Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Jocurile Olimpice Paris 2024 Leontin Nuțescu, de la CSM Constanța, a acces în Finala B cu echipajul de patru vâsle masculin

ro

29 Jul, 2024 15:07 236 Marime text
 Echipajul României de patru vâsle masculin. Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român; foto - Cristian Nistor)
 
Echipajul României de patru vâsle masculin (M4x), format din Leontin Nuțescu (CSM Constanța), Andrei Lungu, Florin Bogdan Horodișteanu și Ioan Prundeanu, s-a clasat pe locul 4 și s-a calificat în Finala B, în urma recalificărilor de astăzi, 29 iulie 2024, la Jocurile Olimpice Paris 2024.
 
Și echipajul de patru vâsle feminin (W4x) al României, în alcătuirea Ioana Mădălina Moroșan, Emanuela Ioana Ciotău, Alexandra Ungureanu și Patricia Cireș, a obținut locul 4 și s-a calificat în Finala B.
 
În proba regină a canotajului, echipajul de 8+1 feminin (W8+) al României, s-a clasat pe locul 1 în calificările de azi și a obținut calificarea directă în Finala A.
Au evoluat Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria Petreanu Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam și Amalia Bereș.
 

Felicitări! Suntem mândri de voi și vă urăm succes în continuare!, este mesajul Agenției Naționale pentru Sport.

 
Echipajul de 8+1 masculin (M8+), format din Mihăiță Țigănescu, Laurențiu Danciu, Bogdan Baitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Flori Lehaci și Adrian Munteanu, a obținut locul 4 astăzi și va intra la recalificări.
 
La tenis de masă, într-un meci de la simplu masculin, faza 32-imi, Ovidiu Ionescu a pierdut în fața croatului Andrej Gacina, scor 1-4 (8-11, 12-10, 8-11, 10-12, 5-11).  
 

Ovidiu Ionescu a cedat primul meci pe tabloul de simplu, deși a luptat până la final contra croatului Andrej Gacina, într-un meci echilibrat disputat la Paris!

Componentul lotului național și-a continuat visul olimpic, după sfertul jucat la dublu mixt, iar azi a revenit la masa de joc în proba de simplu, într-un meci jucat de la egal la egal de cei doi sportivi, deși tricolorul a pierdut.


A fost un joc tactic și cu lovituri în forță din partea amândurora, cu un moment important pentru Ovidiu Ionescu, cel care a salvat două mingi de set, pentru a ieși victorios din setul al doilea. 1-1 pe tabelă, iar echilibrul s-a menținut, cu o oportunitate pentru tricolor în setul al patrulea, când a căpătat încredere după o serie bună de lovituri câștigătoare. Cu șanse multiple de a face 2-2, Ovidiu Ionescu a fost întors de Andrej Gacina, iar croatul a câștigat și ultimul set pentru a stabili rezultatul final, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Tenis de Masă.

UPDATE:

La natație, Vlad Stancu (în vârstă de 18 ani, aflat la prima sa participare la o ediție a Jocurilor Olimpice) s-a oprit în serii la 800 m liber.

Tânărul Vlad Stancu a încheiat cursa cu timpul de 8:20.78 min.
 

Din păcate, elevul antrenorului Eduard Câșlaru s-a oprit în seriile probei de 800 m liber, dar va lua startul și în proba de 1.500 m liber, unde îi dorim o performanță cât mai bună!  Seriile sunt programate sâmbătă, 3 august. Mult succes, Vlad!, este mesajul ANS.  

UPDATE:
 
În turneul de tenis, Jaqueline Cristian a pierdut meciul cu Angelique Kerber, scor 4-6, 6-3, 4-6.   

Ce partidă! Ce schimburi de mingi! Ce spectacol! Ce păcat că nu a câștigat reprezentanta României!
 
Jaqueline Cristian a pierdut, 4-6, 6-3, 4-6, meciul contra nemțoaicei Angelique Kerber, dar a reprezentat cu onoare România!
 
Timp de două ore și jumătate, sub un soare fierbinte, Jaqueline s-a luptat pentru fiecare minge și a smuls aplauze furtunoase suporterilor români și exclamații de ciudă germanilor.
 
Partida a început echilibrat, cu un prim set câștigat de Kerber cu 6-4. Jaqueline a intrat mult mai concentrată pe teren, a controlat mai bine jocul și a câștigat cel de-al doilea set, după schimburi spectaculoase mingi.
Setul 3 a fost al break-urilor, iar în game-ul 6 era egalitate totală 3-3 la game-uri și 1-1 la seturi.
 
Experimentata Kerber, fost numărul 1 mondial pentru 34 de săptămâni, câștigătoare a Australian Open și US Open, în 2016, și Wimbledon, în 2018, medaliată cu argint olimpic la Rio 2016, a gestionat mai bine finalul de meci.
 
Jaqueline, la prima sa prezența la un turneu olimpic, a salvat fabulous prima minge de meci, dar a ratat-o pe următoarea, ”o minge de scos” cum a spus Horia Tecău.
 
Jaqueline a pierdut un meci, dar a câștigat respectul românilor și a părăsit cu fruntea sus turneul olimpic de simplu.
 
Succes în continuare, Jaqueline!, este mesajul COSR.

Citește și:
 
Jocurile Olimpice Paris 2024
Camelia Voinea, mesaj emoționant - „Împreună până la capăt, iar acel capăt să fie cu medalie!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii