Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

JO Paris 2024 La debutul olimpic, Rebecca Diaconescu, de la CSM Constanța, a ajuns în primele 16 înotătoare ale lumii

ro

29 Jul, 2024 10:36 263 Marime text
Rebecca Diaconescu. Sursa foto: Facebook (COSR; foto - Cristian Nistor) 
La numai 18 ani, înotătoarea Rebecca Diaconescu, de la CSM Constanța, a debutat la Jocurile Olimpice cu ocazia întrecerii de la Paris 2024.
 
Tânăra sportivă continuă tradiția familiei, după ce mama sa, Lorena Diaconescu, a participat la JO Sydney 2000, tot la natație, iar tatăl, Nicolae Papuc, a fost olimpic la aceeași ediție de Jocuri, la pentatlon modern.
 
La JO Paris 2024, Rebecca Diaconescu a reulit performanța de a se califica în semifinală la 200 m liber, clasându-se pe locul 16.
 
În penultimul act, Rebecca a încheiat cele patru lungimi de bazin cu timpul de 1:59.58 min.
 

O felicităm pentru debutul olimpic și pentru performanța de a fi ajuns între primele 16 înotătoare ale lumii, cu încredere în viitorul pe care îl are în acest sport. Mult succes în continuare, Rebecca!, este mesajul Agenției Națioanle pentru Sport.

 
Echipa de polo a României a pierdut, scor 7-14 , în fața reprezentativei Greciei, în primul meci din turneul olimpic, la capătul unei partide conduse de eleni de la început până la final. România este în grupa A și va juca următorul meci pe 30 iulie, cu SUA.
 
La tenis, România a răma cu o singură pereche în proba de dublu feminine.
 
După două ore de joc strâns, Irina Begu și Monica Niculescu nu au reușit să întoarcă șansele în favoarea lor și au pierdut ieri confruntarea cu perechea din Taiwan Su-Wei Hsieh / Chia Yi Tsao, cu scorul 6-7, 5-7.
 

Le mulțumim sportivelor noastre pentru efort și pentru luptă și le dorim mult succes în continuare!


România mai are pe tabloul de dublu de la Paris 2024 perechea Ana Bogdan / Jaqqueline Cristian, care va înfrunta astăzi echipa japoneză Shuko Aoyama / Ena Shibahara. Mult succes!, se arată pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

  
Citește și:

Jocurile Olimpice Paris 2024, ziua a treia
Programul sportivilor români de luni, 29 iulie 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii