Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cum va arăta stadionul din Năvodari (galerie foto)

ro

02 Mar, 2011 02:17 11231 Marime text
cap_1.jpgArena va fi adusă la standardele impuse de Federaţia Română de Fotbal pentru ca Săgeata să poată juca în Liga I la Năvodari

Chiar dacă divizionara secundă Săgeata Năvodari nu are încă dreptul de a promova în primul eşalon fotbalistic, autorităţile locale năvodărene au realizat deja proiectul de modernizare şi extindere a stadionului Flacăra.

stadion2.jpgModernizarea stadionului va presupune dublarea numărului de locuri din tribune, de la 4.000 câte sunt în prezent, la peste 8.300, vor fi create încă trei locuri de acces pe stadion, locuri de parcare, va fi achiziţionată o tabelă electronică, posibil şi nocturnă. De asemenea, se va păstra şi terenul 2, pentru antrenamente şi pentru meciurile echipei de juniori. Acest teren va fi dotat pe partea sa vestică cu o gradenă de mici dimensiuni, realizată din grinzi de lemn, pentru spectatorii prezenţi la meciurile şi antrenamentelor juniorilor. Corpul de clădire existent în cadrul complexului sportiv va suferi la rândul său modificări. Astfel, se va realiza o extindere a clădirii existente în continuarea acesteia. Totodată, se vor schimba compartimentările în clădirea existentă. Aceasta va găzdui cele două vestiare, o sală pentru conferinţe de presă, care poate găzdui până la 50 de persoane, şi o sală pentru arbitri. În corpul nou de clădire va fi amenajată sala de mese şi bucătăria, zona de recepţie şi casa scării care duce la etajele superioare către camerele de cazare. De asemenea, aici va fi amenajată şi sala de forţă, cu accesul din zona vestiarelor. În ceea ce priveşte tribunele, gradenele laterale, construite pe malul de pământ deja existent, vor fi acoperite, ulterior adăugându-se încă un nivel de gradene în continuarea tribunei a doua. Astfel, cu această extindere se poate ajunge la un număr de circa 12.000 de locuri pentru spectatori. Spectatorii vor putea intra în stadion prin intermediul a cinci căi de acces, asigurându-se în acelaşi timp şi căi de acces pentru persoanele cu handicap. „Primăria şi Consiliul Local încearcă să-şi respecte angajamentul faţă de patronii echipei, care o susţin financiar, de a crea condiţiile necesare competiţiei pentru Liga I", a declarat primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei. „Construcţia actuală va suferi ample modificări, va fi mărită, pentru a crea jucătorilor condiţii - vestiare, sală, la fel şi pentru arbitri şi pentru echipele vizitatoare, aşa cum prevăd normele UEFA. Momentan, nu ştim valoarea investiţiei, pentru că nu au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici. Investiţia va fi însă 100% din banii oraşului şi va rămâne în domeniul public al oraşului, alături de Sala de Sport şi de alte asemenea investiţii", a mai spus Matei.

Aşteaptă decizia Federaţiei Române de Fotbal

Deşi se află pe locul secund în Liga a II-a, Seria I, Săgeata Năvodari nu are drept de promovare în primul eşalon, după ce Federaţia Română de Fotbal a inclus-o pe lista formaţiilor care nu au dreptul de a participa într-o categorie competiţională superioară pentru o perioada de trei ani competiţionali începând cu sezonul 2009 - 2010. Conducerea clubului aşteaptă însă decizia FRF, după ce a depus un memoriu pe marginea acestei probleme. „Nu va mai fi nevoie să apelăm la Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru că vom câştiga la comisia de disciplină. În caz contrar, ne vom adresa la FIFA, pentru că dreptatea este de partea noastră. Nicio lege nu poate funcţiona retroactiv", a declarat antrenorul Aurel Şunda.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • costica srb 13 Sep, 2014 21:08 vad ca nu prea se inghesuie nimeni pe acest site ori nu se stie de el. Draga navodarene da cu parerea aici, ca sa mai punem consilierii la treaba si penru sport nu numai pentru ei.vad ca echipa merge bine,sa vedem si finalul de campionat .Succes SAGEATA hai din nou in liga1
  • costica SRB 07 May, 2014 19:34 Am sperat ca echipa din navodari sa nu retrogradeze.Dar cred ca m-am inselat pentru ca vad ca nu misca nimic nici cu echipa nici cu stadionul.Ne-am bucurat când a venit Anghel la echipa ,ECHIPA ERA PE LOCUL 12 CU SANSE REALE DE SALVARE DAR ACUM MAI SUNT 4 ETAPE SI SUNT PE LOCUL 16. Revin si spun ca ''in continuare vad zilnic aceiasi 5-6 muncitori care modernizeaza stadionul'' "RUSINEEEEE"
  • costica.s SRB 02 Apr, 2014 20:39 bravo pt. ca va-ti apucat de stadion.dar sa stiti ca zilnic trec pe langa stadion si nu vad mai mult de 5----6 muncitori .credeti? ca va fi gata anul acesta.vom putea sa vedem si noi echipa la navodari? pt. ca ati vazut ca la constanta nu are nici cea mai mica sustinere.si dl. presedinte al clubului sageata navodari cred ca este timpul ca sa alocati niste fonduri minime pt. o galerie care sa sustina echipa.sa o incurajeze tot meciul, numai asapot fi rezultate mai bune .fara galerie si cu ajutorul suporterilor o echipa de fotbal nu este nimic.sper din tot sufletul cacechipa sa nu retrogradeze.HAI SAGEATA NAVODARI.TREBUIE SA AFLE TOATA TARA UNDE SI CINE SUNTEM NOI. MULT SUCCES SI SA RAMAI MEREU IN DIVIZIA ,,A
  • costica.s 30 Aug, 2013 18:52 multumim matei ca sprijini echipa .dar sa stii ca ne-am saturat sa mergem pe stadionul ala murdar de la faru.mai e putin si vine iarna si nu o sa se poata faca nici o modernizare .cind credeti domnilor conslieri ca va apucati de treaba .ca de promisiuni sunteti la fel de buni caa si cei din parlament.
  • costica.S 04 Jul, 2013 18:53 doresc ca matei sa impuna tuturor agentilor comerciali ,,TAXA PT.SPORT,, ca echipa de fotbal sa supravetuiasca.
  • paul 26 May, 2013 15:45 La meciul cu Dunarea Galati sa vina tot Navodariul,va fi o promovare istorica.Hai Sageata ! Respect pentru Matei.
  • navodareanul 19 May, 2013 22:27 bv bv bv matei daca renovezi stadionul esti cu adevarat un om demn de respectat!
  • cosmin 28 Jun, 2011 13:29 daca si matei e hot...calapod ce era:))?
  • viorel 18 Mar, 2011 18:46 La ce hot e primarul Matei ,sunt mai mult ca sigur ca nu o sa construiasca nimic nou la stadion,el face doar proiecte sa isi traga banii, nu o sa faca nici stadionul si nici bulevardul navodari cum a promis.
  • florin 11 Mar, 2011 22:14 bvo sa se faca...o sa fie jmecherie rau complexul