Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Tudor Băluță, schimb de tricouri cu un star al fotbalului mondial. „Pentru mine, e un exemplu, îl admir“ (GALERIE FOTO)

ro

15 Aug, 2022 00:00 2278 Marime text

 
  • Revenit la Farul, după o perioadă plină de accidentări, Tudor Băluță a jucat în acest sezon în meciurile cu FC Botoșani și Chindia Târgoviște.
  • Jucătorul a oferit, la Farul TV, și multe detalii legate de el, atât din teren, cât și din afara acestuia.
  • Fotbalistul a dezvăluit prima amintire legată de fotbal, cum a decurs colaborarea cu primul antrenor, care a fost cel mai important gol al său de până acum și multe altele.   
 
Revenit la Farul Constanța în această vară, după o lungă perioadă în care a fost chinuit de accidentări, mijlocașul Tudor Băluță se pregătește pentru a atinge din nou forma sa de vârf. A revenit și pe gazon și se bucură de startul bun al „marinarilor“, care sunt neînvinși în primele patru etape din Superligă, în care au înregistrat două victorii și două egaluri.
 
„Un start de sezon bun pentru noi, după patru etape suntem fără înfrângere. Eu n-am făcut parte din lot înainte să înceapă campionatul, dar sunt convins că s-a efectuat o pregătire de nivel înalt. Băieții au lucrat bine. E importantă și atmosfera din cadrul grupului, una foarte bună. Jucătorii noi ajută și ei. Mai avem însă de muncă până la finele sezonului. Ne gândim la fiecare meci în parte și sperăm să scoatem cât mai mult din fiecare partidă“, a declarat Tudor Băluță, pentru Farul TV.
 
Mijlocașul de 23 de ani a fost folosit în ultimele două partide ale Farului, 1-1 în deplasare cu FC Botoșani (din minutul 70, în locul lui Vlad Morar) și 0-0 acasă contra Chindiei (din minutul 74, în locul lui Dragoț Nedelcu). „Mă bucur că, ușor-ușor, încep să joc. Mă simt bine, chiar dacă încă nu sunt 100%. Cu timpul însă sunt convins că voi ajunge la nivelul meu cel mai bun. Mă bucur de fiecare antrenament și partidă. Îmi doresc, evident, să joc din ce în ce mai mult și să îmi aduc aportul la rezultatele echipei. Văd bine Superliga în acest moment. Cred că va fi un sezon greu pentru toată lumea, echilibrat. Ne dorim să avem o stagiune cât mai bună, să ne clasăm pe un loc cât mai înalt, iar la final să ne bucurăm de un sezon reușit“, a precizat jucătorul, conform sursei citate.
 
Tudor Băluță a oferit, la Farul TV, și multe detalii legate de el, atât din teren, cât și din afara acestuia.
 
Prima amintire legată de fotbal
 
„Când am mers cu tata la stadion, la Craiova, e posibil să fi fost un meci chiar contra Farului, dar nu mai mai țin minte exact. Eram mic, aveam cinci - șase ani“.    
 
Colaborarea cu primul antrenor

 
„Mitică Barbu, de la Craiova. L-am avut antrenor șase - șapte ani, la Școala de Fotbal «Gică Popescu». Am avut o colaborare foarte bună, m-a ajutat mult în carieră. Chiar și acum ținem legătura și vorbim.  A avut și el o contribuție foarte mare în formarea mea, la momentul respectiv. Eram o generație bună și am avut rezultate. Eram coleg de echipă și cu Radu Boboc (n.r. fost jucătoe la Farul, transferat de curând la FCSB). A fost o perioadă frumoasă și o experiență bună“.
 
Cel mai frumos și mai important gol de până acum
 
„Probabil golul cu Croația, de la Campionatul European Under-21. Pentru mine, a fost un meci special, dar și un moment și un gol speciale. A fost debutul meu la Naționala de tineret, primul meu meci la Campionatul European. Am avut familia și prietenii în tribună. A fost un moment frumos, cu atât mai mult cu cât întreg parcursul din competiție a fost unul bun pentru noi“.
 
Adversarul cel mai important pe care l-a întâlnit până în prezent
 

„Am jucat contra Spaniei, la echipa națională. O echipă fantastică, cu jucători precum Busquets, Ramos și așa mai departe. La nivel de echipă de club, acum două sezoane, am jucat cu Dinamo Kiev contra Barcelonei în Liga Campionilor. Dar încă sunt tânăr, încă mai am timp să dau de astfel de adversari. Îmi doresc să o fac cât mai des pe viitor“.
 
Tricoul cărui fotbalist de marcă îl are ori și l-ar dori
 
„Nu am acest obicei, de a schimba tricoul cu adversarii, dar, când am jucat contra Spaniei, am ținut neapărat să schimb cu Sergio Busquets, de la FC Barcelona. Am tricoul lui acasă. Pentru mine, în poziția în care joc, e un exemplu. Sunt foarte multe de învățat de la el. Am simțit cât de greu e să joci împotriva lui. E un fotbalist pe care îl admir și mă bucur că am avut șansa să-l am ca adversar“.
 
Cu cine s-a înțeles cel mai bine la Academia Hag
 
„E greu de ales un singur coechipier, un singur coleg la momentul respectiv. Noi petreceam timpul împreună mereu. Eram la școală, la antrenamente, la hotel. Când aveam timp liber, la fel, stăteam împreună.  Am avut o relație foarte bună cu mulți colegi, atât din generația mea, cât și mai mari sau mai mici. O legătură specială am avut poate cu Boboc, fiind colegi de la vârsta de opt ani, de când eram la Craiova. Am fost colegi ulterior și la prima echipă. Dar sunt prieten bun și cu Drăguș, cu Mățan, cu care țin legătura și pentru ale căror reușite mă bucur. Am avut șansa să am mulți colegi de calitate, atât fotbalistic, cât și uman. Sunt mai mulți, e greu de ales doar unul“.
 
Prima amintire legată de Constanța, după sosirea la Academie
 
„În prima seară în care am ajuns, l-am sunat pe tata și i-am spu că eu nu pot rămâne aici. A fost un șoc oarecum, era prima dată când plecam de acasă. Tata mi-a spus să mă liniștesc, să mă calmez, că va fi totul bine și mă voi acomoda. Și într-adevăr, așa a și fost. M-am simțit foarte bine în toți anii petrecuți aici“.  
 
Farsă făcută vreunui coleg
 
„Într-un hotel plin cu copii de toate vârstele, e greu să nu fie și astfel de momente. A fost o perioadă foarte frumoasă din viața mea și din formarea mea ca persoană. Îmi petreceam timpul cu colegii mei, eram tot timpul împreună și ne aveam ca frații. Evident că erau multe momente în care râdeam, glumeam, făceam glume pe seama unuia sau a altuia. A fost o perioadă frumoasă“.
 
Secretul său pentru rezultatele foarte bune la învățătură
 
„Toate lucrurile în care am fost implicat le-am tratat cât de serios am putut. Mereu am vrut să-mi fac treaba cât mai bine, indiferent că a fost vorba de fotbal ori de școală. Până la o anumită vârstă, nimeni nu-mi garanta că voi ajunge fotbalist, așa că m-am pregăti și pentru altceva, că nu știi niciodată ce urmează. Din fericire, a mers bine pe partea fotbalistică, dar mă bucur că am avut rezultate și la învățătură“.
 
Anumite superstiții înaintea unui meci
 
„Am nu neapărat superstiții, ci anumite obiceiuri, dar nu neapărat legate de a-mi aduce noroc, mai mult care mă fac pe mine să mă simt bine, pregătit pentru meci, atât din punct de vedere fizic, cât și mental. Nu sunt o peroană superstițioasă, adică încerc să nu fiu“.
 
Analiză specială, înainte de meci, a adversarilor direcți?
 
„Pregătim foarte bine partida la nivel de grup, facem analiza înainte de meciuri, știm cu toții ce ne așteaptă și ce avem de făcut. Evident că mă uit mai mult la jucătorii pe care știu că îi pot avea ca adversari, poate mai întreb ceva specific referitor la unul sau altul. Oicum, eu încerc să mă concentrez pe jocul nostru, decât să dau prea mare importanță adversarului“.    
 
Cum își petrece timpul liber
 
„Îmi place să mai ies la un restaurant, cu prietenii, să mâncăm ceva, să mergem să vedem un film sau să stau acasă să văd un serial. Lucruri simple, nimic ieșit din comun. Acum vara, evident, și puțin la plajă, când avem zi liberă“.  
 
Ce sport i-ar fi plăcut să practice în afara fotbalului
 
„Îmi plac sporturi precum baschetul, tenisul. Dar sunt conștient cât de grele sunt și nu știu cât de mare succes aș fi avut, chiar dacă îmi plac. Le urmăresc. Dacă nu aș fi făcut fotbal, cu siguranță făceam alt sport, căci de mic mi-a plăcut să fiu activ și să mă joc cu mingea“.
 
Cât timp accesează pe zi rețelele de socializare
 
„Depinde de programul din ziua respectivă, pot sta o oră sau mai multe ore. Stau pe telefon, dar mai mult pentru a comunica cu prietenii și cu familia. Încerc să nu pierd mult timp pe Instagram, Facebook sau pe alte rețele sociale“. 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:

UPDATE
Farul Constanța l-a transferat și pe Tudor Băluță (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii