Înot după pandemie Cum a fost reluată activitatea grupelor de natație de la Atena Swin Center. Ce măsuri au fost implementate (document)
Înot după pandemie: Cum a fost reluată activitatea grupelor de natație de la Atena Swin Center. Ce măsuri
20 Jun, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
4139
Marime text
- Centrul de natație Atena Swim Center din Constanța este patronat de medaliatul olimpic Răzvan Florea.
- Activitatea la bazin s-a reluat cu cursanții care au deprins deja noțiunile de bază în înot.
- Înotătorii trebuie să poarte mască până la intrare în bazin.
De câteva zile, a fost reluată activitatea și la centrul de înot din Constanța Atena Swim Center, patronat de medaliatul olimpic Răzvan Florea. Având în vedere pandemia de coronavirus și regulile stricte care au fost stabilite în România pentru bazinele de înot, activitatea grupelor a fost reluată doar parțial, respectând toate normele impuse de autorități.
Când a redeschis bazinul, echipa Atena Swim Center a anunțat că, având în vedere situația actuală, s-a început cu cursanții care au deprins deja noțiunile de bază în înot. „Cursurile individuale, baby swim, aqua-gym, grupe adulți si intrările la liber sunt în continuare suspendate“, a fost mesajul de pe 15 iunie, pentru deschiderea de a doua zi.„Siguranța pe primul plan! Suntem extrem de bucuroși să ne revedem. Dorim să reamintim că, din prisma măsurilor impuse, activitatea grupelor a fost reluată doar parțial“, au punctat cei de la club pe 17 iunie, menționând că, pentru a asigura un mediu sigur, atât pentru angajați cât și pentru membri, Atena Swim Center a implementat următoarele măsuri:
1. Ștergerea tălpilor încălțămintei la intrarea în incinta bazinului pe covoarele cu dezinfectant;
2. Triajul epidemiologic prin măsurarea temperaturii corporale și notarea acesteia în registrul special;
3. Completarea declarației pe proprie răspundere;
4. Păstrarea distanței de minimum doi metri faţă de următoarea persoană;
5. Purtarea măștii în timpul cât persoana nu se află în bazin;
6. Înainte de a intra în zona bazinului, trecerea prin duş și pediluviu pentru spălarea picioarelor, care conține apă tratată cu clor;
7. Masca se lasă la prosop, înainte de intrarea în bazin și se pune înapoi la finalizarea cursului de înot;
8. Numărul maxim de persoane ce se pot afla simultan în vestiar este de 7;
9. Nu se permite accesul în tribune pentru părinti și/sau însoțitori. Aceștia pot însoți cursanții la vestiar pentru a-i ajuta să se schimbe;
10. Sistemul performant de tratare al apei, care asigură măsurarea în timp real a parametrilor.
Declarația pe propria răspundere
Conform normelor aplicate împotriva răspândirii COVID-19 la bazinul de înot (reguli care au fost aduse la cunoștință, pe site-ul oficial, și de Atena Sport Club), purtarea măștii în spatii comune este obligatorie. Pentru o protecție eficientă, masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul. Înotătorii trebuie să poarte mască până la intrare în bazin. Utilizatorii declară pe propria răspundere că nu au fost expuși la cazuri pozitive de Covid 19 și că nu au intrat în contact cu persoane confirmate pozitiv de Covid 19 în ultimile 14 zile. Persoanelor care prezintă semne de infecție respiratorie, tuse și strănut frecvent, stare generală alterată, febra mai mare de 37,3°C nu este permis accesul în bazin. Accesul se va face în baza unei programări prealabile, astfel încât să se poată respecta condițiile de distanțare. Igiena respiratorie este obligatorie (tuse, strănut în plica cotului sau în batista de unică folosință, care va fi aruncată imediat la coșul de gunoi special). Trebuie să se spele regulat mâinile. Este interzisă atingerea feţei cu mâinile neigienizate. Sunt interzise suflatul nasului sau scuipatul în bazin. Dacă este necesar, se utilizează toaletele în aceste scopuri. Conform normelor de distanțare, sunt premise maximum trei persoane la dușuri.Regulamentul complet
Pe site-ul oficial al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern a fost postat regulamentul din 12 iunie a.c. (publicat în Monitorul Oficial al României nr. 505 din 13 iunie a.c.) privind condițiile necesar a fi respectate pentru reluarea activității de natație în bazinele acoperite și în aer liber din România. Ordinul comun pentru aprobarea regulamentului a fost semnat de Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, și de Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.Acest document stabilește măsurile și procedurile care trebuie implementate de către administratorii ștrandurilor și piscinelor exterioare accesibile publicului larg, dar și ai bazinelor acoperite și în aer liber pe care le folosesc sportivii de performanță pentru a relua activitățile de pregătire sportivă și competițiile sportive, păstrând la un nivel minim riscul de infecție cu COVID-19. Măsurile sunt valabile, de asemenea, și pentru cursurile de inițiere în natație. Sunt prevăzute măsuri privind asigurarea calității apei; alte măsuri pentru scăderea riscului de transmitere Covid-19 (măsuri de igienă personală, măsuri de natură organizatorică, măsuri privind accesul la zona piscinei / bazinului); măsuri specifice ștrandurilor și piscinelor exterioare; măsuri specifice bazinelor acoperite și în aer liber folosite de sportivii de performanță; măsuri pentru desfășurarea competițiilor; condiții de folosire a dușurilor și a vestiarelor; gestionarea cazurilor simptomatice.
Întregul regulament poate fi vizualizat în secțiunea „Documente“ a acestui articol.
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Atena Sport Club)
Citește și:
Antrenată de Răzvan Florea Înotătoarea Ana Grosu, de la Atena Sport Club Constanța, și-a propus să doboare un nou record național
Patrick Dinu, cel mai medaliat sportiv de la Atena Sport Club Constanța „M-am îndrăgostit de înot de la primul antrenament“
Andreas Niculaie, de la Atena Sport Club Constanța „Înotul este viața mea. Am avut șansa să întâlnesc doi antrenori extraordinari“
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii