Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Handbal CSM Constanța - CSM București, duel european în Sala Sporturilor „Simona Amânar“!

ro

28 Sep, 2024 12:31 199 Marime text
 
 
O nouă săptămână în care sportivii de la CSM Constanța participă la competiții de top, naționale și internaționale!
 

Trei gimnaști vor reprezenta clubul la Campionatele Mondiale de Aerobic din Italia, iar Elena Zaharia a debutat la super-turneul de tenis de masă China Smash 2024. Echipele de baschet au ținut steagul sus în Europa, băieții reușind o calificare istorică în grupele FIBA European Cup. Weekendul vine cu meciuri tari în ligile interne pentru handbaliști și rugbiști, în timp ce voleibalistele clubului nostru susțin ultimele teste înainte de startul sezonului. Avem speranțe la medalii de la campionatele naționale la box, ciclism și lupte. Succes, tuturor! Hai, Constanța! Hai, România!, este mesajul CSM Constanța.

 
== Handbal seniori ==
 
Duel european la Sala Sporturilor! Vicecampioana CSM Constanța, reprezentanta României în grupele EHF European League, o înfruntă pe CSM București, echipă calificată în turul al doilea din EHF European Cup! Handbaliștii noștri vin după o serie de trei succese în Liga Zimbrilor, ultimul pe terenul Stelei, în timp ce bucureștenii au câștigat acasă împotriva băimărenilor, în etapa precedentă. Un meci în care băieții noștri au nevoie de susținere. Haideți să umplem tribunele! Sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 17.30, la Sala Sporturilor! Derby-ul etapei a 5-a din Liga Zimbrilor va fi în direct la ProArena. Hai, Constanța!
 
== Rugby ==
 
Etapa a 11-a din Divizia Națională de Seniori la rugby programează pe terenul “Tei” din Capitală, meciul dintre Sportul Studențesc și CSM Constanța. Formația noastră, antrenată de Alexandru Lupu, vine după victoria concludentă reușită în deplasare cu Bucovina Suceava, scor 110-3, și își dorește un nou succes, care să o mențină pe primul loc al clasamentului. În tur, pe 13 iunie, studenții bucureșteni au preferat să nu se prezinte și au pierdut cu 0-5. Partida Sportul Studențesc București – CSM Constanța se va juca sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 13.00. Hai, Constanța! Team is everything!
 
== Handbal tineret ==
 
CSM Constanța susține cel de-al doilea meci din acest sezon în Campionatul Național de Handbal Masculin Tineret - Seria B. Echipa noastră vrea să fructifice avantajul terenului propriu, în duelul cu CSM București. Meciul este programat duminică, 29 septembrie, de la ora 14.00, în Sala Sporturilor! Hai, Constanța!
 
== Handbal juniori ==
 
După ce s-au impus la scor în etapa de debut, juniorii 1 vor o nouă victorie în Campionatul Național de Handbal Masculin J1. Băieții antrenați de Enis Murtaza joacă în deplasare, pe terenul celor de la LPS Brăila, în etapa a 2-a din Seria D. Sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 11.00. Hai, Constanța!
Juniorii 2 au meci în deplasare la sfârșitul săptămânii. Handbaliștii antrenați de Ionuț Pușcașu au câștigat clar în prima etapă din Seria D și vor să repete succesul, pe terenul celor de la CSȘ Galați. Duminică, 29 septembrie, de la ora 14.00. Hai, Constanța!
 
== Lupte ==
 
Etapa de zonă a Campionatului Național de lupte pentru juniori 4 se va desfășura la Constanța, sâmbătă, 28 septembrie. Competiția are loc în sala LPS “Nicolae Rotaru” de la ora 10.00, iar de la CSM Constanța participă doi tineri sportivi, pregătiți de antrenorul Gheorghe Grigore. Primii patru luptători de la fiecare categorie de greutate vor obține calificarea la turneul final. Hai, Constanța!
 
== Ciclism ==
 
Cicliștii noștri iau startul la Campionatele Naționale de Pistă (Velodrom), competiție open care se desfășoară în Bulgaria, la Plovdiv, în perioada 1-3 octombrie. Competiția organizată de Federația Română de Ciclism este deschisă tuturor sportivilor de cetățenie română cu licență validă și se va desfășura sub regulamentul Uniunii Cicliste Internaționale, la categoriile Elite, Under 23, juniori, cadeți și Master, masculin și feminin. Probele sunt: urmărire pe echipe, sprint pe echipe, sprint individual, urmărire individuală, time trial 1km, keirin și omnium.
 
Cei mai mici cicliști ai clubului nostru participă la Cupa Toamnei 2024, competiție care se desfășoară sâmbătă, 28 septembrie, pe Șoseaua Pavel D. Kiseleff din București. Concursul de ciclism de șosea este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani.
 
== Tenis de masă ==
 
Elena Zaharia participă la China Smash 2024, competiție de top mondial, care se desfășoară, între 26 septembrie și 6 octombrie, la Beijing. Sportiva de la CSM Constanța a avut parte de prima provocare, în calificările la simplu feminin, unde a cedat, 1-3 cu croata Ivana Malobabic. Tinerele Elena Zaharia și Ioana Sângeorzan participă la China Smash alături de experimentatele Bernadette Szocs, Eliza Samara, Adina Diaconu și Andreea Dragoman. Hai, România!
 
== Tenis de masă ==
 
Echipa feminină de tenis de masă CSM Constanța II debutează în Campionatul Național pe echipe - Divizia A, la sfârșitul acestei săptămâni. Turul campionatului are loc la Buzău, în 27-29 septembrie. CSM Constanța II (în componența Alina Zaharia, Denisa Urîtu, Maria Vlad, antrenor Viorel Filimon) joacă primele meciuri cu Politehnica Iași, Rapid București, CS Farul Constanța, CSM Râmnicu Sărat și CSM Craiova. Hai, Constanța!
 
== Baschet seniori ==
 
CSM Constanța a încheiat "săptămâna europeană" la Sala Sporturilor, gazda dublei cu campioana Ucrainei, BC Dnipro, din calificările pentru FIBA Europe Cup! După 69-71 în meciul tur, echipa antrenată de Dan Fleșeriu și Valentin Boian a câștigat clar returul, cu 84-71, asigurându-și astfel prezența în faza următoare a competiției. CSM Constanța va juca în Grupa C, cu Cholet (Franța), Antwerp (Belgia) și Fribourg (Elveția). Hai, Constanța!
 
== Baschet juniori ==
 
CSM Constanța U15 debutează în noul sezon al Campionatului Național de Baschet Feminin. În prima fază, fetele noastre fac parte din Grupa a 8-a, alături de LPS Galați și CSȘ1 Constanța. Primul turneu se desfășoară la Sala CSȘ1, în 28-29 septembrie. CSM Constanța joacă sâmbătă, de la ora 9.00 cu CSȘ1 Constanța, și de la ora 18.00 cu LPS Galați.
 
Echipa de băieți CSM Constanța U15 debutează în noul sezon al Campionatului Național de Baschet Masculin. În prima fază, băieții noștri evoluează în Grupa a 15-a, alături de CSȘ Tulcea și CS Axiopolis Cernavodă. În primul turneu, la Tulcea, CSM Constanța joacă sâmbătă, 28 septembrie, de la 10.00, cu Axiopolis Cernavodă, iar de la ora 17.00 cu CSȘ Tulcea. Hai, Constanța!
 
== Gimnastică aerobică ==
 
“Vitrifrigo Arena” din Pesaro (Italia) găzduiește de vineri, 27 septembrie, întrecerile celei de-a 18-a ediții a Campionatelor Mondiale de gimnastică aerobică. Sportivii noștri și-au stabilit obiective importante pentru această competiție: cât mai multe medalii la Mondiale, dar și calificarea la Jocurile Mondiale din China programate anul viitor. De la CSM Constanța vor participa la competiția mondială a seniorilor, trei sportivi: Daria Mihaiu la individual, cuplu și aerobic dance, Antonio Surdu la individual, trio și aerobic dance și Mădălin Boldea la trio și aerobic dance. Antrenoarea sportivilor la CSM Constanța este Maria Fumea. Hai, România! Hai, Constanța!
 
==Box==
 
Pugilistul Alexandru Buleu de la CSM Constanța a participat între 25 și 28 septembrie la Campionatul Național de box pentru seniori U22 de la Râmnicu Vâlcea. Sportivul nostru a boxat la categoria 75 kg și a cucerit un nou titlu de campion national! Această competiție a reprezentat un ultim test înaintea Campionatelor Europene programate luna viitoare în Bulgaria. La CSM Constanța, Alex Buleu este pregătit de antrenorii Mihai Constantin și Ionuț Bodilcu. Hai, Constanța!
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)
 
Citește și:
 
CSM Constanța are trei echipe angrenate în grupele cupelor europene în acest sezon! „Ne-am autodepășit întru totul“ 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii