Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 04 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Jocurile Olimpice Paris 2024 Atleta Bianca Ghelber s-a calificat în finală la aruncarea ciocanului (GALERIE FOTO)

ro

04 Aug, 2024 14:50 271 Marime text
Bianca Ghelber. Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român; foto – Cristian Nistor)

La Jocurile Olimpice Paris 2024, atleta Bianca Ghelber, din România, s-a calificat în finală în proba de aruncarea ciocanului.

Românca s-a clasat pe locul 11 după încheierea concursului din cele două grupe de calificare, ea fiind pe cinci după prima rundă de calificare.  

”Am trăit cu multe emoții aceste clipe, dar sunt bucuroasă că m-am calificat în finală”, a spus emoționată Bianca Ghelber.

 

”Mă bucur că m-am calificat în primele 12. În finală va fi alt concurs. Sper ca acolo să mă autodepășesc, să prind ziua cea mai bună, să fiu în formă maximă și să îmi fac record personal. Asta îmi doresc din tot sufletul!” (sursa: COSR)

  
Finala este programată pe 6 august, de la 21.20 (ora României).

 Românca a urmărit cu emoții din tribune evoluțiile sportivelor din Grupa B, considerată mai tare din punct de vedere valoric. Bianca încheiase pe locul 5 prima rundă de calificare, iar dacă 8 sportive din ultima grupă aruncau mai bine decât ea, nu mai prindea finala.
 
Bianca Ghelber a fost pe locul 11 după încheierea concursului din cele două grupe de calificare, la fel ca la Tokyo 2020, și a intrat în lupta pentru podiumul Paris 2024, este mesajul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

UPDATE:

Stella-Jepkosgei Rutto, locul 31, la 3000 m obstacole.
 
Atleta română de origine keniană Stella-Jepkosgei Rutto s-a clasat pe locul 8 în seria 3 în care a luat startul cu timpul 9:31.23, deși după primii 1000 m a fost a doua, și nu s-a calificat în finală.
 
Primele cinci clasate în fiecare dintre cele trei serii în care s-a alergat s-au calificat în finală.
 
Citește și:
 
Jocurile Olimpice Paris 2024
Rezultat deosebit pentru Ebru Bolat, din Constanța, la yachting. „S-a întrecut pe sine“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii