Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
14:13 20 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jocurile Olimpice Paris 2024, ziua 9 Programul sportivilor români de duminică, 4 august 2024

ro

04 Aug, 2024 09:13 3310 Marime text
Sursa foto: Facebook (Agenția Națională pentru Sport)

În ziua a 9-a a Jocurilor Olimpice Paris 2024, spotivii români evoluează după următorul program:

Ora 11.05
Atletism - Stade de France
3000 m obstacole feminin - Calificări - Stella Rutto

Ora 11.20
Atletism - Stade de France
Aruncarea ciocanului feminin - Calificări - Bianca Ghelber

Ora 15.35
Yachting - Marina Marsilla
Dinghy ILCA 6 feminin, cursele 7-8 - Ebru Bolat.


În clasamentul pe medalii din acest moment, Româna ocupă o onorantă poziție a 12-a, cu 7 medalii (trei de aur, trei de argint și una de bronz).

Aur: David Popovici (200 m liber); Florin Enache,Andrei Cornea (dublu vâsle); Simona Radiș, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Adriana Adam, Maria Lehaci, Ancuța Bodnar, Roxana Anghel, Magda Rusu și Victoria Petreanu (canotaj 8+1)

Argint: Simona Radiș, Ancuța Bodnar (dublu vâsle); Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel (dublu rame); Ionela Cozmiuc, Gianina van Groningen (dublu vâsle categorie ușoară);

Bronz: David Popovici (100 m liber)

Pe primele locuri ale clasamentului pe națiuni se află: China (16-12-9), SUA (14-24-23) și Franța (12-14-15)

La polo, echipa României a pierdut la scor, 8-17, în fața Italiei, cel de-a patrulea meci susținut în cadrul turneului olimpic masculin de la Paris 2024.
 
Este cea de-a patra înfrângere din tot atâtea meciuri susținute în grupa A, și cea mai grea de până acum.

 
În primele trei partide din grupă, România a pierdut 7-14 cu Grecia, 8-14 cu SUA şi 8-11 cu Croaţia și cu zero puncte, se află pe ultimul loc în Grupa A.
 

Indiferent de rezultatul pe care îl va înregistra în ultimul meci din Grupa A, programat pe 5 august, de la ora 22.40, contra Macedoniei, naționala tricoloră de polo a ratat calificarea în sferturile de finală.
 
În grupa A conduce Italia cu 11 puncte, urmată de Croaţia 9 puncte, Grecia cu 8 puncte, Statele Unite ale Americi cu 6 puncte, Muntenegru cu 2 puncte și România – 0 puncte.
 
Primele 4 clasate din fiecare grupă se califică în sferturile de finală, se menționează pe pagina de Facebook a Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

 
La tir cu arcul, românca Mădălina Amăiestroaie a ocupat  locul 9.
 
Sportiva tricoloră a pierdut cu 2-6 în optimi în fața lui Suhyeon Nam (Republica Coreea) și a părăsit competiția.
 

Mădălina a avut o evoluție bună la această ediție a Jocurile Olimpice și a demonstrat că se poate bate de la egal la egal cu cele mai valoroase sportive din lume. (sursa – COSR)

 

”Este un rezultat care reflectă progresul pe care l-a făcut Mădălina”, a spus la finalul partidei antrenorul Viorel Habian.
 
”Coreeanca pe care a întâlnit-o este una dintre cele mai bune din lume și după părerea mea va câștiga titlul olimpic.
 
”Important este că Mădălina s-a bătut de la egal la egal cu o adversară atât de valoroasă și dacă era un pic mai concentrată cred că putea chiar s-o bată. Și vântul a fost un pic deranjant, iar la câteva puncte a contat.
 
”Dacă ar fi câștigat acest meci Mădălina ar fi putut fi pe podium. Dar este tânără, are doar 21 de ani și cu muncă și susținere poate să obțină rezultate mai valoroase.
 
”Locul 9 este un rezultat care ne ambiționează și ne motivează pentru competițiile viitoare!” (sursa – COSR).

 
 
La atletism, Andreea Taloș s-a clasat pe locul 10 în proba de triplusalt, cu 14,03 m.
 

În ciuda provocărilor multiple ale finalei din această seară, începând de la concurența acerbă și conținând cu condițiile meteo nefavorabile, pe Andreea Taloș (CS Rapid/CSM Călărași) nimic nu a împiedicat-o să lupte cu tot sufletul pentru un rezultat cât mai bun.
 
Andreea nu a reușit însă de la început să-și regleze elanul, a călcat pragul, așa că primele două încercări au fost ratate. De la a treia serie de sărituri, a început și o ploaie torențială, care a perturbat întrecerea. Sub presiunea ultimei șanse de a obține calificarea în finala mică, adică printre primele opt concurente, astfel încât să mai beneficieze de încă trei tentative, Andreea a fost vădit precaută, iar săritura sa a măsurat doar 14,03 m, la 11 centrimetri de locul opt.
 
În final, a ocupat locul 10. Locul 10, printre cele mai bune atlete ale lumii la triplusalt, o performanță pentru care o aplaudăm.
 
Mult succes în continuare, Andreea! (sursa – Agenția Națională pentru Sport)

 
Lotul României de lupte pentru Jocurile Olimpice Paris 2024. Sursa foto: Facebook (ANS)Cei cinci luptători tricolori care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice au ajuns la Paris.
 

Ana Andreea Beatrice, Incze Kriszta, Cătălina Axente, Răzvan Arnăut, Alin Alexuc Ciurariu și antrenorii Stadnik Andrei și Petre Cărare, alături de președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, sunt pregătiți să trăiască experiența olimpică la intensitate maximă și să revină cu rezultate cât mai bune. Le dorim mult succes, le ținem pumnii și știm că vor da totul pentru a-și împlini visul olimpic și a ne face mândri! Hai, România!, menționează ANS.

 
Pe 5 august intră în luptă Răzvan Arnăut (60 kg), sportiv de la CS Farul Constanța, și Alin Alexuc-Ciurariu (130 kg) la lupte greco-romane, iar fetele (lupte libere) încep pe 9 august, prin Andreea Ana (53 kg), urmată de Kriszta Incze (62 kg) și Cătălina Axente (76 kg), pe 10 august.
 
Legitimată în present la CSA Steaua București, Andreea Ana este originară din Mangalia, acolo unde a deprins luptele și a fost lansă în performanță de antrenorul Marian Oancea.  
 
Citește și:

Jocurile Olimpice Paris 2024
Încă o medalie de aur pentru România! La canotaj, în finala feminină de 8 rame cu cârmaci! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii