și mai avem timp să mai punem la punct detalii de joc. Vrem să începem anul în forță, trebuie. Vrem cele trei puncte, să nu ne încurcăm. E foarte bine că începem acasă, noi ne simțim mult mai bine pe teren propriu, alături de suporterii noștri, care vin mereu în număr mare să ne susțină. E un lucru bun pentru noi că începem acasă, vrem să fructificăm acest avantaj, să luăm punctele și să facem și un joc spectaculos, pentru cei care vor veni la stadion“, a punctat Dina Grameni.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: captură Farul TV 
 
Citește și:
 
Superliga
Farul Constanța debutează în noul sezon contra unei nou promovate (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii