Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța S-a adeverit ce le-a spus Hagi „marinarilor“ înainte de meciul cu Poli Iași. „Situația apăsătoare a dispărut“

ro

06 Aug, 2024 17:00 732 Marime text
 
Gabriel Iancu, omul meciului Farul - Poli Iași. Sursa foto: Farul Constanța
 
  • Atacantul Gabriel Iancu a închis tabela, a fost desemnat omul meciului Farul Constanța - Poli Iași și a fost inclus în echipa etapei, desemnată de Liga Profesionistă de Fotbal.
 
Farul Constanța a urcat în clasament, de pe ultima poziție, 16, până pe 9, în urma victoriei din etapa a patra a Superligii 2024/2025, 2-0 pe teren propriu cu Poli Iași. A fost primul succes al „marinarilor“ din acest sezon, Farul înscriind cu această ocazie și primele goluri din campionat, după trei runde de „secetă“.  
 
Atacantul Gabriel Iancu a închis tabela, a fost desemnat omul meciului și a fost inclus în echipa etapei, desemnată de Liga Profesionistă de Fotbal. „O victorie meritată, chiar dacă au avut și ei câteva șanse. Jocul nostru a funcționat, iar după ploaie s-a schimbat de ambele părți, pentru că nu prea mai puteam să practicăm un fotbal pe jos. Acest succes ne dă moral și mă bucur mult că suporterii au fost alături de noi și la 0-0, chiar dacă se mai auzea una, alta, e normal. A fost o nebunie pentru mine, nu am mai văzut o așa ploaie în viața mea. A fost problema și cu nocturna. Îmi era frică ca nu cumva să mai pice o dată și să pierdem, tocmai acum, când ne-am revenit și câștigam. Mister ne-a spus înainte de meci că vom marca din fază fixă. Mă bucur că am înscris și că i se adeveresc mereu vorbele. Odată cu această victorie sunt sigur că această situație apăsătoare de la noi a dispărut, iar la fiecare meci vom face jocul nostru, frumos și util“, a menționat Gabriel Iancu, la Farul TV.

„Ne-am dorit mult să marcăm“

Un alt atacant, Rivaldinho, a deschis scorul și spune că cele trei puncte sunt foarte importante pentru Farul, care avea nevoie de această victorie. „Mă bucur că am reușit să câștigăm, să dăm goluri, să prindem încredere, iar acum mergem mai departe tot așa. Atacanții și-au făcut datoria, era presiune pe noi, dar și pe toată echipa. În trei meciuri nu marcasem deloc, dar știam că trebuie să muncim mult și să credem în ce facem. Și cred că acest lucru s-a văzut. Ne-am dorit mult să marcăm. Trebuie să o ținem pe aceeași linie. Având în vedere și cele două întreruperi de meci, și starea vremii, victoria a venit greu, cu emoții, dar important e că cele trei puncte au rămas la noi“, a precizat Rivaldinho, conform sursei citate.

„Ca o familie, am reușit să luăm cele trei puncte“

Vârful brazilian a punctat din pasa ideală a fundașului stânga Cristi Ganea, jucător cu o evoluție mai bună de la meci la meci.

„O victorie frumoasă, muncită, de moral, de care aveam nevoie, pentru a fi și mai buni. Am demonstrat că se poate, că avem echipă bună și că împreună putem face lucruri frumoase. Mă bucur că am reușit să-i pasez lui Riva în fața porții la gol, am mai avut câteva ocazii, dar cel mai important e că am câștigat, pentru moralul nostru, veneam după trei etape în care nu marcasem și a fost greu. Dar ne-am adunat, iar antrenamentele din săptămâna meciului au fost reușite. Ca o familie, am reușit să luăm cele trei puncte. Am făcut o primă repriză foarte bună și nu am cedat în fața problemelor apărute, cu nocturna și cu furtuna. Am luptat din greu pentru cele trei puncte. Vrem să le mulțumim suporterilor, că au fost alături de noi, îi așteptăm în continuare, fără ei e și mai greu“, a menționat Cristi Ganea.

„Va fi o partidă care pe care“

În etapa următoare, Farul va juca în deplasare cu FCSB, campioana en-titre, meciul fiind programat vineri, 9 august 2024, de la ora 21.00. FCSB, care astăzi, 6 august 2024, de la ora 21.00, va întâlni în depalsare Sparta Praga, în prima manșă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor, ocupă locul 15 (penultimul) în clasamentul din Superligă, cu două puncte, dar are un meci în minus.

„Cu FCSB, va fi un meci frumos. Nouă ne plac meciurile mari, mereu am jucat bine în asemenea întâlniri și am obținut puncte. Va fi o partidă care pe care“, a spus Cristi Ganea, jucător care a venit la Farul de la FCSB. „Victoria cu Poli Iași ne-a dat încredere și moral și trebuie să jucăm la fel și cu FCSB, să facem iar un meci foarte bun“, a spus și Rivaldinho.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa ideală a etapei a patra. „Marinarii“, pe locul 9 în clasament  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii