Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 21 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gurita vine in locul lui Negru

ro

06 Jan, 2004 00:00 653 Marime text

Schimb de jucatori intre FC Farul si Otelul Galati

Atat conducerile celor doua cluburi, cat si fotbalistii si-au dat acordul in privinta realizarii mutarii * Schiopu, Balasa si Badescu au plecat sau urmeaza sa plece la probe in strainatate

Conducerile divizionarelor A de fotbal FC Farul Constanta si Otelul Galati au ajuns la o intelegere in privinta unui schimb de jucatori. Mai precis, o rocada de atacanti. Astfel, faristul Cristian Negru va pleca la Galati, in locul sau urmand sa soseasca Mihai Gurita. Primul nu este pe placul antrenorului Ion Marin, care a apelat de prea putine ori la serviciile sale. Al doilea, dorit de FC Farul, atat in iarna trecuta, cat si in vara, a avut in ultima perioada dese conflicte cu conducerea clubului. In plus, el a intrat si in dizgratia spectatorilor galateni ca urmare a unui gest obscen pe care l-a facut la adresa lor la o partida din turul actualului campionat. Pana acum s-au purtat discutii atat intre conducerile celor doua cluburi, cat si intre jucatori si reprezentantii celor doua grupari. Tratativele sunt foarte avansate si sunt sanse mari ca schimbul sa se materializeze. Si Negru, si Gurita si-au aratat disponibilitatea de a-si muta locul de munca, ei urmand sa se prezinte la noile lor echipe in prima zi a reunirii loturilor. Ex-galateanul urmeaza sa faca cunostinta cu noii sai colegi pe 12 ianuarie, data cand este fixata reunirea lotului farist. Inca din primele zile, el va fi supus unor teste medicale, iar daca acestea vor iesi bine, atacantul isi va pune semnatura pe noul contract. Gurita mai are oferte din Ucraina si de la FC Arges, dar se pare ca el va fi in sfarsit inregimentat la clubul de pe litoral. Cat despre Negru, si el pare tentat de acest schimb, intr-o relansare la Galati.

"Marinarii" dau probe in strainatate

Desi s-a tot vorbit despre diverse oferte venite pentru "marinari", singurele tratative s-au purtat doar cu Otelul, pentru schimbul amintit. Cu toate acestea, cativa fotbalisti ai Farului au plecat sau urmeaza sa plece in strainatate pentru a da probe la diverse echipe. Astfel, liberoul Cristian Schiopu va merge in curand in China, Balasa se afla de la 1 ianuarie in Cipru, iar Badescu urma sa plece ieri in Ucraina. Conducerea clubului nu priveste cu ochi prea buni aceste plecari, mai ales ca s-a tot vorbit de construirea unei formatii competitive, care sa se bata pentru atingerea obiectivului (clasarea pe un loc 1-6). Dar ea este dispusa sa negocieze cu oricine pentru a le oferi posibilitatea jucatorilor sa castige mai mult. In cazurile lui Schiopu si Balasa, jucatori de 30, respectiv 32 de ani, un transfer in strainatate ar reprezenta, probabil, ultimul tren. Cat despre Badescu, de 25 de ani, cedarea lui ar fi explicabila prin faptul ca acestuia ii expira in vara contractul cu Farul, iar atunci el poate pleca fara ca "marinarii" sa incaseze ceva. Conducerea "marinarilor" este dispusa chiar sa reduca din suma de 200.000 de dolari, pe care, conform contractului jucatorului, o echipa trebuie sa o plateasca pentru a-l cumpara.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii