Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 30 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

JO Paris 2024 David Popovici, campion olimpic! „E o realizare imensă! Mă bucur foarte tare pentru că am scris istorie“ (GALERIE FOTO)

ro

29 Jul, 2024 22:57 279 Marime text
Medaliații probei de 200 m liber de la Jocurile Olimpice Paris 2024. Sursa foto: Facebook (FRNPM)

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur la 200 m liber la Jocurile Olimpice Paris 2024, la capătul unei curse senzaționale, în care a recuperat ireal pe ultimii metri de bazin, impunându-se la două sutimi!

Imediat după marea sa victorie, campionul a declarat. la TVRSport:

„E un vis împlinit. Mă bucur foarte tare că datorită mie se va auzi imnul României, sper să nu încep să plâng. Mă bucur foarte tare pentru că am scris istorie. Dacă eu am putut, un băiat obișnuit, dar cu o dorință arzătoare și puternică, oricine poate. Deci, vă rog, faceți-o și voi! Orice e posibil la Jocurile Olimpice, atâta timp cât ai un culoar, ai o șansă. Mă bucur că am luptat până pe ultimul metru. Treaba încă nu s-a încheiat, dar bineînțeles că mă voi bucura pentru acest aur. E o realizare imensă, în primul rând pentru mine. Mă bucur că țara m-a urmărit și sunt atât de mulți români în tribună. Mă bucur că am asistat împreună la ce am reușit“.

 
Performanță fantastică pentru sportul și pentru înotul românesc! În această seară, David Popovici a intrat definitiv în istorie, reușind să cucerească medalia de AUR în proba de 200 m liber masculin la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sportivul nostru, în vârstă de 19 ani, s-a folosit de întreg talentul său uriaș, și-a pus în valoare toate calitățile fantastice și a reușit să încheie primul o cursă ce nu o vom uita niciodată. Timpul său din finală: 1:44.72 min.

Iar la final David a cules aplauzele întregii arene La Defence și a stârnit admirația rivalilor săi.

Aurul lui David Popovici este PRIMA MEDALIE pentru Team România la Jocurile Olimpice de la Paris.

Aurul lui David Popovici este PRIMA MEDALIE de acest fel pentru înotul din țara noastră. De-a lungul istoriei, în înotul masculin din România, doar Răzvan Florea (bronz în proba de 200 m spate la Atena 2004) a mai urcat pe un podium olimpic.

Iar David nu și-a încheiat evoluțiile la Paris. Mâine la prânz, de la ora 12:00, super-campionul nostru va intra în competiție în seriile probei de 100 m liber.



FELICITĂRI DAVID!

FELICITĂRI ADRIAN!

HAI ROMÂNIA!, este mesajul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

 
Citește și:

Jocurile Olimpice Paris 2024
David Popovici, campion olimpic la 200 m liber! O cursă magnifică!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii