Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Paris 2024 Deciziile din finala de la sol, contestate la TAS de Federația Română de Gimnastică. „Nu cred că Sabrina se va da bătută“

ro

06 Aug, 2024 10:35 2863 Marime text
Mihai Covaliu. Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român; foto – Cristian Nistor) 
Cele două gimnaste din România participante în finala de la sol la Jocurile Olimpice Paris 2024, Ana Maria Bărbosu și Sabrina Maneca Voinea, au fost nedreptățite în concurs, ratând o medalie, după ce s-au clasat pe locurile 4, respectiv 5.
 
Nota primită de Sabrina și faptul că i-a fost respinsă contestația, dar și faptul că Ana Maria Bărbosu a pierdut medalia de bonz, în dauna unei sportive din SUA, a cărei contestație a fost acceptată, au nemulțumit profund, iar partea română a luat atitudine.
 
Astfel, deciziile vor fi contestate la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne de Federația Română de Gimnastică, iar Comitetul Olimpic și Sportiv Român a trimis o scrisoare de protest la Federația Internațională de Gimnastică.
 

E destul de neplăcut ce s-a întâmplat. Nu discut detaliile tehnice, pentru că nu sunt specialist, dar există argumente care stau clar în favoarea Sabrinei. Întreaga sală nu a fost de acord cu nota Sabrinei și cu faptul că a fost admisă contestația sportivei din SUA, noi fiind nedreptățiți și pierzând o medalie. Cred că «furt» este un cuvânt mult prea dur, dar faptul că apelul SUA a fost admis, iar al nostru nu ridică semne de întrebare.
 
COSR a trimis o scrisoare Federației Internaționale de Gimnastică și președintelui forului și avem confirmnarea că a fost primită.
 
De asemenea, Federația Română de Gimnastică face demersurile regulamenntare și potrivite, iar deciziile din finala de la sol sunt contestate la TAS, cu depunerea unui memoriu la biroul de la Jocurile Olimpice al Tribunalului, a declarat la Digi 24 Mihai Covaliu, președintele COSR.

 
Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei Maneca Voinea, a postat un mesaj în care menționează că au luat decizia de a se retrage din gimnastică.

Facem tot ce putem pentru Sabrina și Camelia. A fost o decizie pe un fond de nemulțumire. I-am spus Cameliei să se liniștească, ne batem pentru drepturile lor. Nu cred că decizia de retragere e definitivă. La cald, e normală o reacție de acest gen. Le-am spus că ce s-a îmtâmplat trebuie să le întărească și mai mult. Nu cred că Sabrina se va da bătută, e luptătoare și are un challenge, a mai spus Mihai Covaliu, potrivit sursei citate.

 
Citește și:  

Jocurile Olimpice Paris 2024
Camelia Voinea, anunț-șoc - „Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica. Atât am putut suporta!“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii