Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 05 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Federația de Fotbal din Kosovo cere „pedepse și acțiuni concrete“ în urma meciului Farul Constanța - KSS Mitrovica

ro

05 Sep, 2024 13:29 470 Marime text
 Galeria Farului Constanța a fost evacuată de pe stadion la meciul cu KSS Mitrovica. Sursa foto: ZIUA de Constanța
Federația de Fotbal din Kosovo a avut o reacție oficială în urma celor petrecute la meciul dintre echipele feminine de fotbal Farul Constanța și KSS Mitrovica (din Kosovo), din preliminariile UEFA Women's Champions League.

Partida s-a jucat la baza sportivă de la Ovidiu a Academiei Hagi, în județul Constanța, și a fost câștigată cu 4-0 de gazde.

În prima repriză însă, partida a fost întreruptă timp de cinci minute (27 – 32), după ce galeria Farului a afișat steagul Serbiei și a scandat „Kosovo e Serbia!“ sau „Serbia, Serbia!“.

Partida nu a continuat decât după ce grupul fanilor Farului a fost evacuat din stadion.

În urma acestui incident, Federația de Fotbal din Kosovo a postat pe site-ul oficial un comunicat, în care arată că „afișarea steagurilor sârbe și scandările împotriva statului Kosovo sunt acțiuni inacceptabile și condamnabile“, cerând „pedepse și acțiuni concrete“.

Reacția FFK la provocările din meciul Farul Constanța - Mitrovica

4 septembrie 2024 - Federația de Fotbal din Kosovo își exprimă indignarea și reacționează cu fermitate la comportamentul inacceptabil al suporterilor români în timpul meciului feminin de Liga Campionilor dintre Farul Constanța și Mitrovica, care a avut loc, miercuri, pe „Stadionul Central Hagi” Academia” din Constanta.

Afișarea steagurilor sârbe și scandările împotriva statului Kosovo sunt acțiuni inacceptabile și condamnabile, care contrazic spiritul fotbalului și de „fair play”.

FFK va trimite o notă oficială de protest către Federația Română de Fotbal și UEFA, cerând pedepse și acțiuni concrete împotriva unor astfel de provocări și pentru a preveni reapariția unor situații similare pe viitor.



Suntem convinși că cooperarea și respectul reciproc sunt cheia pentru menținerea adevăratelor valori ale fotbalului.

Fotbalul ar trebui să servească drept punte de unitate și nu ca platformă pentru incitarea la ură și a tensiunilor între popoare.

În ciuda unor astfel de provocări în ajunul meciului foarte important dintre naționala Kosovo și cea a României, FFK face apel la opinia iubitoare de fotbal să se concentreze doar pe fotbal, lăsând deoparte astfel de comportamente ale suporterilor români și din alte state care nu recunoaște independența Kosovo.

Fotbaliștii și fanii noștri vor continua să fie un exemplu de sportivitate, concentrându-se doar pe terenul de joc și dând dovadă de maximă motivație și dăruire pentru a obține noi succese, se arată în comunicat.

 
Vineri, 6 septembrie 2024, de la ora 21.45, pe stadionul Fadil Vokrri (Priștina), se va juca meciul Kosovo – România, din noua ediție a Ligii Națiunilor.
  
Citește și:

Meciul Farul Constanța - KSS Mitrovica întrerupt mai multe minute, galeria echipei gazdă evacuată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii