Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 10 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Paris 2024 TAS a decis ca Ana Maria Bărbosu să primească medalia de bronz! „Cu un ochi râdem, cu unul plângem“

ro

10 Aug, 2024 19:45 427 Marime text
 Sursa foto: Facebook (Comitetul Olimpic si Sportiv Român)
Federația Română de Gimnastică a anunțat că Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a decis ca Ana Maria Bărbosu să primească medalia de bronz la Jocurile Olimpice Paris 2024.
 
Sabrina Maneca Voinea, de la CSM Constanța, a fost clasată pe locul 4.  
 

Cu un ochi râdem, cu unul plângem. În urma memoriilor făcute la TAS de FRG și COSR, Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu.
 
“Federația Română de Gimnastică, reprezentată de societatea de avocatura specializata in dreptul sportului, Gherdan si Asociatii SCA, prin avocatul coordonator Sabin Gherdan și avocații Călina Tejan și Raul Ștefan Celmare, după un efort colectiv de cinci zile și patru nopți, vă comunică dispozitivele ședinței TAS în speța:
 
FRG, Bărbosu , vs. Federația Internațională de Gimnastică:
 
1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu este parțial admisă.
2.⁠ ⁠⁠Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect.
3.⁠ ⁠⁠Scorul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles in finală este reinstituit.
4.⁠ ⁠⁠Federația Internațională de Gimnastică va determina clasamentul finalei și va acorda medaliile în concordanță cu decizia de mai sus.
5.⁠ ⁠⁠Alte solicitări sunt respinse
 


FRG, Voinea, vs. Federația Internațională de Gimnastică:
 
1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de FRG și Sabrina Maneca Voinea este respinsă.
Ca urmare a acestei decizii, Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie competiția pe locul 4.
 
Felicitări ambelor noastre gimnaste pentru rezultatul deosebit obținut la Jocurile Olimpice de la Paris!”, a declarat avocatul Sabin Gherdan, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Gimnastică. 

În finala de la sol, Ana Maria Bărbosu și Sabrina Maneca Voinea ocupaseră locurile 4, respectiv 5, însă, întrucât au fost nedereptățite de arbitraj, deciziile au fost contestate la TAS, care a dat acum decizia. 

Pentru puține momente, în concurs, Ana Maria Bărbosu primise medalia de bronz, dar, în urma contestației depuse de o sportivă din SUA, românca fusese plasată pe locul 4.  

Și Sabrina Maneca Voinea a depus o contestație după ce a aflat nota, dar, spre deosebire de cea a gimnastei din SUA, contestația ei nu a fost acceptată!

În secțiunea Documente, găsiți Decizia TAS.

Citește și:

Verdictul TAS, așteptat
„E teoretic posibil ca Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu să obțină ambele bronzul”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii