Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:04 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Jocurile Olimpice Paris 2024 Cătălin Chirilă, din Tulcea, a ratat calificarea în finala A la canoe simplu pe 1.000 m

ro

09 Aug, 2024 13:21 370 Marime text
Cătălin Chirilă. Sursa foto: Facebook (COSR; foto – Cristian Nistor) 
Tulceanul Cătălin Chirilă nu a reușit calificarea în finala A la canoe simplu pe 1.000 m la Jocurile Olimpice Paris 2024, astăzi, 9 august 2024, în semifinale, clasându-se pe locul cinci, la 36 de sutimi de finala A!
 
Campion european și vicecampion mondial în exercițiu, Cătălin Chirilă stabilise un record olimpic în serii, iar, în urma ratării finalei A, va evolua în finala B, în afara medaliilor.    

 În cea mai așteptată zi a Jocurilor pentru canoiști, Cătălin Chirilă a fost doar al 5-lea în semifinală, primul sub linie.
 
Cătălin a concurat în prima semfinală și, de pe culoarul 4, a încheiat cursa în care i-a avut adversari cei care au câștigat ultimele trei titluri olimpice ale probei, pe triplul campion olimpic germanul Sebastian Brendel (aur la Londra 2012, aur la Rio 2016) sau pe brazilianul Isaquias Queiroz, campion mondial și olimpic (aur la Tokyo 2020), pe locul 5.
 
Cătălin a fost toată cursa în urma adversarilor. S-a apropiat de primii 3 la jumătatea distanței, dar pe ultimii metri înaintea finisului a fost depășit de italianul Tacchini. Germanul Brendel a fost primul, brazilianul Quieroz al doilea, polonezul Glazunow al treilea.
 
Primul sub linie, Cătălin va concura doar în finala B, în afara medaliilor olimpice.
 
Capul sus, Cătălin! Nu există consolare care să aline durerea, există brațe pe care să te sprijini! Team Romania e alături de tine!, este mesajul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

 UPDATE:
 
Tot astăzi, 9 august 2024, la lupte, Kriszta Incze, din România, a fost învinsă fulgerător în primul tur al competiției, la categoria 68 kg.
 

25 de secunde. Atât a durat întâlnirea feminină de lupte, în limitele categoriei 68 kg, dintre reprezentanta României Kriszta Incze și reprezentanta Japoniei Sakura MOTOKI, în primul tur al competiției olimpice de la Paris.
 


Medaliată cu argint la Campionatele Mondiale din 2023, la 62 kg, Motoki a reușit să o surprindă pe româncă și să puncteze decisiv 11-0, din primul minut al meciului.
 
Cu ochii în lacrimi, Kriszta Incze a plecat direct spre vestiare, fiindu-i imposibil să vorbească despre această întâlnire fulger.
 
Românca își păstrează însă șansa de a intra în recalificări. Dacă japoneza se califică în finala olimpică, Kriszta Incze poate reveni în lupta pentru o medalie de bronz, este mesajul COSR.

Cu opt medalii cucerite până acum, trei de aur, patru de argint și una de bronz, România e pe locul 15 în clasamentul pe națiuni.
 
Pe primele locuri pe națiuni se află: SUA (30-38-35), China (29-25-19) și Australia (18-14-13).

Citește și:

Jocurile Olimpice Paris 2024
Cătălin Chirilă, record olimpic în calificările de la canoe 1 pe 1.000 m! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii