Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 10 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Paris 2024 Cătălina Axente, accidentare teribilă în lupta cu americanca Kennedy Alexis Blades. „Suntem alături de Cătălina!“ (GALERIE FOTO)

ro

10 Aug, 2024 15:07 475 Marime text
Cătălina Axente. Sursa foto: Facebook (COSR; foto – Cristian Nistor) 
Luptătoarea din România Cătălina Axente a suferit o accidentare teribilă, astăzi, 10 august 2024, la Jocurile Olimpice Paris 2024, în partida cu americanca Kennedy Alexis Blades, la categoria 76 kg
 
Potrivit informațiilor oferite de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, lupta a început dur, cu 6 puncte reușite de americancă în primul minut. Cătălina a încercat să domolească elanul adversarei dar nu a reușit. Lupta s-a mai domolit până la pauză, Blades a intrat cu avantajul de 6-0 în partea secundă.

Cele două s-au tatonat minute bune, pe final Blades a reușit un tur și Cătălina s-a lovit cu capul de saltea ramânând întinsă. Medicii au urcat de urgență și i-au imobilizat gâtul cu un guler. Sportiva tricoloră a fost conștientă, dar a părăsit salteaua și sala pe targă, aplăudă în picioare de publicul din tribune.
 
Baldes s-a calificat în sferturi, după 11-0.
 
Conform protocolului medical, Axente, suspectă de traumatism cervical, a fost dusă la salvare și transportată la spital.
 

”Are un traumatism în zona cervicală, dar își mișcă degetele și picioarele. Mergem la spital pentru investigații suplimentare”, a declarat doctorul Dan Tănase, șeful colectivului medical al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.
 
Răzvan Pîrcălabu, președintele Federație Române de Lupte s-a declarat optimist după această accidentare incredibilă. ”Am întârziat un pic pentru că am stat să mă asigur că nu este foarte grav”, a spus șeful luptelor românești.
 
”În primă fază e pare că nu este vorba de nicio fractură la coloană. I s-au făcut primele teste și semnele motrice sunt sunt ok. Nervii funcționează. A plecat la spital pentru investigații. Întreaga echipă medicală de la COSR este cu Cătălina așa că nu ne facem griji. Domnii doctori sunt acolo și asistă la toate investigațiile.
 


”Ea acuză o durere foarte mare în spate la omoplatul drept și că atunci când respiră se propagă durerea în sus spre cervicală. Va fi bine, stați liniștiți. Cătălina este puternică. Știam, din calculele noastre și din experiență, că americanca este o nucă foarte tare. Bineînțeles nu ne așteptam la un meci de maniera asta. Cred că o să ajungă în finală, pentru că este foarte bună și cred că e posibil ca sportiva noastră să fie trasă în recalificări, dar nu se mai pune problema ca Axente să mai continue competiția” (sursa: COSR)

 

Suntem alături de Cătălina!
Colegul nostru, fotograful Cristian Nistor, prezent la lupte în această dimineață, a surprins in imagini momentul teribil al accidentării, mai precizează COSR.

 
Citește și:

Jocurile Olimpice 2024
Programul de sâmbătă, 10 august 2024, al sportivilor români
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii