Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul, readus pe linia de plutire

ro

03 Jul, 2010 03:15 2013 Marime text
farul.jpgAflat într-o situaţie extrem de gravă din punct de vedere financiar, FC Farul Constanţa va fi resuscitat de către autorităţile locale. Astfel, Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a decis să se implice la FC Farul, salvând astfel cel mai galonat club de fotbal constănţean.

Această decizie vine după ce anul trecut, când clubul fanion al judeţului retrograda în eşalonul secund, autorităţile locale, prin vocea primarului Radu Mazăre, susţineau că nu se vor implica în clubul Farul pe timp de criză, fiind vorba de o investiţie destul de consistentă. „Este o decizie extrem de grea şi de importantă mai ales în contextul crizei. Dacă o lua la vale acum vreo doi ani de zile, era mai uşor. Sunt bani mulţi şi eu sunt obişunit ca acolo unde intrăm să facem performanţă, nu putem să intrăm numai să ne bălăcim pe undeva şi să ne râdă televiziunile şi comentatorii", declara edilul în vara anului trecut. De data aceasta însă, deşi criza economică s-a agravat, CJC a hotărât să salveze clubul de la faliment.

Vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir a declarat că în această perioadă se va stabili conducerea tehnică a grupării constănţene dar şi două bugete, unul pentru menţinerea echipei în Liga a II-a şi celălalt pentru revenirea în primul eşalon fotbalistic. „Este oficial, CJC se va implica la FC Farul. Vom stabili împreună cu conducea tehnică, două bugete, unul de menţinere în Liga a II-a şi unul de promovare. Nu ascundem că de când am hotărât să neimplicăm la FC Farulne-am gândit la Petre Grigoraş, antrenorpe care l-am si contactat. Implicarea la Farul nu va afecta bugetele celorlalte echipe", a declarat Cristinel Dragomir. Înainte de aducerea unui nou antrenor, conducerea trebuie să rezolve problema jucătorilor care vor evolua pentru Farul sezonul viitor. Astfel, dintre „marinarii" care au jucat în formula de bază de la începutul campionatului sau din prima parte a returului nu a mai rămas niciunul la Constanţa. Cei mai mulţi dintre ei s-au despărţit de gruparea de pe litoral liberi de contract, din cauza restanţelor financiare, doar Cosmin Matei şi Alexandru Măţel fiind scoşi pe piaţa transferurilor de oficialii constănţeni, ajungând la o înţelegere cu Astra Ploieşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii