Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 07 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Haideți să umplem tribunele!“ CSM Constanța - Ystads IF HF. Spectacolul cupelor europene revine la Sala Sporturilor „Simona Amânar“!

ro

07 Oct, 2024 17:00 274 Marime text
CSM Constanța speră să fructifice experiența câștigată în sezonul precedent, când a atins faza principală a competiției. Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)
 
  • Handbaliștii de la CSM Constanța joacă, pentru al doilea an la rând, în grupele EHF European League.
 
Spectacolul cupelor europene revine, din 8 octombrie 2024, la Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța! Handbaliștii de la CSM Constanța joacă, pentru al doilea an la rând, în grupele EHF European League, a doua în topul competițiilor inter-cluburi de pe continent, după Champions League.
 
Marți, 8 octombrie 2024, de la ora 19.45, vicecampionii României debutează în Grupa D, contra suedezilor de la Ystads IF HF, echipă care a trecut de Madeira în calificări și va evolua pentru a doua oară în EHF European League. Prima dată, în sezonul 2022/2023, Ystads IF a ajuns în optimile de finală.
 
Brațul devastator de la 9 metri
 
CSM Constanța speră să fructifice experiența câștigată în sezonul precedent, când a atins faza principală a competiției.
 
„A mai trecut un an peste «îngerul păzitor» al porții noastre, Dani Vasile, peste interul stânga Vitaly Komogorov, brațul devastator de la 9 metri, peste vitezistul Valentino Ravnić, dar și peste tânărul Andrei Drăgan, unul dintre coordonatorii atacurilor noastre. Atuurile echipei antrenate de George Buricea și Ionuț Pușcașu sunt omogenitatea lotului, care păstrează nucleul de bază din ultimele sezoane, determinarea cu care abordează meciurile tari din Europa și publicul senzațional de la Sala Sporturilor. De la care așteptăm să fie, din nou, al optulea jucător al echipei! Haideți să umplem tribunele, pentru prima victorie europeană din acest sezon! Marți, 8 octombrie, de la ora 19.45! Hai, Constanța!“, este mesajul CSM Constanța.
 
Super-starul Niclas Ekberg s-a întors
 
De trei ori campioană a Suediei în aproape 100 de ani de istorie, Ystads IF HF a atins cea mai bună performanță europeană în 2021, când a jucat finala EHF European Cup, cu AEK Atena. Aflat la comanda echipei din 2020, antrenorul Oscar Carlen dispune de un lot care îmbină tinerețea cu experiența, dar și de un super-star, în persoana lui Niclas Ekberg (extremă dreapta, 36 de ani), care s-a întors la echipa din orașul său natal, după 12 ani petrecuți la THW Kiel! Ekberg este câștigător al Ligii Campionilor în 2020, vicecampion olimpic în 2012 și campion european în 2022 cu naționala Suediei!
 
Kim Andersson este triplu câștigător al Ligii Campionilor
 
Decanul de vârstă și experiență, fostul adversar al Constanței din anii 2000, Kim Andersson (inter dreapta, centru, 42 de ani), este triplu câștigător al Ligii Campionilor cu THW Kiel și vicecampion olimpic cu Suedia în 2012! De urmărit la adversari și fostul internațional suedez Philip Stenmalm (32 de ani, inter stânga), desemnat cel mai bun apărător al ligii suedeze în sezonul 2023/2024, și Julius Lindskog Andersson (30 de ani, centru), unul dintre jucătorii cheie ai echipei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Handbal
CSM Constanța, victorie la pas cu nou promovata CSM Făgăraș
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii