Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:06 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farul Constanța Under-18, câștigătoarea Ligii de Tineret Stere Banoti - „Merităm acest trofeu“. Dedicat și lui Vasile Mănăilă și Ștefan Petcu (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

27 May, 2024 17:00 1643 Marime text
  • Echipa și staff-ul tehnic al campionilor le-au transmis multă sănătate celor doi foști mari jucători ai Farului, care activează actualmente în academia „marinarilor“. 
 
Echipa Under-18 de la Farul Constanța (antrenor, Stere Banoti) a devenit campioana Ligii de Tineret și va reprezenta România în cea mai importantă competiție europeană inter cluburi de la acest nivel de vârstă, Youth League, sezonul 2024/2025.
 
Farul s-a încoronat campioană după ce a câștigat finala cu FCSB, de la Târgoviște, cu scorul de 1-0 (0-0), prin golul marcat de Luca Băsceanu, în minutul 87, dintr-un penalty scos de Iustin Doicaru. Luca Băsceanu a fost desemnat jucătorul finalei, la festivitatea de premiere care a urmat meciului pentru titlu.
 
Prin câștigarea campionatului Ligii de Tineret, Farul U-18 și-a câștigat dreptul de a susține Supercupa României de Tineret, pe 3 iunie 2024, contra formației Universitatea Cluj U-18 (câștigătoarea Cupei României).
 
„Am dominat de la început competiția“
 
„S-au încheiat un meci și un an foarte greu, dar eu zic că am dominat de la început competiția. Din punctul meu de vedere, merităm acest trofeu. Vreau să felicit FCSB, care este o echipă foarte bună. Și, nu în ultimul rând, toată echipa și tot staff-ul vrem să le transmitem multă sănătate lui nea Vasile Mănăilă și lui nea Fane Petcu, care au acum niște probleme. Să nu uite că acest trofeu este și pentru ei, și pentru toți cei care au crezut în noi“, a declarat Stere Banoti, potrivit Farul TV.


 
„Așa a fost să fie, să suferim până la sfârșit“
 
Tehnicianul constănțean a subliniat că Farul a fost echipa mai bună în finală. „Cred că era nemeritat să pierdem acest meci. Eu spun că am fost echipa mai bună, care am avut ocaziile clare de a marca. Așa a fost să fie, să suferim până la sfârșit. Dar ne bucurăm, nu contează că e din penalty, din acțiune. Este 1-0, victoria este a noastră și trofeul e la noi“, a menționat Stere Banoti (40 de ani).
 
„Zi de zi trebuie să muncim să devenim mai buni“
 
În continuare, Farul va evolua în Youth League. „Mai mare bucurie și motivație de atât, să te lupți pentru Champions League, unde e cel mai înalt nivel la nivel de echipă și de club, nu există. În Champions League sunt cei mai buni. Zi de zi trebuie să muncim să devenim mai buni și să suferim, ca să avem asemenea rezultate“, a precizat Stere Banoti. 
 
„Cel mai mare succes“
 
„Am visat de mult la această finală, ne-am antrenat mult pentru ea și ne-a ajutat Dumnezeu să o câștigăm. Am avut emoții mari înainte de meci. Am ratat mult, în prima repriză am avut patru ocazii clare. Cred că am avut inițiativa tot meciul și s-a văzut pe teren că nu ne-au pus nicio problemă. Cred că e cel mai mare succes de până acum din cariera noastră și sperăm să facem bine în Youth League. Vor fi două meciuri grele la început, sperăm să le câștigăm, iar apoi să mergem cât mai sus în competiție“, a spus și Luca Băsceanu.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.   
 
Sursa foto: Farul Constanța  
 
Citește și:
 
Farul Constanța Under-18 a câștigat Liga de Tineret și va reprezenta România în Youth League (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii