Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Pantheon Judo Camp 2024 reunește, la Venus, sute de judoka din România și străinătate (GALERIE FOTO)

ro

24 Jun, 2024 11:18 527 Marime text
 
Pentru a opta oară în istoria judo-ului din România, stațiunea Venus, din județul Constanța, va fi și în această vară capitala judo-ului juvenil de la noi din țară.

Sute de sportivi de toate vârstele, antrenori sau reprezentanți ai cluburilor din România și nu numai și-au anunțat participarea la Pantheon Judo Camp 2024, stagiul de pregătire organizat în mod tradițional de ACS Pantheon Constanța.

Până la acest moment, cu două luni rămase până la startul evenimentului, și-au anunțat participarea aproximativ 500 de sportivi de la categoriile de vârstă U20-U23 masculin și feminin, dar și de la U16-U18, U13-U15, U10-U12 din județul Constanța, din țară, dar și din țări precum Moldova, Ucraina, Bulgaria sau Serbia.

De altfel, din experiența anilor trecuți, este de așteptat ca numărul acestora să crească până la aproape o mie de participanți.

Conform tradiției, organizatorii Pantheon Judo Camp – ediția a VIII-a vor asigura și prezența unor antrenori de prestigiu internațional, care vor împărtăși astfel din experiența lor tinerilor judoka din România. În această vară, pe lângă sensei Iulian Surlă și sensei Eiji Kikuchi, care sunt coordonatorii tradiționali ai stagiului, vor mai participa sensei Eiko Shepherd și sensei Shinji Hosokawa, ambii având centura neagră cu 8 dani în judo, a declarat George Teșeleanu, președinte de onoare ACS Pantheon Constanța


Campion mondial și olimpic ca sportiv, Shinji Hosokawa este considerat drept una dintre legendele judo-ului internațional și, totodată, unul dintre experții în tomoe-nage. Printre elevii săi s-au numărat Tadahiro Nomura, Shohei Ono și Joshiro Maruyama, toți trei multipli campioni olimpici și mondiali în judo. În prezent, Shinji Hosokawa este membru al IJF Education și membru al Comisiei de Antrenori.

Pe lângă toți aceștia, așa cum este tradiția stagiilor de la Pantheon Judo Camp, personalitatea din lumea academică invitată în acest an să le vorbească participanților este profesorul Ioan Roxin. În prezent profesor universitar în tehnologia informației și comunicării la Departamentul „Informatică și multimedia” al Universității Franche-Comté, Ioan Roxin va aborda cu această ocazie un subiect extrem de actual: Inteligența artificială.

Tocmai datorită acestui interes ridicat, spre deosebire de edițiile anterioare, în această vară stagiul de pregătire a fost extins pe durata a două săptămâni. Prima parte a pregătirii se va desfășura în intervalul 25 – 31 august și se va adresa judoka de peste 14 ani. De pe 1 și până pe 7 septembrie în centrul atenției se vor afla sportivii de până în 14 ani, care vor avea la dispoziție un stagiu de pregătire adecvat vârstei lor, a mai spus George Teșeleanu.


Antrenamentele se vor desfășura în cel mai mare dojo în aer liber din Europa, situat în stațiunea Venus. Suplimentar, participanții vor avea la dispoziție și terenuri de sport și de cross fit unde își pot completa pregătirea fizică alături de antrenorii lor.

Citește și:
 
Elita judo-ului din România, în frunte cu Alina Dumitru, prezență la Venus, la „Pantheon Judo Stage Randori & Kata“ 2023. Participare record! (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii