Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Federația Română de Handbal a înlăturat sancțiunea aplicată CSM Constanța! „În cel de-al 13-lea ceas, poate, nu se moare cu dreptatea în mână“

ro

25 Oct, 2024 23:10 764 Marime text
 Sursa foto: CSM Constanța
CSM Constanța obține câștig de cauză după apelul formulat împotriva hotărârii nr 133.1 din data de 24.09.2024 pronunțată de Comisia Centrală de Disciplină, Comisia de Apel decizând în sensul că:
 

„Admite apelul clubului CSM Constanța, desființează în tot hotărârea nr. 133.1/24.09.2024 pronunțată de Comisia Centrală de Disciplină și rejudecând cauza în fond, respinge sesizarea sportivului Toma Laurențiu Mihai ca fiind prematur introdusă. Înlătură sancțiunea aplicată clubului CSM Constanța. Definitivă”.

 
În litigiul cu Laurențiu Toma, Comisia Centrală de Disciplină a FRH stabilise sancționarea clubului CSM Constanța cu ridicarea dreptului la transfer, legitimare și drept de joc pentru o periodă de doi ani, începând cu data de 16.10.2024 și scăderea unui punct (-1 punct) la fiecare 10 zile, până la executarea hotărârii Comisiei de Soluționare a Litigiilor.
 
„Am continuat, într-un mod legitim, să ne apărăm“
 

În cel de-al 13-lea ceas, poate, nu se moare cu dreptatea în mână. Printr-o decizie care pentru CSM Constanța atinge cotele normalității, Federația Română de Handbal și-a îndreptat una dintre deciziile precedente care sancționau clubul nostru.
 
CSM Constanța s-a delimitat de acțiunile, acuzațiile și dovezile aduse la adresa noastră împotriva cărora a luptat, asumat, spre a le desființa, cu dovezi ce nu aveau cum să nu fie luate în considerare într-o dispută legală, fără a expune și fără a aduce acuze în public. În urma campaniei demarate împotriva clubului, atât prin trusturile de presă cât și prin articole publicate fără a ni se cere punctul de vedere, am continuat, într-un mod legitim să ne apărăm.
 
Într-o lume a sportului dominată de fair-play, de sportivi și nume mari care și-au adus un aport important la promovarea handbalului și emulația din jurul acestui sport minunat, considerăm că această decizie ne aduce mai aproape de o stare normală de fapt și de drept.
 
CSM Constanța va fi unul dintre cluburile care vor trata orice demers sau litigiu cu cea mai bună intenție și respect pentru normele de drept. Suntem de părere că sportul unește și nu trebuie să dezbine! Hai, Constanța!, arată CSM Constața, într-un comunicat de presă.

 
„Decizia de azi este doar un MIC pas către dreptate, către adevăr!“
Sursa foto: Facebook (Andrei Talpeș) 
Un mesaj a postat și directorul CSM Constanța, Andrei Talpeș.
 

În calitate de director al Clubului Sportiv Municipal Constanța e momentul să vorbesc... și eu!

După ce câteva nume au acuzat și s-au pus în căruța care salvează handbalul constănțean dar au lipsit fizic 730 de zile din acest oraș, în special de când CSM Constanța s-a înființat, e momentul să vorbesc... după fapte. Apărarea, răbdarea și felul în care am ales să apăr interesele clubului au primat în detrimentul abordării cu apelative jignitoare la adresa celor ce acuzau, cu orchestrație bine organizată.

Am crezut din prima zi în echipa mea, în toți cei care au făcut ca acest club să aibă renumele pe care și l-a câștigat în teren, azi, prin sportivii săi!

M-am simțit obligat, dar înainte de toate m-am simțit onorat să lupt pentru dreptatea acestui club! Puteam accepta orice decizie dacă aș fi fost rău intenționat sau nu mi-ar fi păsat de soarta acestui club.

Am luptat, și am luptat pentru dreptatea tuturor și o voi face mai departe! Am obținut anularea deciziei inițiale prin care clubul nostru era sancționat... și nu mă voi opri și nu îmi va fi frică să apăr acest club atât timp cât voi conduce acest club! Decizia de azi este doar un MIC pas c

tre dreptate, către adevăr!

P.S.: Sunt mândru de această fotografie! De acești suporteri, de acest oraș! Poate unii ar trebui să vină mai des alături de acești sportivi ca să-și câștige dreptul de a folosi această fotografie cu ei și de a-și asuma munca lor! Salvați handbalul constănțean... de nedreptăți, de decizii incorecte și injuste, de oameni pasivi! Hai Constanța!, a menționat Andrei Talpeș.

 

Citește și:

UPDATE. CSM Constanța
George Buricea, strigăt de alarmă - „E momentul să vorbesc! Am simțit că ne-a lovit trenul și că ne-a aruncat în mijlocul unui tsunami“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii