Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 29 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnastică aerobică Reprezentanți ai Constanței, vicecampioni mondiali!

ro

29 Sep, 2024 10:48 226 Marime text
România, pe podium la Mondiale alături de Italia și China. Sursa foto: Facebook (Federația Română de Gimnastică) 
Echipa României a cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale de gimnastică aerobică de la Pesaro (Italia), din efectivul tricolor făcând parte și sportivi de la CS Farul Constanța și CSM Constanța.
 
Datorită rezultatelor bune din calificări, Daria Mihaiu (CSM Constanța), Claudia Ristea (CS Farul Constanța), Larisa Șuiu, Mara Dragomir, Leonard Manta (CS Farul Constanța), Antonio Surdu (CSM Constanța), Darius Branda, Daniel Țavoc (CS Farul Constanța), Vlăduț Popa (CS Farul Constanța) şi Mădălin Boldea (CSM Constanța) au urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere, după Italia, bronzul fiind cucerit de China.
 
În urma rezultatelor din calificări, România a înregistrat performanța de a fi singura ţară calificată la Jocurile Mondiale de la Chengdu la toate cele 4 probe: Perechi mixte, Trio, Grup şi Aerobic Dance.
 
La această ediție a Campionatelor Mondiale primii cinci clasați la fiecare probă în calificări obțin biletele pentru Jocurile Mondiale de la Chengdu, cea mai importantă competiție a sporturilor neolimpice.
 
După medalia de argint câştigată în finala pe echipe, Claudia Ristea, Daniel Ţavoc şi Leonard Manta s-au clasat pe locul 4 în finala la Trio, cu 20.350 puncte.
 
Concursul se încheie duminică, 29 septembrie 2024, fiind programate finalele la perechi mixte, individual masculin, grup şi aerobic dance.
 

Felicitări gimnaştilor noştri şi antrenoarelor lor, Maria Fumea şi Mădălina Cioveie, mult succes în finalele de mâine!, este mesajul Federației Române de Gimnastică.  

 
Claudia Ristea şi Daniel Ţavoc au prezentat cel mai dificil exerciţiu la Perchi mixte şi, cu 19.950, s-au clasat pe locul al 5-lea, asigurându-şi atât prezenţa în finală, cât şi la Jocurile Mondiale de anul viitor.
 
Daria Mihaiu /Darius Branda s-au clasat pe locul 9 cu 19.800 puncte la 0.05 de finală.
 
Leonard Manta s-a calificat în finala la Individual cu al 9-lea punctaj, 20.450. Antonio Surdu s-a clasat pe locul 14 cu 19.500.
 
17.350 a fost punctajul cu care Daria Mihaiu/Claudia Ristea/Larisa Șuiu/Mara Dragomir/Antonio Surdu/Darius Branda/Vlăduț Popa/Mădălin Boldea s-au clasat pe locul al 3-lea și vor concura pentru medalii duminică la Aerobic Dance.
 
Daria Mihaiu este a doua rezervă la Individual.
 
Larisa Șuiu, Daniel Țavoc, Leonard Manta, Darius Branda și Vlăduț Popa au prezentat în calificări la Grup cel mai dificil exercițiu, au fost notați cu 20.188 puncte și s-au calificat de pe locul al doilea în finală, la 0.145 puncte de reprezentanții Italiei.
 
În întrecerea individuală a fetelor, Daria Mihaiu s-a clasat pe locul 12 cu 19.700.
 
Citește și:
 
CSS1 Constanța
Gimnasta Bianca Voicu și antrenoarea Cristiana Spînu, premiate pentru performanța de la Campionatul European (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii