Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța La 17 ani, Adrian Mazilu - primul meci ca titular în Superligă, primul gol. Reușita, celebrată special cu Andrei Borza (GALERIE FOTO)

ro

09 Feb, 2023 00:00 3034 Marime text

 
  • Fostul mare atacant al echipei naționale Viorel Moldovan, dar și alți specialiști, au folosit cuvinte mari la adresa promițătorului internațional de juniori al Farului.  
 
Dacă, în noiembrie 2022, Adrian Mazilu a debutat (cu gol) la echipa de seniori a Farului Constanța într-un meci oficial, în disputa din Giulești cu Rapid București, din Cupa României, tânărul atacant a onorat în aceeași manieră și primul său meci ca titular la Farul în Superligă, luni, 6 februarie a.c..
 
Profitând și de absența golgeterului „marinarilor“, Denis Alibec, care a fost suspendat la partida de la Ovidiu cu Universitatea Craiova, din etapa a 24-a de campionat, Adrian Mazilu (17 ani) a început din primul minut confruntarea de la Ovidiu, câștigată de gazde cu 2-1. Iar în minutul 6, a punctat pentru 1-0, deschizând drumul spre victorie pentru formația de pe litoral! Extrem de dezinvolt pe teren, Mazilu i-a supus la cazne pe fundașii Universității, creându-și foarte ușor și alte ocazii (în afară de gol) și culegând laudele tuturor. Fostul mare atacant al echipei naționale Viorel Moldovan, dar și alți specialiști, au folosit cuvinte mari la adresa promițătorului internațional de juniori al Farului.  
 
Gheorghe Hagi i-a testat pe tinerii Farului în „vulcanul“ din Giulești. Puștii au luat examenul. Adrian Mazilu, debut cu gol (GALERIE FOTO)

„Mă simt foarte bine, a fost un meci extraordinar, și pentru mine, și pentru echipă. Am reușit să învingem o formație foarte bună și sunt foarte fericit că am și marcat primul gol în prima divizie, la primul meci ca titular. În continuare, sper să înscriu de cât mai multe ori și să-mi ajut echipa cât mai mult. La gol, am primit o pasă excelentă de la Louis Munteanu. Ajungând față în față cu portarul Arlauskis, mi-am păstrat calmul, mi-am uitat de două ori la el, să văd ce face, am văzut că a plecat pe lung și l-am executat pe scurt. După meci, nu prea am putut să dorm, am fost foarte fericit. M-a felicitat și familia și a fost o seară foarte frumoasă. Craiova ne-a pus ceva probleme pe final, dar bine că am reușit să câștigăm la final. De pe banca de rezerve, emoțiile sunt mult mai mari decât pe teren“, a spus Adrian Mazilu, la Farul TV.
 
Farul Constanța
După tatăl și fratele său, Adrian Mazilu duce mai departe ștafeta fotbalistică. Debut cu gol la 17 ani! „Sunt foarte fericit“


Atacantul a celebrat într-un mod special golul cu un alt tânăr de la Farul, Andrei Borza, cei doi dând mâna și înclinându-se unul în fața celuilalt. Adrian Mazilu a dezvăluit că așa se înțeleseseră cei doi înainte de partidă. „Am vorbit în cameră și am stabilit ca, dacă dă gol vreunul dintre noi, să facem această celebrare. Am văzut-o pe Internet și ne-a plăcut foarte mult“, a dezvăluit Adrian. Imediat după gol, bucuria a surprins, în primă fază, un tablou special: patru jucători formați în Academia Hagi (Mazilu, Borza, Grameni și Louis Munteanu) care exultă pentru reușita Farului. De altfel, la partida cu Universitatea Craiova, Farul a avut în lot 11 jucători din propria pepinieră, iar opt dintre ei au și jucat. „Academia produce în continuare foarte mulți jucători. E bine să ajungă cât mai mulți tineri la echipa mare și să demonstreze și ei, precum noi, că merită să fie la seniori“, a punctat Adrian Mazilu.
 
Farul Constanța
Adrian Mazilu speră să-i calce pe urme lui Denis Alibec. Andrei Borza fură meserie de la Kiki și încearcă să-l depășească


Acesta a pus la loc de cinste tricoul purtat la debutul la echipa de seniori a Farului și îl va păstra și pe cel de la primul gol în Superligă. „Da, normal, îl voi pune și pe acesta în ramă și sper să am amintire cât mai multe tricouri speciale, de la meciuri cu reușite de-ale mele. Mă simt excelent la Farul, pentru că joc la o echipă foarte bună. Suntem pe primul loc și trebuie să ne menținem poziția, pentru a câștiga campionatul. În acest sezon, îmi propun să am cât mai multe minute jucate, să ajut echipa cât mai mult cu pase decisive și goluri și să mai am și apariții ca titular, dar aceasta este destul de greu. Însă, dacă trag de mine la antrenament și demonstrez, se poate orice. Este o luptă dură pentru titularizare, dar noi ne antrenăm. Nu contează dacă joci din primul minut sau dacă intri de pe bancă, ci contează ce faci, cum termini. Trebuie să ne facem jocul obișnuit“, a spus tânărul atacant.
 
„Trebuie să câștigăm fiecare partidă“
 
Adrian Mazilu a subliniat și ajutorul primit de echipă de la fani. „Suporterii ne încurajează mereu, îi așteptăm la teren de fiecare dată. Ne motivează foarte mult să ducem meciul cap - coadă. Trebuie să câștigăm fiecare partidă. Am trecut de seria cu CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, dar meciurile grele continuă. O vom lua partidă cu partidă. Trebuie să ne antrenăm și să ne refacem bine pentru FC Argeș. Vedem ce se va întâmpla, dar noi zicem că ne vom impune jocul și trebuie să câștigăm“, a menționat tânărul Mazilu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța și Facebook (Cătălin Mazilu)
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Adrian Mazilu, marcator în România - Serbia, la Under-18. Șase „marinari“ convocați
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii