Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Jocurile Olimpice Paris 2024 Andreea Ana, din Mangalia, a ieșit din cursa pentru medalii. A concurat însă cu o accidentare serioasă!

ro

08 Aug, 2024 13:44 686 Marime text
Andreea Ana. Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român) 
 
Andreea Ana a părăsit competiția olimpică feminin de lupte, din limitele categoriei 53 kg, după ce, în recalificări, a fost învinsă cu 0-11 de Hyo Gyong CHOE din Republica Populară Coreeană.
 
Legitimată la CSA Steaua București, Andeaa Ana este originară din Mangalia, acolo unde a început luptele, cu antrenorul Marian Oancea, care a lansat-o în performanță.
 
După meciul din recalificări, cu glasul gâtuit de lacrimi, Andreea a refuzat să vorbească cu ziariștii. A făcut-o însă Răzvan Pîrcălabu, președintele Federației Române de Lupte.

 ”Nu este diferență mare între noi și asiatici”, a precizat șeful luptelor românești. ”Ana este o sportivă de mare valoare și nu întâmplător are performanțele pe care le are (n.r. – este triplă campioană europeană, 2024, 2023, 2022), numai că nu e în apele ei.

”Joia trecută, la antrenament, a avut o accidentare destul de urâtă la picior - ruptură de menisc cu forțare de ligament - și n-a reușit să-și revină Pur și simplu nu se simte bine și atât a putut.

”Nu trebuie să ne ascundem, nici nu căutăm scuze. Suntem o federație care inspiră onoare și respect și indiferent de performanțe suntem cu fruntea sus.

”Ne pare rău, că aveam speranță mare în ea la obținerea unei medalii, dar sperăm ca fetele care vor intra în continuare în concurs Kriszta Incze (68 kg) și Cătălina Axente (76 kg) să salveze onoarea Federației Române de Lupte.

”Pentru fiecare dintre ele am speranțe mari pentru că de-asta am venit aici, să ne luptăm să obținem medalii și sper să o facem”, a conchis președintele FRL (sursa: COSR)

UPDATE:
 
Canoiștii români Ilie Sprincean și Oleg Nuță au ratat calificarea în finala olimpică în proba de dublu, pe distanța de 500 m.
 
Băieții lui Florin Popescu s-au aliniat la start în semifinala a doua și au controlat jumătate de cursă.
 
La 250 m erau pe locul 4, finișul însă nu a fost cel scontat.
 
Românii au trecut linia de sosire pe locul 5, după 1:43.42.
 
Ei vor concura în finală B, la ora 14.20.
 
Citește și:

Jocurile Olimpice Paris 2024, ziua 13
Programul sportivilor din România de astăzi, 8 august 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii