Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 11 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța S-a întors acasă! Când va reveni Denis Alibec pe teren ca „marinar“? Ce a răspuns Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

ro

11 Aug, 2024 17:00 476 Marime text
Denis Alibec. Sursa foto: captură Farul TV
 
  • Farul Constanța a cedat cu 2-3 în etapa a cincea a Superligii, în deplasare cu FCSB, iar în etapa următoare „marinarii“ vor întâlni acasă FC Hermannstadt. 
 
Așa cum a promis, că în România va mai juca doar la Farul Constanța, atacantul Denis Alibec (33 de ani), s-a întors acasă, pentru a pune umărul la urcarea în clasament a echipei de pe litoral.
 
Alibec a revenit pe litoral cu o zi înaintea meciului cu FCSB, din etapa a cincea, pierdut de Farul cu 2-3 în deplasare, iar acum e așteptată revenirea sa pe gazon ca „marinar“. „Când ne putem aștepta să-l vedem pe Denis Alibec pe teren?“, a fost întrebat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, la conferința de presă de după meciul cu FCSB. „Nu știu, trebuie să-l vedem, prima dată să-l evaluăm, să vedem starea lui și împreună vom lua o decizie. Vedem cum arată, în zilele următoare. Nu pot să vorbesc înainte de a vedea cum se prezintă lucrurile“, a răspuns Hagi.
 
„Mereu am ales Farul și îl voi alege întotdeauna“
 
„Sunt bucuros că sunt din nou acasă. Am revenit cu gândul de a merge acolo sus, unde ne este locul. Sperăm să începem să câștigăm cât mai repede. Este o nouă provocare pentru mine și știu că putem să realizăm lucruri mari cu această echipă, cu domnul Hagi. Cu siguranță, vom arăta de ce suntem în stare.  În privința revenirii mele, discuțiile cu Mister au fost foarte scurte. Mereu am ales Farul și îl voi alege întotdeauna. Să sperăm că voi face lucruri bune, ca și în 2023, și că îmi voi recăpăta pofta de a juca aici, la Constanța. Am vorbi cu câțiva dintre suporteri, sunt foarte bucuroși că am revenit acasă și sper să nu-i dezamăgesc. Cu siguranță, vom câștiga multe meciuri și vom fi acolo sus. Constanța, m-am întors acasă!“, a declarat Denis Alibec, la Farul TV.
 
Locul 13 în clasament
 
În clasamentul intermediar al etapei a cincea, înaintea ultimelor patru meciuri, de duminică, 11 august 2024, și luni, 12 august 2024, Farul Constanța ocupă locul 13 în clasament, cu patru puncte, după o victorie, un egal și trei înfrângeri, golaveraj 4-5. În etapa următoare, echipa constănțeană întâlnește pe teren propriu FC Hermannstadt (locul 9, cu 5 puncte), luni, 19 august 2024, de la ora 22.00.
 
„Au venit acele greșeli“
 
În meciul cu FCSB, Farul a fost aproape de victorie, conducând cu 2-1 până în minutul 88, însă a cedat în prelungiri, în minutul 90+2, dintr-un penalty acordat cu VAR!
 
„În fotbal, în primul rând trebuie să ai putere mentală și fizică să poți duce lucrurile. Totdeauna există un adversar, care poate face mai bine ca tine. Eu cred că noi am făcut destul de bine pentru un meci afară, dar cei care au venit de pe bancă la FCSB în repriza a doua au adus un plus. Și câțiva de-ai noștri care au intrat au făcut ceva, dar au venit acele greșeli. Pe Iancu l-am schimbat că trebuia să fac ceva, să pun un jucător proaspăt. Faptul că s-a lovit la picior a fost un motiv în plus.
 
Noi am fost foarte buni când am jucat și ofensiv, și defensiv, cu presiune foarte bună. Trebuie să ne punem la punct, să o facem în continuare, să o facem în jumătatea adversă cât mai mult. Contra unui adversar valoros, cu buget, cum să compensezi? Să fii mental foarte bun și să alergi mai mult ca ei, să fii mai puternic. Aici trebuie să lucrăm ușor-ușor în viitor“, a menționat Gheorghe Hagi.
 
„Casap nu trebuia să fie acolo“
 
Întrebat la conferința de presă de după meciul cu FCSB dacă a revăzut la final faza penalty-ului, Hagi a spus: „Nu, am văzut pe teren puțin. Nu am de ce să evaluez eu lucrurile, ce, eu lucrez la VAR? Important e că jucătorul nostru Casap, un mijlocaș, nu trebuia să fie acolo. Sistemul era 5-3-2, el era mijlocaș, inter, ce căuta el acolo nu știu. Dar ăsta e fotbalul, se întâmplă, probabil e meritul lor, au împins, au dus lucrurile și până la urmă le-a ieșit“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Imaginile din galeria foto au fost preluate de pe site-ul oficial al Farului Constanța.
        
Citește și:
 
Oficial
Atacantul Denis Alibec s-a întors la Farul Constanța! „Mult succes și cât mai multe reușite în alb-albastru!“ (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii