Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:45 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța La 17 ani, Ionuț Cercel - debut în Superligă. „Sunt foarte fericit că am reușit să fac acest pas“ (GALERIE FOTO)

ro

25 Sep, 2024 17:00 859 Marime text
La debut, Ionuț Cercel l-a înlocuit pe Victor Dican. Sursa foto: Farul Constanța
 
  • Internațional de juniori al României, Ionuț Cercel este originar din Techirghiol, județul Constanța, iar primul său antrenor la Academia Hagi a fost Mihai Stere.
 
Meciul Farul Constanța - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2-1, din etapa a zecea a Superligii 2024/2025, i-a adus o mare bucurie tânărului fotbalist Ionuț Cercel: debutul în prima divizie, în tricoul alb-albastru al „marinarilor“.
 
Fundașul dreapta a intrat pe teren în minutul 86, la scorul de 2-0, în locul mijlocașului Victor Dican, iar realizarea e cu atât mai mare cu cât a debutat cu o victorie, iar, cât a jucat, a avut o evoluție bună. Originar din Techirghiol, județul Constanța, Ionuț Cercel are 17 ani și este și internațional de juniori al României. „Felicitări, Ionuț, și cât mai multe realizări în tricoul Farului!“, a fost mesajul clubului de la malul mării.
 
„Îi mulțumesc lui Mister că mi-a dat încredere“
 
Ionuț Cercel. Sursa foto: captură Farul TV„Au fost momente frumoase, m-am simțit foarte bine, mai ales că e primul meu meci în campionat. Sunt foarte fericit că am reușit să fac pasul la Superligă și sper să o țin în continuare la fel. M-am descurcat bine și îi mulțumesc lui Mister că mi-a dat încredere. Sper să prind cât mai multe minute la prima echipă“, a spus Ionuț Cercel, la Farul TV.
 
Al 62-lea debutat
 
Purtătorul tricoului cu numărul 2 la Farul, Ionuț Cercel este cel de-al 62-lea jucător crescut și format la Academia Gheorghe Hagi care a debutat pe prima scenă fotbalistică a țării. Ionuț a intrat pe poarta academiei în urmă cu zece ani, iar primul său antrenor a fost Mihai Stere, care „m-a ajutat foarte mult până acum în cariera mea“.
 
„E un vis care poate deveni realitate“
 
„Vreau să muncesc în continuare și să prind cât mai multe meciuri la seniori. Acesta e țelulmeu, iar obiectivul imediat e cu echipa Under-18, în Champions League, în care sperăm să facem o figură frumoasă. Dintre fotbaliștii mari, îl urmăresc cu atenție în continuare pe Trent Alexander - Arnold (n.r. fundașul dreapta de la Liverpool, internațional englez). La lotul național, am și marcat și îmi doresc să o fac și în tricoul Farului. E un vis care poate deveni realitate. Vreau să-mi fac treaba cât mai bine și pe mai departe, atât la Farul, cât și la Națională“, a menționat Ionuț Cercel, conform sursei citate.
 
Anul trecut, primul cantonament cu echipa mare

Tânărul fotbalist a susținut primul cantonament alături de echipa mare a Farului în luna iunie a anului trecut, la Poiana Brașov. Încă de atunci, de la vârsta de 16 ani, Ionuț Cercel avea ca obiectiv debutul la seniori.

„Primul stagiu de pregătire alături de seniori înseamnă foarte mult pentru mine. Îmi oferă multă încredere și vreau să muncesc cât mai mult pentru a reuși să debutez în prima ligă. Antrenamentele sunt mai grele, normal, față de cele de la juniori, dar muncim susținut. Cei mari ne-au primit foarte bine. Faptul că suntem mai mulți tineri din academie în acest cantonament ne ajută, ne înțelegem foarte bine între noi. Jucători precum Borza și Mazilu, care au fost promovați la echipa mare, sunt exemple bune pentru noi. Ne motivează foarte mult. Încercăm să le urmăm pașii. Jucătorul meu preferat este Toni Kroos, dar acum, că evoluez ca fundaș dreapta, îmi place foarte mult Alexander Arnold. Pentru noul sezon, obiectivul meu principal e să debutez în prima ligă și să-mi ajut și echipele de la juniori să câștigăm tot“, spunea atunci Ionuț Cercel.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Ionuț Cercel, al 62-lea jucător format de Academia Hagi și debutat în prima ligă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii