Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 10 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Nemulțumiri. „Vindem tot, fără excepție. Semnat - o echipă fără nicio pretenție!“

ro

09 Sep, 2024 22:15 532 Marime text
Fani ai Farului, acțiune de protest. Sursa foto: Facebook (Peluza Marină – Farul)

Prin intermediul unui mesaj afișat la Fântâna Dragonului, din imediata vecinătate a locației pe care era fostul stadion „Gheorghe Hagi“ din Constanța, fani ai Farului Constanța și-au exprimat nemulțumirea față de transferuri ale clubului de pe litoral către alte echipe.

„Vindem tot, fără excepție
Semnat: o echipă fără nicio pretenție!“,
este mesajul bannerului, iar pe pagina de Facebook „Peluza Marină - Farul“, pe care a fost postată imaginea cu mesajul, s-a completat:

„Suntem total împotriva politicii clubului de a vinde jucători importanți la echipe rivale în ciuda promisiunilor făcute de conducere că nu vom mai fi pepinieră pentru echipele din campionatul intern!

Farul suntem doar noi!“.


Duminică, 8 septembie 2024, Farul a anunțat transferul mijlocașului Constantin Grameni (21 de ani), căpitanul echipei, la Rapid București, iar tânărul fotbalist, internațional de tineret al României, a avut un mesaj emoționant, la despărțirea de campioana României din sezonul 2022/2023.

Am intrat la varsta de 5 ani pe portile stadionului Farul si mi am petrecut restul copilariei in acea zona. Eram doar un pusti care se bucura de fotbal si avea un vis, acela de a reprezenta orasul in prima liga.

Astazi dupa 16 ani in care am jucat fie la Farul, fie la Academia de fotbal Gheorghe Hagi a venit momentul sa imi iau ramas bun de la Constanta.

Le sunt recunoscator tuturor persoanelor cu care am lucrat de-a lungul timpului, fie in perioada junioratului, fie la seniori si le multumesc pentru tot sprijinul si lectiile acordate. Sunt sigur ca fara unele momente neplacute nu as fi reusit sa ma maturizez atat de devreme.

Ii multumesc domnului Gheorghe Hagi pentru ca mi-a oferit sansa atat mie, cat si altor mii de copii sa putem juca fotbal intr-un mediu profesionist iar mai apoi prin munca si sacrificii, sa ajung la nivelul primei divizii. A fost o onoare imensa sa lucrez cu domnia sa si am invatat o gramada de lucruri bune atat despre fotbal cat si despre viata.


Vreau sa imi exprim aprecierea pentru tot colectivul din cadrul echipei. Oamenii care au grija de viata de zi cu zi a echipei si fac munca care nu se vede. Ei mi-au oferit tot ce am avut nevoie pentru a performa si le multumesc pentru tot efortul depus.

Ma bucur ca am reusit sa iau parte la cea mai mare realizare din istoria clubului si la ceva la care poate nu as fi indraznit sa visez. Aceasta performanta nu ar fi fost posibila fara sprijinul suporterilor dar mai ales al galeriei. Le multumesc pe aceasta cale tuturor suporterilor pentru tot sprijinul acordat.

Farul, Constanta, constanteni, va multumesc frumos pentru tot!, a postat Dina Grameni pe o rețea socială.


În dese rânduri, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a subliniat că echipa constănțeană nu are forța financiară a multora dintre adversarele din campionat, iar, pentru a se trece la un alt nivel, este nevoie de un buget mai mare, de venire a mai multor oameni cu bani lângă Farul.

Dacă vrei să treci la alt nivel, să vină stadionul, să vină banii, să vină puterea. Dacă vrem altceva. Dacă nu... Vă zic de pe acum, poate fi și chinuială. Farul are încă foarte multe de făcut, ca să devină un club foarte mare, care să facă performanțe la nivel național și european. De aceea n-am plecat la lotul național.

În ultimii 16 ani, am demonstrat că știm ce facem, din punct de vedere tehnic, și chiar o facem bine. Dar ne trebuie putere, care vine de la bani. În acest moment, la Farul nu se poate mai mult. Am luat campionatul, Cupa și Supercupa. Am debutat în prima ligă 61 de jucători.

Farul va fi forever, e al tuturor. Toți dobrogenii și constănțenii trebuie să înțelegeți, Farul e al vostru. Hagi doar a crezut în Farul. A fost primul care a făcut asta, de asta s-a făcut unirea. Farul e singurul brand, ever, în Constanța, ca și club.    

Și mai zic ceva: voi da acțiunile, să rămân cu 10%, pentru că trebuie să lămurim și acest lucru, al acționariatului. Voi fi doar antrenor, îmi voi vedea de meseria ma, de manager, în continuare. Voi rămâne cu 10%. O zic public ca să o știți. Eu rămân cu ce pot să fac. Dar sunt la Farul. Mai rămân cu 10% pentru că atâta pot. Mai mult nu pot face. Restul, cine vrea să vină să le ia, cine vrea să devină șeful mare... Clubul să aibă continuitate, a spus Hagi, printre altele, într-o conferință de presă de pe 18 august 2024.

Citește și:

UPDATE
Constantin Grameni, de la Farul Constanța la Rapid București. Ce a spus Viorel Moldovan

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii