Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 31 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Paris 2024 Sabrina Maneca Voinea - „Urmează finalele de la bârnă și sol și abia aștept să dau ce știu mai bine“ (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

ro

31 Jul, 2024 17:00 530 Marime text
Sabrina Maneca Voinea. Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic și Sportiv Român)
 
  • După finala de la echipe, pentru trei dintre gimnastele României prezente la Jocurile Olimpice Paris 2024 competiția va continua.
 
După locul 7 ocupat de gimnastele României în finala pe echipe de la Jocurile Olimpice Paris 2024, în programul întrecerii urmează concursul individual compus și finalele pe aparate, secțiuni la care vor evolua și trei românce.
 
Lotul de gimnastică al României pentru JO 2024 este format din Sabrina Maneca Voinea (CSM Constanța), Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman, Andreea Preda (CSS1 Constanța) și Amalia Ghigoarță. Tânăra formație tricoloră s-a calificat din nou, după 12 ani, într-o finală olimpică, ocupând la final locul 7, în urcare cu o poziție față de locul 8 de pe care prinsese ultimul act.
 
Joi, 1 august, concurează la individual compus
 
Pentru trei dintre gimnaste, Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu și Amalia Ghigoarță, competiția olimpică va continua. Joi, 1 august 2024, Ana Maria Bărbosu și Amalia Ghigoarţă vor concura la individual compus (întrecerea celor mai bune 24 de gimnaste), iar, în ultima zi a finalelor pe aparate, luni, 5 august 2024, vor evolua Sabrina Maneca Voinea (la bârnă și la sol) și Ana Maria Bărbosu (la bârnă).
  
„O performanță remarcabilă“

„Locul 7 pe echipe, o evoluție față de locul 8 pe care se calificaseră. O performanță remarcabilă, având în vedere vârsta lor, fiind echipa cu cea mai mică medie de vârstă de la Paris 2024, faptul că se aflau la debut sau valoarea și experiența celorlalte 7 finaliste. Felicitări, fetelor! Felicitări antrenorilor voștri! Vă mulțumim pentru munca, efortul și dăruirea voastră! Mult succes în continuare!“, a fost mesajul Agenției Naționale pentru Sport.  
 
„Un adevărat spectacol“
 
Lotul olimpic al României. Sursa foto: Facebook (Agenția Națională pentru Sport)„Finala olimpică pe echipe la gimnastică artistică a fost un adevărat spectacol. Cele opt finaliste au evoluat în fața unor tribune arhipline, care au ovaționat continuu. În această atmosferă fantastică, Sabrina Voinea, Ana Maria Barbosu, Lilia Cosman, Andreea Preda și Amalia Ghigoarță au dat ce au avut mai bun și au încheiat concursul pe locul 7. Echipa Statelor Unite ale Americii a cucerit titlul olimpic, Italia a fost pe 2, iar Brazilia a fost pe 3. În afara podiumului a rămas Marea Britanie, Canada și China (locul 6), pe vremuri o adversară cu care România se bătea pentru medalii“, se menționează pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.
 
„O pregătesc demult să aibă un psihic bun“
 
Sursa citată apreciază că impresionantă a fost execuția sigură a Sabrinei Maneca Voinea de la bârnă, unde, deși a concurat în timp ce americanca Simone Biles evolua la sol și era ovaționată frenetic de public, a avut doar o mică ezitare.
 
„O pregătesc demult să aibă un psihic bun. Evident că e dificil să rămâi concentrată când publicul ovaționează, dar lucrez de ani de zile în această direcție cu Sabrina iar acum este puternică și pregătită să intre în lupta pentru medalii”, a spus, conform sursei citate, Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei, fostă componentă a lotului olimpic al României, medaliată cu argint cu echipa la Seul, în 1988.

Exemplul lui David Popovici
 
Sabrina a mărturisit că își dorește să calce pe urmele mamei sale. „Urmează finalele de la bârnă și sol și abia aștept să dau ce știu mai bine. Ne-a bucurat că David a cucerit primul aur pentru România, îl felicităm și sperăm să-i urmăm exemplul”, a spus Sabrina (sursa - COSR).
 
Pas important
 
La rândul său calificată în finala de la sol, Ana Barbosu s-a declarat mulțumită de rezultatul de la echipe. „Ne-am calificat în finală de pe locul 8 și am terminat pe 7. Este un rezultat bun și un pas important spre performanțe mai bune!”, a arătat gimnasta.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto galerie foto: Facebook (COSR)

 
Citește și:

Jocurile Olimpice Paris 2024
Gimnastele din România s-au clasat pe locul șapte în finala pe echipe
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii