Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbal feminin Farul Constanța, la 90 de minute distanță de câștigarea titlului din postura de nou-promovată. „Jucăm acasă, avem suporterii aproape”

ro

11 May, 2024 16:26 1247 Marime text
  • Fotbalistele antrenate de Raluca Sârghe – Simes sunt la 90 de minute distanță de cucerirea titlului de campioană a României, la doar un an de la promovarea în primul eșalon, Superliga Feminină
  • Meciul Farul Constanța – Universitatea Cluj reprezintă derby-ul primelor două clasate. Înaintea duelului direct, faristele sunt pe primul loc, cu 46 de puncte acumulate în cele nouă etape din play-off. Pe doi, la trei puncte în spate, este Universitatea Cluj, cea mai titrată echipă din Superliga Feminină, cu 12 campionate adjudecate din 2011 și până în prezent

Fetele de la Farul Constanța sunt în fața unei performanțe remarcabile și fără precedent în istoria fotbalului feminin din Dobrogea.

Fotbalistele antrenate de Raluca Sârghe – Simes sunt la 90 de minute distanță de cucerirea titlului de campioană a României, la doar un an de la promovarea în primul eșalon, Superliga Feminină.

Farul Constanța își poate trece în palmares titlul dacă o va învinge pe Universitatea Cluj, campioana en-titre și câștigătoarea ultimelor 12 ediții (în sezonul 2019 – 2020, din cauza pandemiei de COVID – 19, titlul nu s-a mai acordat).

Meciul dintre cele două formații este programat duminică, 12 mai 2024, de la ora 13:00, pe terenul „Central” Complex Sportiv Academia Hagi.
 

Derby-ul primelor două clasate

Meciul Farul Constanța – Universitatea Cluj reprezintă derby-ul primelor două clasate. Înaintea duelului direct, faristele sunt pe primul loc, cu 46 de puncte acumulate în cele nouă etape din play-off. Pe doi, la trei puncte în spate, este Universitatea Cluj, cea mai titrată echipă din Superliga Feminină, cu 12 campionate adjudecate din 2011 și până în prezent.

Chiar dacă ardelencele au tradiția și experiența de partea lor, Farul are bilanț pozitiv în fața lor, în acest play-off. În precedentele trei întâlniri, constănțencele au înregistrat două victorii și un egal. Ultimul meci direct s-a jucat în etapa a 7-a, cu Universitatea Cluj în calitate de gazdă. Scorul final a fost 0 – 0.
 

Farul Constanța, parcurs de excepție în play-off

Fetele de la Farul Constanța au evoluat remarcabil în play-off, reușind în cele nouă etape să câștige șase meciuri, să remizeze în alte două și au suferit un singur eșec.

La sfârșitul sezonului regular, echipa de pe litoral se clasa pe locul 2, cu 26 de puncte, la o distanță de nouă lungimi față de liderul Politehnica Timișoara, care a câștigat un singur meci în faza a doua a campionatului și le-a pierdut pe celelalte opt.


Astfel, trupa Ralucăi Sârghe – Simes a reușit să recupereze acel ecart și să pună opt puncte distanță între ea și formația din Banat.
 

Îmi doresc să tratăm și să pregătim meciul cu mare seriozitate

Într-un interviu acordat pentru Farul TV, Raluca Sârghe – Simes a prefațat duelul cu „U” Cluj:

„O să fie din nou un meci greu, la fel cum a fost pânâ acum în play-off. Îmi doresc să tratăm și să pregătim meciul cu mare seriozitate, iar rezultatul să fie doar o consecință a tot ceea ce facem și a tot ceea ce am făcut până acum. E bină că jucăm acasă, că avem suporterii aproape, că jucăm pe terenul mare. Sper să fie un avantaj lucrul ăsta. Toate meciurile pe care le-am jucat împotriva lor au fost bune. Au dat bine atât publicului, cât și celor de acasă. Sper să fie un meci bun și de data aceasta”, a declarat antrenoarea Farului.

Ea a subliniat și importanța publicului pentru acest meci.

„Am început să ne obișnuim cu suportul lor. E un om în plus pe teren în timpul jocului și sper să vină în număr cât mai mare”.
 

Nu ne credem învingătoare până nu se termină meciul”

Un interviu a fost acordat și de jucătoarea Olga Iordăchiuși. Ea a spus:

„Este un meci important pentru noi. Vrem să ne facem jocul nostru, ținând cont că în play-off nu am pierdut puncte împotriva lor și vrem să o ținem tot așa. Nu avem o presiune atât de mare. Vrem să ne bucurăm de joc. Nu ne credem învingătoare până nu se termină meciul. S-a văzut că în ultimele meciuri au fost alături de noi (n.r. publicul) de fiecare dată când am jucat acasă și asta ne ajută foarte mult. Sper să vină în număr cât mai mare, ținând cont că se joacă și duminică. Avem nevoie de ei.”
 

Istoria echipei feminine a Farului

Fotbalul feminin a fost prezent din vara anului 2022 în cadrul clubului dobrogean. Astfel, începând din sezonul 2022 – 2023, Farul Constanța a fost reprezentat și la nivel feminin, care a reușit să promoveze chiar după primul an de activitate. De pregătirea acestei echipe s-a ocupat în sezonul 2022-2023 fostul jucător Ionuț Florea. 

Începând cu sezonul 2023-2024, banca tehnică a fost preluată de fosta internațională Raluca Sârghe-Simes, iar lotul a suferit numeroase modificări, astfel încât Farul fete să își propună titlul de campioană încă de la prima participare în prima divizie.

‘’Fotbalul este un fenomen care în ultimii ani și-a câștigat foarte mulți suporteri și în rândul doamnelor, domnișoarelor. Cred că vedem cu toții impactul pe care îl au partidele de fotbal feminin la nivel mondial, implicarea în această direcție care există la toate formațiile de top din Europa. Așa cum am spus mereu, Farul este echipa tuturor dobrogenilor, iar înființarea acestei echipe nu este decât o normalitate prin care dorim să oferim aceleași bucurii, împliniri, tuturor celor care iubesc Farul, indiferent de sex‘’ a declarat vicepreședintele clubului, Tiberiu Curt.


Citește și:

Fotbalistele de la Farul Constanța au învins și campioana României și au urcat pe locul întâi în clasament

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii