Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța. Luca Băsceanu, debut în Superligă „Acesta vreau să fie doar începutul. E clar că îmi doresc mult mai mult“

ro

27 Oct, 2024 17:00 669 Marime text
 
Luca Băsceanu. Sursa foto: Facebook (Farul Constanța)
 
  • Născut la Constanța, Luca Băsceanu este campion național de juniori în sezonul 2023/2024 și, de asemenea, internațional de juniori al României.
 
Al 63-lea jucător crescut și format la Academia Gheorghe Hagi și debutat, începând cu 2012, pe prima scenă fotbalistică a țării, de clubul de pe litoral, mijlocașul ofensiv Luca Băsceanu (18 ani) a cunoscut botezul Superligii în atmosfera incendiară din Giulești.
 
Tânărul fotbalist nu va uita niciodată ziua de 21 octombrie 2024, în care și-a făcut debutul  în primul eșalon, fiind aruncat în luptă de managerul tehnic Gheorghe Hagi (în locul lui Narek Grigoryan) în minutul 71 al partidei Rapid București - Farul Constanța, scor 5-0, contând pentru etapa a 13-a din Superliga 2024/2025.
 
„Mă gândesc și la primul gol în Superligă“
 
„Sunt foarte bucuros că am debutat în primul eșalon, păcat că scorul nu a fost unul pozitiv. Am debutat pe Giulești, un stadion frumos, într-o atmosferă frumoasă, dar, din păcate, meciul nu a fost în favoarea noastră. Am avut emoții la început, însă, după două - trei minute, am încercat să-mi fac cât mai bine jocul. Atât s-a putut acum. E clar că îmi doresc mult mai mult. Acesta vreau să fie doar începutul. Orice început e greu. Sper să prind cât mai multe minute și, de ce nu, să dau goluri și pase de gol. Sunt angrenat pe mai multe fronturi, Superliga, campionatul juniorilor și UEFA Youth League, efortul e mare, într-adevăr, dar pentru aceasta ne-am apucat de fotbal. Asta ne place să facem și suntem bucuroși că o facem. Îmi doresc să joc cât mai mult în prima ligă și să-mi ajut echipa. Mă gândesc și la primul gol în Superligă, dar mai întâi gândul meu e să facem meciuri bune și să ieșim din zona roșie a clasamentului“, a declarat Luca Băsceanu, la Farul TV.       
 
Doar jucători tineri și foarte tineri
 
Născut la Constanța, Luca Băsceanu este campion național de juniori în sezonul 2023/2024 și, de asemenea, internațional de juniori al României. „Felicitări, Luca, și cât mai multe realizări în tricoul Farului!“, a fost mesajul clubului constănțean. De altfel, în meciul cu Rapid, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a trimis pe teren, de pe banca de rezerve, pe parcursul meciului, numai jucători tineri și foarte tineri: Alexandru Stoian (16 ani), Dan Sîrbu (21 de ani), Nicolas Popescu (21 de ani), Luca Băsceanu (18 ani) și Gabriel Dănuleasă (21 ani).
 
A deschis drumul victoriei în Youth League

După meciul cu Rapid, Luca Băsceanu a evoluat într-o nouă partidă importantă, duelul dintre campioanele României și Serbiei la categoria de vârstă Under-19, Farul Constanța și IMT Novi Belgrad, din prima manșă a turului al II-lea al Youth League. Meciul s-a disputant pe stadionul central din Complexul „Academiei Hagi“, de la Ovidiu, și i-a revenit Farului, cu 2-0 (2-0). Căpitan al echipei constănțene, Luca Băsceanu a reușit deschiderea scorului în minutul 11, cu un șut spectaculos la colțul lung, la capătul unei acțiuni personale deosebite, iar în repriza a doua a avut și o bară.  

„În prima repriză, n-am avut nicio problemă cu ei“

„A fost un meci greu, în prima repriză ne-am făcut jocul, n-am avut nicio problemă cu ei. Și de la cabine, în repriza a doua, am ieșit bine, în primele cinci minute am avut ocazii, dar apoi ne-am stins, nu știu de ce, am intrat în jocul lor de luptă. Dar a fost bine că nu am primit gol și mergem în retur cu două goluri avantaj. Eu marchez aproape meci de meci, asta îmi doresc să fac mereu și sunt bucuros că mi-am ajutat echipa și acum. Partida secundă e clar că va fi grea, adversarii vor veni cu ambiție, cu motivație, vor veni peste noi de la început, dar trebuie să ne facem jocul obișnuit, cum am jucat în prima repriză a turului de la Ovidiu“, a spus Luca Băsceanu, potrivit sursei citate. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.   

Citește și:

Farul Constanța
În meciul cu Rapid, Luca Băsceanu a debutat în Superligă, la vârsta de 18 ani


Farul Constanța, învingătoare în prima manșă a turului al II-lea al Youth League, între campioanele României și Serbiei (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii