Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 02 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Jocurile Olimpice Paris 2024 Două noi medalii pentru România, la canotaj! (GALERIE FOTO)

ro

02 Aug, 2024 14:24 320 Marime text
Noi medalii pentru România la canotaj. Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român; foto - Cristian Nistor) 
La Jocurile Olimpice Paris 2024, România a obținut astăzi, 2 august 2024, noi medalii, două, ambele de argint, la canotaj, prin Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, la dublu rame, și prin Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen, la dublu vâsle categorie ușoară!

Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au făcut o cursă extraordinară, cu un finish spectaculos. Cu un timp de 07:02.97, sportivele noastre au urcat pe podium alături de echipajele din Olanda și Australia.

„A fost o cursă extrem de intensă, dar noi am fost puternice și determinate. Suntem foarte fericite că am reușit să aducem această medalie acasă”, a declarat Ioana Vrînceanu. 

„Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut. Această medalie este pentru voi!”, a completat Roxana Anghel.

 

Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, fetele lui Antonio Colamonici și Sorin Băhnărel, responsabil de barcă, și-au făcut cursa lor și au respectat tactica antrenorilor pentru o performanță care îmbogățește palmaresul celei mai titrate bărci din istoria canotajului românesc.
 
Ioana și Roxana sunt la prima medalie olimpică împreună. Ele au urcat pe podium alături de Olanda (aur) și Australia (bronz), cu timpul de 7.02.97.
 
Felicitări, fetelor!, este mesajul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

 
Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen au obținut a 3-a medalie de argint pentru Team Romania la Paris 2024 și a 4-a pentru canotaj.

Cele două sportive au avut parte de o cursă plină de adrenalină, pe care au terminat-o cu un timp de 06:48.78. Ele au urcat pe podium alături de echipajele din Marea Britanie și Grecia.

„A fost o cursă incredibilă. Am dat tot ce am avut mai bun și suntem foarte mândre de acest rezultat”, declară Ionela Cozmiuc.


Gianina van Groningen a completat:

„Această medalie este rezultatul unei munci asidue și a unui spirit de echipă extraordinar. Mă bucur că am reușit acest rezultat în ultima ediție a Jocurilor Olimpice în care este inclusă această probă de dublu vâsle categorie ușoară”.

 

Fetele lui Antonio Colamonici și Ciprian Atomei au răzbunat toate neîmplinirile de la ultimele două ediții și, în sfârșit, și-au văzut visul cu ochii.
 
”Libelulele” au aterizat pe podiumul olimpic, nu oricum, pe a doua treaptă. Fetelor, felicitări pentru fiecare clipă grea peste care ați trecut, peste doi ani în care una a continuat, Ionela, și cealaltă s-a regăsit, Gianina. A meritat sacrificiul pentru că ceva rămăsese nefăcut.
 
Împreună au atins un obiectiv, sunt campioane mondiale, europene și acum vicecampioane olimpice.



Felicitări, fetelor! Respect, antrenorilor!, se arată pe pagina de Facebook a COSR.

Federația Română de Canotaj se mândrește acum cu un total de 4 medalii obținute la Jocurile Olimpice de la Paris: o medalie de aur și 3 medalii de argint. S-a depășit astfel performanța de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde canotorii români au obținut o medalie de aur și 2 de argint. Canotajul a adus până acum cele mai multe medalii olimpice pentru România la această ediție a Jocurilor Olimpice.

„Încă o zi în care am trăit la cote maxime emoțiile la Vaires sur Marne. Sunt extrem de mândră de sportivii din lotul olimpic de canotaj. Fiecare medalie reprezintă nu doar talent și pregătire, ci și o imensă pasiune și dedicare. România continuă să demonstreze că este o forță de necontestat în acest sport. Sunt bucuroasă că s-a reușit deja depășirea numărului de medalii obținute în 2021 la JO Tokyo. În prezent, România ocupă locul 3 în clasamentul olimpic la canotaj după numărul de medalii câștigate, după Olanda și Marea Britanie, dar înaintea unor țări precum Noua Zeelandă, Irlanda, Croația sau Statele Unite. Felicitările mele merg către sportivi, dar și către antrenori, echipă medicală, staff-ul FRC și către toți cei care se află în spatele acestor rezultate excepționale!”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Agenției Naționale pentru Sport.

Tot astăzi, echipajul de dublu rame masculin (M2-), compus din Florin Arteni și Florin Lehaci, s-a clasat pe locul 4 în finală. Ei au terminat cursa cu timpul de 06:25.61, la doar un cioc de barcă de locul 3.

În prima zi a finalelor, România a obținut primul aur olimpic din istoria canotajului românesc în proba de dublu vâsle masculin (M2x), câștigat de Florian-Marian Enache și Andrei Sebastian Cornea. De asemenea, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au obținut argintul olimpic în finala probei de dublu vâsle feminin (W2x).

România mai are încă două echipaje în finalele care se vor desfășura pe 3 august, când vor concura pentru un loc pe podiumul olimpic echipajele de 8+1 feminin (W8+) și 8+1 masculin (M8+).

UPDATE:
 
Daniela Stanciu. Sursa foto: Facebook (COSR)La atletism, românca Daniela Stanciu a ocupat locul 19 la săritura în înălțime, cu cel mai bun rezultat din sezon.
 
Atleta pregătită de Oana Pantelimon, medaliată cu bronz olimpic la Sydney, în 2000, a fost prima componentă a TEAM Romania care a intrat în competiția olimpică de atletism pe Stade de France din Paris.
 
Daniela Stanciu a trecut din prima încercare ștacheta ridicată la 1.83 m, iar peste cea de la 1.88 m a sărit din a doua încercare, înregistrând cel mai bun rezultat al său din acest sezon.
 
Locul 19 pe care a încheiat sesiunea de calificări nu i-a permis accesul în finală, unde au intrat doar sportivele care au sărit cel puțin 1.97 m sau au fost în primele 12 clasate.

Citește și:
 
UPDATE. Jocurile Olimpice Paris 2024
Rezultat istoric pentru barca de dublu vâsle a băieților! Florin Enache și Andrei Cornea au câștigat aurul! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii